myCalendar     myBudget     myGuestlist     myFriends     myGroups     myPhotos     myVideos     myBlog     downloads     Chat
Rss Facebook Google+ Twitter Youtube



Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η





Μείνετε ενημερωμένοι
με Rss Feed. Τι είναι Rss;



Τώρα είναι Τρί Σεπ 16, 2014 5:21 am
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 118 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Επόμ.
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Λικέρ....
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 08, 2012 8:01 am 
Χωρίς σύνδεση
Fairy
Fairy
thg

Εγγραφή: Τρί Ιουν 08, 2010 11:14 am
Δημοσιεύσεις: 3923
Τις τελευταίες μέρες ασχολούμαι με το πως να κάνω λικεράκια...Ήδη έχω βάλει να κάνω φράουλας...αλλά θέλω κι άλλα..ας πούμε..πεπόνι γίνεται λικέρ??Κεράσι???καρπούζι???Για να ακούσω συνταγούλες...

_________________
Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα


Κορυφή
  Προφίλ Αποστολή προσωπικού μηνύματος  
 
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Λικέρ....
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 08, 2012 8:12 am 
Χωρίς σύνδεση
Fairy
Fairy
thg

Εγγραφή: Τρί Ιουν 08, 2010 11:14 am
Δημοσιεύσεις: 3923
Λικερ Φράουλας

1κιλό φράουλες
1κιλό ζάχαρη
700ml Βοτκα ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο

Παρασκευή

Βγάζουμε από τις φράουλες το κοτσανάκι και της βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ με τη βότκα στο ψυγείο.Τα αφήνουμε για μια μέρα και μετά βάζουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε το τοποθετούμε στο ψυγείο και όποτε θυμόμαστε το ανακατεύουμε. Η θεία μου που μου έδωσε την συνταγή μου είπε να το αφήσω για 10 μέρες άλλοι λένε νωρίτερα εγώ θα την αφήσω για 10 μέρες πάντως...Μία άλλη κοπέλα έκανε την ίδια συνταγή αλλά τα έβαλε όλα μαζί και τα άφησε για 3 μέρες δοκίμασα το λικέρ και ήταν πολύ καλό..Μετά από 7 μέρες θα σας πω ποιο σαν αποτέλεσμα μου άρεσε περισσότερο...Βασικά νομίζω πως όσο το αφήνεις τόσο πιο πολύ φεύγει η γεύση του πολύ αλκοόλ...

_________________
Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα


Κορυφή
  Προφίλ Αποστολή προσωπικού μηνύματος  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Λικέρ....
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 08, 2012 9:01 am 
Χωρίς σύνδεση
Miss
Miss
SophiaK

Εγγραφή: Παρ Νοέμ 12, 2010 2:17 pm
Δημοσιεύσεις: 211
Αχ μ' αρέσει. Θα το δοκιμάσω :-)

_________________
Εικόνα

Εικόνα


Κορυφή
  Προφίλ Αποστολή προσωπικού μηνύματος  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Λικέρ....
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 08, 2012 9:41 am 
Χωρίς σύνδεση
Wedding Angels 2011
Wedding Angels 2011
anna_st

Εγγραφή: Κυρ Φεβ 28, 2010 8:42 pm
Δημοσιεύσεις: 5143
Ενδιαφέρον thg!
Επειδή είμαι άσχετη, μετά τις 10 μέρες το λικέρ πώς συντηρείται; Χαλάει;
Τις φράουλες δηλαδή τις αφήνεις ολόκληρες; Δεν τις πολτοποιείς;

_________________
Εικόνα
Εικόνα


Κορυφή
  Προφίλ Αποστολή προσωπικού μηνύματος  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Λικέρ....
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 08, 2012 1:08 pm 
Χωρίς σύνδεση
Lady
Lady
ele26

Εγγραφή: Σάβ Ιουν 26, 2010 9:35 pm
Δημοσιεύσεις: 634
αννα αν δεν κανω λαθος μετα τις δεκα μερες στραγγιζεις το λικερ και αποθηκευεις σε ενα αποστηρωμενο μπουκαλι το λικερ


Κορυφή
  Προφίλ Αποστολή προσωπικού μηνύματος  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Λικέρ....
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 08, 2012 1:08 pm 
Χωρίς σύνδεση
Lady
Lady
ele26

Εγγραφή: Σάβ Ιουν 26, 2010 9:35 pm
Δημοσιεύσεις: 634
κοριτσια με παραμοιο τροπο μπορεις να κανεις και βαλσαμικο ξυδι με αρωμα φρουτων


Κορυφή
  Προφίλ Αποστολή προσωπικού μηνύματος  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Λικέρ....
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 08, 2012 1:22 pm 
Χωρίς σύνδεση
Lady
Lady
ele26

Εγγραφή: Σάβ Ιουν 26, 2010 9:35 pm
Δημοσιεύσεις: 634
Λικερ πεπονι

1/2 μεσαιου μεγεθους πεπονι, κομμενο σε κομματια περιπου 1 κουπα
Φετες και ξισμα απο 1/4 λεμονι ή λαιμ
1 κουπα βοτκα
1/3 κουπα σιροπι ζαχαρης

Βαζεις το πεπονι χωρις τα σπορια στη βοτκα για 1 βδομαδα. Μετα στραγγιζεις και πιεζεις το πεπονι να βγαλει ολο το ζουμι, προσθετεις το σιροπι και το αφηνεις για 3 βδομαδες.


Τελευταία επεξεργασία από ele26 και Τρί Μάιος 08, 2012 1:32 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά

Κορυφή
  Προφίλ Αποστολή προσωπικού μηνύματος  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Λικέρ....
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 08, 2012 1:27 pm 
Χωρίς σύνδεση
Lady
Lady
ele26

Εγγραφή: Σάβ Ιουν 26, 2010 9:35 pm
Δημοσιεύσεις: 634
Λικερ καρπουζι

750 ml βοτκα, ρουμι ή τεκιλα
3 φλ κομματιασμενο καρπουζι
1/4 με 1 φλ σιροπι ζαχαρης

Βαζετε το αλκοολ με το καρπουζι σε ενα μπουκαλι για 2 βδομαδες με ενα μηνα. Μακρια απο ηλιο και ζεστη. Το κουνατε μερικες φορες την εβδομαδα. Το δοκιμαζετε κατα διαστηματα για να δειτε αν η γευση ειναι αρκετα εντονη. Οταν ειστε ικανοποιμενες το στραγγιζετε και προσθετε το σιροπι ζαχαρης αναλογα ποσο γλυκο το θελετε και το αφηνετε αλλο ενα μηνα.


Τελευταία επεξεργασία από ele26 και Τρί Μάιος 08, 2012 1:33 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά

Κορυφή
  Προφίλ Αποστολή προσωπικού μηνύματος  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Λικέρ....
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 08, 2012 1:28 pm 
Χωρίς σύνδεση
Lady
Lady
ele26

Εγγραφή: Σάβ Ιουν 26, 2010 9:35 pm
Δημοσιεύσεις: 634
για περισσοτερες συνταγες και γευσεις

http://www.guntheranderson.com/liqueurs/flavors.htm


Κορυφή
  Προφίλ Αποστολή προσωπικού μηνύματος  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Λικέρ....
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 08, 2012 1:31 pm 
Χωρίς σύνδεση
Lady
Lady
ele26

Εγγραφή: Σάβ Ιουν 26, 2010 9:35 pm
Δημοσιεύσεις: 634
Λικέρ βερίκοκο

150 κουκούτσια από βερίκοκα
1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο κονιάκ

Σπάστε τα κουκούτσια και πάρτε τα μικρά αμύγδαλα που έχουν μέσα και βάλτε τα σε ένα βάζο με τη ζάχαρη και το κονιάκ. Ανακαινίστε καλά για να διαλυθεί η ζάχαρη και αφήστε το 60 μέρες περίπου σε μέρος που να το βλέπει ο ήλιος. Μετά στραγγίξετε το και βάλτε το σε μπουκάλι.


Κορυφή
  Προφίλ Αποστολή προσωπικού μηνύματος  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Λικέρ....
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 08, 2012 1:35 pm 
Χωρίς σύνδεση
Lady
Lady
ele26

Εγγραφή: Σάβ Ιουν 26, 2010 9:35 pm
Δημοσιεύσεις: 634
Λικερ Δαμασκηνο

1,5 κιλό δαμάσκηνα ώριμα
2 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλυτζ. τσαγιού ποτό Τζιν (Gin)

Αφαιρούμε το κουκούτσι από τα δαμάσκηνα και τα κόβουμε στα δύο.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα αρκετά βαθύ σκεύος. Τα ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στο φούρνο για μία ώρα σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα.

Αποσύρουμε από το φούρνο το σκεπάζουμε καλά και το φυλάμε σε σκοτεινό μέρος για 4 μέρες.

Στη συνέχεια σουρώνουμε, ζουλώντας καλά τα τα φρούτα να βγάλουν όλους τους χυμούς τους. Τέλος μοιράζουμε σε μπουκάλια γυάλινα και μόνο γυάλινα.


Κορυφή
  Προφίλ Αποστολή προσωπικού μηνύματος  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Λικέρ....
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 08, 2012 1:42 pm 
Χωρίς σύνδεση
Lady
Lady
ele26

Εγγραφή: Σάβ Ιουν 26, 2010 9:35 pm
Δημοσιεύσεις: 634
Λικέρ Κεράσι ή βυσσινο

1+1/2 κιλό κεράσια ή βυσσινο
5 φλιτζ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
4-5 ολόκληρα γαρύφαλα
6 φλυτζ.μπράντι


Αναμειγμύουμε τα κεράσια, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά σε μεγάλο βάζο.
Σφραγίζουμε και αποθηκεύουμε, κατα προτίμηση στον ήλιο, για 40 μέρες, ανακινώντας το βάζο τουλάχιστον 1 φορά κάθε μέρα.
Αφού περάσουν οι 40 μέρες, σουρώνουμε τα στερεά υλικά απο το μείγμα και προσθέτουμε το μπράντι.


Κορυφή
  Προφίλ Αποστολή προσωπικού μηνύματος  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Λικέρ....
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 09, 2012 7:43 am 
Χωρίς σύνδεση
Fairy
Fairy
thg

Εγγραφή: Τρί Ιουν 08, 2010 11:14 am
Δημοσιεύσεις: 3923
Πω πω λικέρ...καλά με τα βερίκοκα έμεινα...με τα κουκούτσια καλέ???

Αννούλα μου τα σουρώνεις και μετά τα βάζεις σε μπουκαλάκια....

Ele26 πως αποστειρώνουμε τα μπουκάλια για λικέρ??όπως τα βαζάκια για μαρμελάδα???

_________________
Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα


Κορυφή
  Προφίλ Αποστολή προσωπικού μηνύματος  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Λικέρ....
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 09, 2012 11:36 am 
Χωρίς σύνδεση
Lady
Lady
ele26

Εγγραφή: Σάβ Ιουν 26, 2010 9:35 pm
Δημοσιεύσεις: 634
thg ακριβως το ιδιο ειναι με τη μαρμελαδα ειναι, εκτος αν χρησιμοποιησεις το μπουκαλι απο το αλκοολ οπου δεν χρειαζεται αποστηρωση


Κορυφή
  Προφίλ Αποστολή προσωπικού μηνύματος  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Λικέρ....
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 09, 2012 11:41 am 
Χωρίς σύνδεση
Lady
Lady
ele26

Εγγραφή: Σάβ Ιουν 26, 2010 9:35 pm
Δημοσιεύσεις: 634
εχω τρελλα και εγω με τα λικερακια αλλα δεν το εχω επιχειρησει ακομα, ειχα φαει ενα κολλημα μια περιοδο με τα ξυδια. Εκανα ξυδι με οτι βρησκοταν γυρω μου :)


Κορυφή
  Προφίλ Αποστολή προσωπικού μηνύματος  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 118 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Επόμ.

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Bing [Bot], Google [Bot], Yahoo [Bot]


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  




Παρακαλούμε πολύ να μην διαφημίζετε υπηρεσίες και προϊόντα στα post του Forum.
Όποιο post εμπεριέχει διαφήμιση θα διαγράφεται αμέσως.
Εάν θέλετε να διαφημιστείτε στο teleiosgamos.gr παρακαλούμε επικοινωνήστε στο : sales@qwerty.gr ή τηλεφωνήστε στο 2106180171
Έδρα εταιρείας: Επταλόφου 1, Μαρούσι 151 24



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com