myCalendar     myBudget     myGuestlist     myFriends     myGroups     myPhotos     myVideos     myBlog     downloads     Chat
Rss Facebook Google+ Twitter Youtube





Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η





Μείνετε ενημερωμένοι
με Rss Feed. Τι είναι Rss;



Τώρα είναι Παρ Αύγ 01, 2014 10:08 am
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 19 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση 1, 2  Επόμ.
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Ριζοτο με καλαμαρακια ...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Μαρ 06, 2010 1:53 am 
Χωρίς σύνδεση
Fairy
Fairy
aristavr

Εγγραφή: Κυρ Ιαν 11, 2009 12:34 am
Δημοσιεύσεις: 4014
Τοποθεσία: Αθήνα
κοριτσια μου, αν εχετε καμια συνταγουλα ....
flying flying flying flying flying flying

_________________
Εικόνα


Κορυφή
  Προφίλ Αποστολή προσωπικού μηνύματος  
 
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ριζοτο με καλαμαρακια ...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Μαρ 07, 2010 10:03 pm 
Χωρίς σύνδεση
Empress
Empress
Zagi

Εγγραφή: Τετ Ιουν 03, 2009 12:49 pm
Δημοσιεύσεις: 1724
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μμμμμ ωραία η ιδέα σου aristavr....
δεν έχω κάνει ποτέ, αλλά βρήκα αυτό και λέω να το δοκιμάσω:

500 γρ. καλαμαράκια
¼ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι ξηρό λευκό κρασί
2 φλυτζάνια ρύζι για ριζότο
400 γρ. φρέσκες ντομάτες
5 φλιτζάνια βραστό νερό
2 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

Κόβουμε τα καλαμαράκια σε χοντρά κομμάτια. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι τις ντομάτες και λίγο βραστό νερό. Ρίχνουμε λίγο- λίγο το νερό για να μαγειρευτεί το ρύζι και συνεχίζουμε για 20 λεπτά. Σβήνουμε, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό.

_________________
Εικόνα

Εικόνα

ΕικόναMake a pregnancy ticker


Κορυφή
  Προφίλ Αποστολή προσωπικού μηνύματος  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ριζοτο με καλαμαρακια ...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Μαρ 07, 2010 10:55 pm 
Χωρίς σύνδεση
Empress
Empress
Sofia86

Εγγραφή: Πέμ Αύγ 27, 2009 11:26 pm
Δημοσιεύσεις: 2559
μμμμ, ακούγεται τέλειο! το κάνω save τώρα!


Κορυφή
  Προφίλ Αποστολή προσωπικού μηνύματος  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ριζοτο με καλαμαρακια ...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Μαρ 07, 2010 11:53 pm 
Χωρίς σύνδεση
Fairy
Fairy
aristavr

Εγγραφή: Κυρ Ιαν 11, 2009 12:34 am
Δημοσιεύσεις: 4014
Τοποθεσία: Αθήνα
θα σας βαλω παρομοια συνταγη που εκανα σημερα λογω νηστειας:

Καλαμαρακια με κοφτο μακαρονακι

1 πακετο καλαμαρακια
1 πακετο κοφτο μακαρονακι
1 πακετο ντοματακια
1 φρεσκια ντοματα ψιλοκομμενη
2 κουτ σουπας ουζο
λιγη καππαρη
1 κρεμμυδι μετριο
1 σκελιδα σκορδο
αλατι
πιπερι
λαδι


Εκτελεση:
Πλενω τα καλαμαρακια, τα στεγνωνω καλα.
Στην χυτρα ριχνω λαδι και το κρεμμυδι ψιλοκομμενο και το σκορδο.
Παιρνουν μια βραση, ριχνω τα ντοματινια, την φρεσκια ντοματα ψιλοκομμενη και αυτη. Ανακατευω, παιρνει μια βραση και ριχνω αλατι, πιπερι, καππαρη, και ουζο. Ανακατευω, παιρνει και αλλη βραση. Ριχνω τα καλαμαρακια ....
Σφυριζει η χυτρα μας, και το χαμηλωνω στο 4 για 20 λεπτακια....
Ετοιμο....
Ανοιγω την χυτρα, ριχνω το κοφτο μακαρονακι ... Το αφηνω κανα 10λεπτο ακομη και ετοιμο ....

Το εφτιαξα σημερα και εγινε σουπερ!

_________________
Εικόνα


Κορυφή
  Προφίλ Αποστολή προσωπικού μηνύματος  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ριζοτο με καλαμαρακια ...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Μαρ 07, 2010 11:54 pm 
Χωρίς σύνδεση
Fairy
Fairy
aristavr

Εγγραφή: Κυρ Ιαν 11, 2009 12:34 am
Δημοσιεύσεις: 4014
Τοποθεσία: Αθήνα
Zagi έγραψε:
Μμμμμ ωραία η ιδέα σου aristavr....
δεν έχω κάνει ποτέ, αλλά βρήκα αυτό και λέω να το δοκιμάσω:

500 γρ. καλαμαράκια
¼ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι ξηρό λευκό κρασί
2 φλυτζάνια ρύζι για ριζότο
400 γρ. φρέσκες ντομάτες
5 φλιτζάνια βραστό νερό
2 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

Κόβουμε τα καλαμαράκια σε χοντρά κομμάτια. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι τις ντομάτες και λίγο βραστό νερό. Ρίχνουμε λίγο- λίγο το νερό για να μαγειρευτεί το ρύζι και συνεχίζουμε για 20 λεπτά. Σβήνουμε, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό.



ωραια ακουγεται η συνταγη σου!!!
θα την δοκιμασω ... γιατι με ριζοτο δεν ξερω να κανω ....

_________________
Εικόνα


Κορυφή
  Προφίλ Αποστολή προσωπικού μηνύματος  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ριζοτο με καλαμαρακια ...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Μαρ 08, 2010 10:32 am 
Χωρίς σύνδεση
Empress
Empress
Zagi

Εγγραφή: Τετ Ιουν 03, 2009 12:49 pm
Δημοσιεύσεις: 1724
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Και δεν μου λες aristavr....
Το καλαμάρι σου βγήκε καλό?
Γιατί εγώ φοβάμαι μη γίνει σκληρό.... :roll:

_________________
Εικόνα

Εικόνα

ΕικόναMake a pregnancy ticker


Κορυφή
  Προφίλ Αποστολή προσωπικού μηνύματος  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ριζοτο με καλαμαρακια ...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Μαρ 08, 2010 10:52 am 
Χωρίς σύνδεση
Fairy
Fairy
aristavr

Εγγραφή: Κυρ Ιαν 11, 2009 12:34 am
Δημοσιεύσεις: 4014
Τοποθεσία: Αθήνα
Zagi έγραψε:
Και δεν μου λες aristavr....
Το καλαμάρι σου βγήκε καλό?
Γιατί εγώ φοβάμαι μη γίνει σκληρό....


και γω το φοβομουν zagi μου ...
αλλα ακου να δεις τι θα κανεις ....
οταν το εβρασα μονο του στην αρχη που σου ειπα και μετα χαμηλωσα φωτια για κανα 20λεπτο και πριν βαλεις τα μακαρονια, δοκιμαζεις να δεις πως εγινε .... αν θελει και αλλο, το βραζεις κι αλλο...

δηλ, εγω οταν εβαλα ολα τα υλικα στην χυτρα, τα καλαμαρια, τα μπαχαρια, το ουζο κλπ ... το ειχα στο 8. οταν σφυριξε η χυτρα μου, χαμηλωσα τη φωτια στο 3 ή στο 4 αν θες, για ενα 20λεπτο.
οταν το κλεισα, δοκιμασα να δω πως ειναι ... αν ειναι σκληρο, το αφηνεις κανα 10λεπτο ακομα.αν και στο 20λεπτο ειναι οκ........

ο,τι θες ρωτα με, γιατι σου λεω βγηκε τελειο το καλαμαρι, πολυ μαλακο, και καθολου σαν λαστιχο οπως συνηθως γινεται...

_________________
Εικόνα


Κορυφή
  Προφίλ Αποστολή προσωπικού μηνύματος  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ριζοτο με καλαμαρακια ...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Μαρ 08, 2010 11:05 am 
Χωρίς σύνδεση
Empress
Empress
Zagi

Εγγραφή: Τετ Ιουν 03, 2009 12:49 pm
Δημοσιεύσεις: 1724
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Χμμμ, κατάλαβα, ωραία, thanks! heartsmiley
Κατεψυγμένο πήρες??? :roll:

_________________
Εικόνα

Εικόνα

ΕικόναMake a pregnancy ticker


Κορυφή
  Προφίλ Αποστολή προσωπικού μηνύματος  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ριζοτο με καλαμαρακια ...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Μαρ 08, 2010 11:13 am 
Χωρίς σύνδεση
Fairy
Fairy
aristavr

Εγγραφή: Κυρ Ιαν 11, 2009 12:34 am
Δημοσιεύσεις: 4014
Τοποθεσία: Αθήνα
Zagi έγραψε:
Χμμμ, κατάλαβα, ωραία, thanks!
Κατεψυγμένο πήρες???



KALLIMANIS :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

_________________
Εικόνα


Κορυφή
  Προφίλ Αποστολή προσωπικού μηνύματος  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ριζοτο με καλαμαρακια ...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Μαρ 08, 2010 11:25 am 
Χωρίς σύνδεση
Empress
Empress
Zagi

Εγγραφή: Τετ Ιουν 03, 2009 12:49 pm
Δημοσιεύσεις: 1724
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
aristavr έγραψε:
Zagi έγραψε:
Χμμμ, κατάλαβα, ωραία, thanks!
Κατεψυγμένο πήρες???



KALLIMANIS



ΕΓΓΥΗΣΗ!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

_________________
Εικόνα

Εικόνα

ΕικόναMake a pregnancy ticker


Κορυφή
  Προφίλ Αποστολή προσωπικού μηνύματος  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ριζοτο με καλαμαρακια ...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Μαρ 08, 2010 11:43 am 
Χωρίς σύνδεση
Lady
Lady
nina28

Εγγραφή: Τρί Ιαν 20, 2009 4:02 pm
Δημοσιεύσεις: 557
Αν θέλετε μπορείτε να δοκιμάσετε και με μακαρόνια και με ρύζι να φτιάξετε τα θαλασσινά (χταπόδι ή καλαμαράκια) με κόκκινη δεμένη σάλτσα (κρεμμύδι, πιπεριές, κρασάκι ή ούζο, δάφνη, μπαχάρι και ντομάτα) και να φτιάξετε ξεχωριστά τα μακαρόνια ή το ρύζι και να τα ανακατέψετε λίγο πριν το σερβίρισμα. Έτσι δεν λασπώνει το φαγητό αλλά έχει έντονη τη γεύση του θαλασσινού χωρίς ζουμιά.
Το ρύζι το φτιάχνω βάζοντας ένα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και μία κουταλιά βούτυρο και το ρύζι σε αντικολλητικό τηγάνι, σωτάρω ελαφρώς (δεν τσιγαρίζω) σβήνω με το ίδιο αλκοόλ που έχω βάλει και στα θαλασσινά και προσθέτω σίγα-σιγά νερό.


Κορυφή
  Προφίλ Αποστολή προσωπικού μηνύματος  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ριζοτο με καλαμαρακια ...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Μαρ 08, 2010 12:17 pm 
Χωρίς σύνδεση
Fairy
Fairy
aristavr

Εγγραφή: Κυρ Ιαν 11, 2009 12:34 am
Δημοσιεύσεις: 4014
Τοποθεσία: Αθήνα
nina28 έγραψε:
Αν θέλετε μπορείτε να δοκιμάσετε και με μακαρόνια και με ρύζι να φτιάξετε τα θαλασσινά (χταπόδι ή καλαμαράκια) με κόκκινη δεμένη σάλτσα (κρεμμύδι, πιπεριές, κρασάκι ή ούζο, δάφνη, μπαχάρι και ντομάτα) και να φτιάξετε ξεχωριστά τα μακαρόνια ή το ρύζι και να τα ανακατέψετε λίγο πριν το σερβίρισμα. Έτσι δεν λασπώνει το φαγητό αλλά έχει έντονη τη γεύση του θαλασσινού χωρίς ζουμιά.
Το ρύζι το φτιάχνω βάζοντας ένα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και μία κουταλιά βούτυρο και το ρύζι σε αντικολλητικό τηγάνι, σωτάρω ελαφρώς (δεν τσιγαρίζω) σβήνω με το ίδιο αλκοόλ που έχω βάλει και στα θαλασσινά και προσθέτω σίγα-σιγά νερό.


μπορεις να μου πεις λεπτομερως πως να κανω το ρυζι?
γιατι αυτο δεν το χω ρε γαμωτο ....

_________________
Εικόνα


Κορυφή
  Προφίλ Αποστολή προσωπικού μηνύματος  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ριζοτο με καλαμαρακια ...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μαρ 09, 2010 11:53 am 
Χωρίς σύνδεση
Lady
Lady
nina28

Εγγραφή: Τρί Ιαν 20, 2009 4:02 pm
Δημοσιεύσεις: 557
Η αλήθεια είναι ότι εγώ στο σπίτι μου δεν το έτρωγα το ρύζι γιατί η μητέρα μου το έκανε σκέτο (αυτό το κλασικό της κούπας!)
Ο άντρας μου τρελλαίνεται για ρύζι και έτσι έμαθα να το φτιάχνω πιο γευστικό και να μου αρέσει.
Λοιπόν, καταρχήν υπάρχει το κατάλληλο ρύζι για κάθε συνταγή, (άργησα να το μάθω αυτό!).
Εμένα δεν μου αρέσει να το βράζω και να το σουρώνω, οπότε ανάλογα με τι θα το σερβίρω προσθέτω τα λαχανικά με το ρύζι σε αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρω με λίγο βούτυρο (για την ακρίβεια επειδή θέλω να είναι γευστικό αλλά όχι λιπαρό χρησιμοποιώ αυτά τα "κατά της χοληστερίνης"). Προσπαθείς να μην καεί, μόνο να γυαλίσουν τα υλικά, σβήνεις με κρασί (μισό ποτήρι) ή αν το συνοδέψεις με θαλασσινά με ούζο(ένα σφηνάκι).
Και προσθέτεις νερό, δεν το έχω υπολογίσει γιατί ανάλογα τι υλικά έχω (πχ αν έχω μανιτάρια θα χρειαστώ λιγότερο νερό), στην αρχή θα ρίξεις μία κούπα και μετά μισή - μισή και θα δοκιμάσεις αν είναι σκληρό, βάζεις λίγο ακόμα.
Λένε ότι υπάρχει σταθερή αναλογία 1 ρύζι 2 νερό, αλλά εμένα δεν μου πετυχαίνει έτσι.
Ελπίζω να βοήθησα.


Κορυφή
  Προφίλ Αποστολή προσωπικού μηνύματος  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ριζοτο με καλαμαρακια ...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μαρ 09, 2010 12:01 pm 
Χωρίς σύνδεση
Fairy
Fairy
aristavr

Εγγραφή: Κυρ Ιαν 11, 2009 12:34 am
Δημοσιεύσεις: 4014
Τοποθεσία: Αθήνα
nina28 έγραψε:
Η αλήθεια είναι ότι εγώ στο σπίτι μου δεν το έτρωγα το ρύζι γιατί η μητέρα μου το έκανε σκέτο (αυτό το κλασικό της κούπας!)
Ο άντρας μου τρελλαίνεται για ρύζι και έτσι έμαθα να το φτιάχνω πιο γευστικό και να μου αρέσει.
Λοιπόν, καταρχήν υπάρχει το κατάλληλο ρύζι για κάθε συνταγή, (άργησα να το μάθω αυτό!).
Εμένα δεν μου αρέσει να το βράζω και να το σουρώνω, οπότε ανάλογα με τι θα το σερβίρω προσθέτω τα λαχανικά με το ρύζι σε αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρω με λίγο βούτυρο (για την ακρίβεια επειδή θέλω να είναι γευστικό αλλά όχι λιπαρό χρησιμοποιώ αυτά τα "κατά της χοληστερίνης"). Προσπαθείς να μην καεί, μόνο να γυαλίσουν τα υλικά, σβήνεις με κρασί (μισό ποτήρι) ή αν το συνοδέψεις με θαλασσινά με ούζο(ένα σφηνάκι).
Και προσθέτεις νερό, δεν το έχω υπολογίσει γιατί ανάλογα τι υλικά έχω (πχ αν έχω μανιτάρια θα χρειαστώ λιγότερο νερό), στην αρχή θα ρίξεις μία κούπα και μετά μισή - μισή και θα δοκιμάσεις αν είναι σκληρό, βάζεις λίγο ακόμα.
Λένε ότι υπάρχει σταθερή αναλογία 1 ρύζι 2 νερό, αλλά εμένα δεν μου πετυχαίνει έτσι.
Ελπίζω να βοήθησα.


το ρυζι σκετο δηλαδη (για να το συνοδευσεις με κρεας και κοκκινη σαλτσα, πως το κανεις?) σε γουοκ θα το κανες πχ?
αποφευγω να κανω ρυζι, ειναι το μονο που δεν μπορω να φτιαξω.....

_________________
Εικόνα


Κορυφή
  Προφίλ Αποστολή προσωπικού μηνύματος  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ριζοτο με καλαμαρακια ...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μαρ 09, 2010 12:07 pm 
Χωρίς σύνδεση
Empress
Empress
vasilikilamp

Εγγραφή: Παρ Νοέμ 27, 2009 1:21 pm
Δημοσιεύσεις: 1697
Για σκέτο ρύζι και για δική σου ευκολία γιατί δεν δοκιμάζεις την συσκευασία σε σακουλάκι του γνωστού θείου μπεν?
Βάζεις το σακουλάκι σε νερό αλατισμένο που βράζει, περιμένεις όσο λέει η συσκευασία, το βγάζεις και έτοιμο.
Αν θέλεις να προσθέσεις λαχανικά μπορείς να τα σοτάρεις σε τηγάνι ή γουόκ και να τα προσθέσεις μετά στο ήδη έτοιμο ρύζι.
Δεν είναι ότι το καλύτερο αλλά για αρχή νομίζω είναι τέλειο.

_________________
Εικόνα

Εικόνα Εικόνα Εικόνα


Κορυφή
  Προφίλ Αποστολή προσωπικού μηνύματος  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 19 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση 1, 2  Επόμ.

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Bing [Bot], effie.k., Google [Bot], Google Adsense [Bot], kasia, lenaki2001, Marolia, Mary30300, meglicious, nyfoula, Paramythenia, roz@ki, Xrisaniou


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  




Παρακαλούμε πολύ να μην διαφημίζετε υπηρεσίες και προϊόντα στα post του Forum.
Όποιο post εμπεριέχει διαφήμιση θα διαγράφεται αμέσως.
Εάν θέλετε να διαφημιστείτε στο teleiosgamos.gr παρακαλούμε επικοινωνήστε στο : sales@qwerty.gr ή τηλεφωνήστε στο 2106180171
Έδρα εταιρείας: Επταλόφου 1, Μαρούσι 151 24



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com