πασχα-διακόσμηση

Πασχαλιάτικη διακόσμηση και αυγά

Παραδοσιακά, τα κόκκινα αυγά βάφονται από τις νοικοκυρές τη Μεγάλη Πέμπτη, μια μέρα πένθους για την Ορθόδοξη Εκκλησία. Μπορούμε όμως να κάνουμε πάρα πολλές παραλλαγές αντί των παραδοσιακών κόκκινων αυγών, ώστε αυτά να αποτελέσουν μέρος της πασχαλιάτικης διακόσμησης του σπιτιού μας, αρκετές μέρες πριν το Πάσχα.

Σε αυτό το άρθρο θα περιγράψουμε πως με μερικά αυγά, λίγα κομμάτια δαντέλας, λίγη κλωστή και βαφή αυγών, μπορούμε να κάνουμε όμορφα, αλλά και φαγώσιμα διακοσμητικά.

Οδηγιες Βαφής

Αρχικά, σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα αυγά για 10-15 λεπτά, αφού τα έχουμε πλύνει προσεκτικά. Αν θέλετε μπορείτε να τα τυλίξετε κατά το ήμισυ με αλουμινόχαρτο, για να μην σπάσουν.

Αφού βράσουν, τα βγάζουμε από το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα – ένα τα αυγά και τα τυλίγουμε προσεκτικά με ένα κομμάτι δαντέλας. Κάποια αυγά τα τυλίγουμε ολόκληρα με τη δαντέλα, άλλα τα τυλίγουμε με μια λωρίδα δαντέλας μόνο στη μέση όπως μας αρέσει (κατακόρυφα, οριζόντια, διαγώνια). Στο τελείωμα της δαντέλας, δένουμε σφικτά με απλή κλωστή ραπτικής.

Για το επόμενο βήμα, δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε τις οδηγίες που θα βρούμε στο πακέτο της βαφής αυγών που έχουμε προμηθευτεί. Προσοχή για το αν η βαφή είναι για κρύο ή ζεστό νερό. Στην περίπτωση που έχουμε βράσει τα αυγά, καλύτερα η βαφή να είναι για κρύο νερό. Με ένα κουτάλι της σούπας τοποθετούμε προσεκτικά τα αυγά που έχουμε δέσει με δαντέλα στο μπολ με τη βαφή και τα αφήνουμε όσο χρόνο αναγράφεται στις οδηγίες χρήσης. Τα αφαιρούμε το ίδιο προσεκτικά και τα τοποθετούμε αραιά πάνω σε μια καθαρή επιφάνεια, αφού κόψουμε με ένα ψαλίδι και αφαιρέσουμε τη δαντέλα. Αφήνουμε να στεγνώσουν και σκουπίζουμε με ένα μαλακό-βαμβακερό κομμάτι ύφασμα ή ένα κομμάτι βαμβάκι με λίγο λάδι, για να γυαλίσουν και να διατηρήσουν ζωντανό το χρώμα τους.

Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα μπολ με περισσότερα χρώματα ή με διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου, για να έχετε ποικιλία στο αποτέλεσμα. Εναλλακτικά, αντί για δαντέλες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορδέλες σε διάφορα πλάτη που θα δέσετε με διάφορους τρόπους γύρω από τα αυγά. Με τα πρωτότυπα αυγά σας, μπορείτε να διακοσμήσετε ξύλινα ή ψάθινα καλαθάκια, μπολ, ή και τις γνωστές καρτέλες αυγών που θα έχετε βάψει σε διάφορα χρώματα με ένα μικρό πινέλο.

Διαβάστε επίσης

Πασχαλινά αυγά στη διακόσμηση

Τα πασχαλινά αυγά δεν είναι μόνο κόκκινα

Φτιάξτε τις δικές σας χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες

Κεντρική διακόσμηση στο Πασχαλινό τραπέζι

Ανακαλύψτε την πασχαλινή λάμψη

Φτιάξτε και προσφέρετε τα δικά σας δώρα για το Πάσχα

Για το www.teleiosgamos.gr

Ελένη Καστάνη

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.