magazine            forum          brideBook        TV        Expert Board
myCalendar     myBudget     myGuestlist     myFriends     myGroups     myPhotos     myVideos     myBlog     downloads     Chat

Συνδεθείτε:          να με θυμάσαι;        Ξέχασα τον κωδικό μου    Εγγραφή
weddingBlog
Home Hot Stuff Συνταγές Μαγειρικής Σπετζοφάι, ένας εύκολος μεζές
Mon 21 May 2012

Σπετζοφάι, ένας εύκολος μεζές
Image

Το σπετζοφάι είναι από τα πιο εύκολα φαγητά που μπορείτε να κάνετε όταν έχετε κόσμο στο σπίτι και θέλετε να βγάλετε ένα μεζέ για το κρασί ή γιατί όχι και για το ούζο. Εξαρτάται πάντα και από τα υπόλοιπα πιάτα που απαρτίζουν τους μεζέδες.

Μπορείτε ακόμη και να το φτιάξετε όταν έχετε μια γιορτή στο σπίτι και ετοιμάζετε μπουφέ. Είναι μια πολύ καλή πικάντικη επιλογή για κάθε πιάτο.

Θα χρειαστείτε

  • 1-2 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα κατά προτίμηση με πράσο
  • 10-12 μικρές μακριές πιπεριές πράσινες
  • 3 ντομάτες μέτριες και ώριμες για φαγητό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
Δημιουργήστε

Αν έχετε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι μπορείτε να ολοκληρώσετε το φαγητό σε αυτό, διαφορετικά θα χρειαστείτε και μια μικρή κατσαρόλα.

Κόβετε το λουκάνικο σε μικρά κομμάτια πάχους 2 – 2,5 πόντων και τα βάζετε στο τηγάνι με αρκετό ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά για να τηγανιστούν από όλες τις πλευρές.

Παράλληλα, πλένετε και καθαρίζετε τις πιπεριές από τον σπόρο και τις κόβετε και αυτές σε μικρές ροδέλες πάχους 3 εκατοστών.

Μόλις τηγανιστούν τα λουκάνικα, τα αφαιρείτε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε σε ένα μεγάλο πιάτο. Αφαιρείτε λίγο λάδι αν χρειάζεται, τόσο ώστε η ποσότητα των πιπερών να μπορεί να τηγανιστεί σε αυτό. Τις γυρίζετε από όλες τις πλευρές μέχρι να δείτε πως μαλακώνουν.

Παράλληλα πλένετε και περνάτε από τον τρίφτη τις ντομάτες ή τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε στο multi. Αν χρησιμοποιήσετε τον τρίφτη έχετε το πλεονέκτημα να αφαιρέσετε λίγα από τα υγρά αν είναι πολλά.

Μόλις τηγανιστούν οι πιπεριές, αφαιρείτε λίγο ακόμη από το λάδι και αν το τηγάνι σας είναι μεγάλο προσθέτετε σε αυτό τα λουκάνικα, διαφορετικά βάζετε πιπεριές, λουκάνικα και λίγο από το λάδι σε μια άλλη κατσαρόλα. Προσθέτετε και τη ντομάτα, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι (προσοχή γιατί το λουκάνικο είναι ήδη πικάντικο) και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του, όπως σε κάθε λαδερό φαγητό. Σερβίρετε σε βαθύ σκεύος.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!
Ελένη Καστάνη

PDF Εκτύπωση E-mail

 




Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η


 
 








Το σύνολο του περιεχομένου (συμπεριλαμβανομένου και του Rss Feed) και των υπηρεσιών του teleiosgamos.gr διατίθεται αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή η επαναδημοσίευση του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια της QWERTY Solutions Makers & του Τέλειος Γάμος