οργάνωση γάμου συμβουλές για νύφες wedding planning tips for brides

Οργάνωση γάμου : Υπενθυμίσεις τελευταίας στιγμής

Όσοι από εσάς ξεκινήσατε τις ετοιμασίες για το γάμο σας, αλλά και όσοι πρόκειται να αρχίσετε, θα διαπιστώσετε πολύ σύντομα ότι είναι πάρα πολλά αυτά που θα περάσουν από τα χέρια σας. Σας προτείνουμε να αρχίσετε να διατηρείτε ημερολόγιο εργασιών, ώστε να μην ξεχνάτε συναντήσεις και πράγματα που πρέπει να κάνετε.

Όσο για αυτά που πρέπει να προσέξετε και να φροντίσετε λίγο πριν τη μεγάλη ώρα, διαβάστε τις συμβουλές που ακολουθούν για να είστε καλά προετοισμένοι και κάντε την οργάνωση γάμου παιχνιδάκι σαν να είστε επαγγελματίες οργανωτές.

Όταν θα κλείσετε εισιτήρια για το ταξίδι του μέλιτος να δώσετε το πατρικό σας όνομα, καθώς θα το διατηρήσετε και μετά το γάμο και αυτό αναγράφεται σε όλα τα έγγραφά σας, όπως ταυτότητα και διαβατήριο. Να αναφέρετε επίσης ότι πρόκειται για γαμήλιο ταξίδι, γιατί πολλές εταιρείες, όπως και ξενοδοχεία έχουν προβλέψει ειδικές παροχές για τους νεόνυμφους.

Μην παραλείψετε να αναθέσετε σε κάποιο δικό σας άνθρωπο να επιστρέψει το νυφικό σας στον οίκο απ’ όπου το νοικιάσατε σύμφωνα με τις οδηγίες που θα σας έχουν δώσει (πχ θα προηγηθεί καθαριστήριο ή όχι;). Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με το κοστούμι του γαμπρού, αν έχει νοικιάσει κάτι ιδιαίτερο για τον γάμο.

οργάνωση γάμου ypenthimiseis gia osa prepei na kanete prin ton gamo

Θυμηθείτε να έχετε στο νυφικό αυτοκίνητο ένα μπουκάλι νερό και μερικά αναψυκτικά, διότι θα χρειαστείτε μια τόνωση μετά την τελετή και πριν τη δεξίωση.

Μην θεωρήσετε δεδομένο ότι η ανθοδέσμη σας θα έχει το σωστό μέγεθος. Μια μεγάλη ανθοδέσμη κλέβει από τη λάμψη της νύφης, γι αυτό συζητήστε με τον ανθοπώλη σας και για το μέγεθός της.

Μπείτε και βγείτε προσεκτικά από το αυτοκίνητο και προσέξτε μην κλειστεί στην πόρτα το νυφικό σας και προκληθεί ζημιά στο ευαίσθητο ύφασμα.

Όσο για τον κόκκινο διάδρομο, θα σας συμβουλεύαμε να τον αποφύγετε σε έδαφος που δεν είναι λείο, όπως ένα ιδιαίτερο πλακόστρωτο σε κάποιο κτήμα για παράδειγμα, αν ο γάμος σας γίνει σε κάποιο εκκλησάκι. Βλέπετε, μπορεί να καταστραφεί από τα τακούνια ή και να προκληθούν μικροατυχήματα από κάποιο παραπάτημα.

Τα κεριά στη διακόσμηση ενός γάμου είναι μια πολύ ρομαντική νότα, αλλά αν δεν υπάρχει άλλος φωτισμός οι καλεσμένοι θα δυσκολευτούν να παρακολουθήσουν το μυστήριο ή την είσοδο/έξοδο που θα κάνετε και ο φωτογράφος όπως και ο κάμεραμαν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα. Έχετε λοιπόν οπωσδήποτε συμπληρωματικό φωτισμό που θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες, διατηρώντας τη ρομαντική ατμόσφαιρα.

Ο χρόνος δεν είναι ποτέ αρκετός. Αφήστε όμως χρόνο για τα μικρά πράγματα και να θυμάστε ότι έχετε να κάνετε με κανονικούς ανθρώπους και όχι με στρατιώτες.

Αφήσαμε για το τέλος μερικά μικρά αλλά σημαντικά tips, συγκεντρωμένα στη λίστα που ακολουθεί :

  • Παραγγείλετε και μερικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες για να έχετε κάτι ακόμη πιο καλλιτεχνικό από το γάμο σας, που μπορεί να διακοσμήσει και κάποιον τοίχο στο σπίτι σας.
  • ¨Εχετε μαζί σας ένα ζευγάρι κάλτσες ή καλσόν επιπλέον (αναλόγως τι θα φορέσετε με το νυφικό σας)
  • Προμηθευτείτε ένα ζευγάρι άνετα παπούτσια για τη δεξίωση, ώστε να τα φορέσετε μόλις νιώσετε να σας κουράζουν τα ψηλοτάκουνα νυφικά παπούτσια σας
  • Ελέγξτε για κάποια τρύπα στην τσέπη του κοστουμιού, καθώς μπορεί να χάσει κάτι πολύτιμο ο γαμπρός χωρίς να το καταλάβει. Δεν εννοούμε ότι ο γαμπρός θα φορέσει κάποιο ταλαιπωρημένο ρούχο, αλλά κάποιες φορές συμβαίνουν αστοχίες και σε ολοκαίνουρια ρούχα.
  • Αν πρέπει να φορέσετε γυαλιά, επιλέξτε φακούς με επίστρωμα κατά του θαμπώματος και φροντίστε να τους καθαρίζετε συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας του γάμου.
  • Κρατήστε αντίγραφα από όλες τις λίστες και από το πλάνο τραπεζιών που θα παραδώσετε στους υπεύθυνους της δεξίωσης. Δώστε τα αντίγραφα σε έναν δικό σας άνθρωπο που θα έχει και την ευθύνη του ελέγχου και της απόφασης αλλαγών της τελευταίας στιγμής
  • Το  makeup μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο τόσο σε άντρες, όσο και σε παιδιά, για να καλύψει σημάδια από σπυράκια ή ουλές ή πανάδες. Μην το φοβηθείτε και χρησιμοποιήστε το αν σας το προτείνουν οι ειδικοί.
  • Μην ξεχάσετε να τελειώσετε τη φάση του χτενίσματος που απαιτεί πιστολάκι, πριν προχωρήσετε στο μακιγιάζ
  • Καλό είναι να μην έχετε τον ίδιο άνθρωπο για να σας χτενίσει και να σας μακιγιάρει, ειδικά αν πρέπει ο ίδιος να επιμεληθεί και την εμφάνιση της μητέρας ή και άλλων γυναικών της οικογένειας.

Με καλή οργάνωση και προγραμματισμό, όλα θα γίνουν στην ώρα τους. Εσείς απλά κρατήστε σημειώσεις τη στιγμή που σκέφτεστε ή θυμάστε κάτι, ώστε να το φροντίσετε την κατάλληλη στιγμή!

Για το Τέλειος Γάμος  Ελένη Καστάνη

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.