Image

Πέννες με πανσέττα και τυριά στο φούρνο

Ζυμαρικά, που τόσο αρέσουν στην πλειοψηφία των Ελλήνων, με τυριά που τόσο πολύ τους ταιριάζουν και κρέας σε κομματάκια. Δεν λιμπίζεστε ήδη αυτό το πιάτο;

 

Η συνταγή όντως ακούγεται δύσκολη και τα υλικά είναι αρκετά, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα φαγητό ιδιαίτερα πρωτότυπο που αξίζει τον κόπο να το ετοιμάσετε, ακόμη και αν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε πολλά σκεύη σε κάθε στάδιο της προετοιμασίας. Αρκεί να δείξετε προσοχή, στις οδηγίες εκτέλεσης και να έχετε καλή διάθεση όσο το προετοιμάζετε. Να ξέρετε ότι η επιτυχία, ακόμη και της πιο απλής συνταγής εξαρτάται άμεσα από τη διάθεση του μάγειρα.

 

 

 

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

 

7 κουτάλια της σούπας φρέσκο βούτυρο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½  κιλό  πανσέττα κομμένη σε κύβους

½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κούπες μπύρα

1 περίπου κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Λίγο φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι

400 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

1 πακέτο πέννες

150 γρ γραβιέρα σε φλούδες

100 γρ κεφαλοτύρι σε φλούδες

3 φρυγανισμένες φέτες του τοστ σε κύβους

2 κουτάλια της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

 

Δημιουργείστε :

 

Σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι, προσθέστε 3 κουτάλια της σούπας βούτυρο και αφήστε το σε χαμηλή φωτιά για να ζεσταθεί και να λιώσει. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Προσθέστε στη συνέχεια τα κομμάτια της πανσέττας και σοτάρετε για άλλα 10-15 λεπτά, αλλάζοντάς τα μια φορά μόνο πλευρά, στη μέση περίπου του χρόνου. Μόλις ροδίσουν και αυτά, αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά.

Εν τω μεταξύ θα πρέπει να προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180ο C και να αλείψετε με λίγο βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος ή ένα ταψάκι.

Στο επόμενο στάδιο θα πρέπει σε μια αντικολλητική κατσαρόλα να προσθέσετε 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο και σε χαμηλή φωτιά να το αφήσετε το να λιώσει. Ρίξτε προσεκτικά το αλεύρι και ανακατέψτε σταθερά για 3 λεπτά περίπου μέχρι να ενωθεί σαν μια κρέμα με το λιωμένο βούτυρο, χωρίς να το αφήσετε να πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέστε τη μπύρα και ανακατέψτε ελαφρά και περιστασιακά για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να γίνει ένα μίγμα. Απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και την παρμεζάνα, κρατώντας 3 κουταλιές της σούπας και ανακατέψτε μέχρι το τυρί να ενσωματωθεί στο μίγμα.

Στη συνέχεια, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράστε νερό, ρίξτε αλάτι και μαγειρέψτε τις πέννες όπως σας αρέσουν συνήθως, χωρίς φυσικά να παραβράσουν. Στραγγίξτε τες και ανακατέψτε τες με τη σάλτσα παρμεζάνας που έχετε ήδη ετοιμάσει. Προσθέστε και το μίγμα με την πανσέττα και ανακατέψτε προσεκτικά.

Σε ένα μπολ αναμίξτε καλά τη γραβιέρα και το κεφαλοτύρι. Σε ένα άλλο μπολ προσθέστε τις 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα, που κρατήσατε πιο πριν, τους κύβους του φριγανισμένου ψωμιού και τον μαϊντανό.

Στο ταψάκι ή στο πυρίμαχο σκεύος που έχετε ήδη βουτυρώσει, απλώστε μια στρώση με το μισό από το μίγμα με τις πέννες, τη σάλτσα τυριού και την πανσέτα. Στη συνέχεια απλώστε επιμελώς σε μια στρώση το μίγμα με τη γραβιέρα και το κεφαλοτύρι. Συνεχίστε με άλλη μία στρώση με το υπόλοιπο μίγμα ζυμαρικών, παρμεζάνας και πανσέττας και ολοκληρώστε με την τελευταία στρώση από το μίγμα με τα κυβάκια του φρυγανισμένου ψωμιού.

Βάλτε το σκεύος στον προθερμασμένο φούρνο και αφήστε το να ψηθεί για περίπου 3 τέταρτα μέχρι να ροδίσει, παρακολουθώντας το παράλληλα. Όταν είναι έτοιμο, βγάλτε το από τον φούρνο και αφού το αφήσετε να κρυώσει λίγο για 5-10 λεπτά, θα είστε έτοιμοι να το σερβίρετε.

 

Καλή επιτυχία !

 

Για το www.teleiosgamos.gr

 

Χριστίνα Καραμέρη

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.