Χοιρινό στο φούρνο με πατάτες και χυμό πορτοκάλι

Γιορτινή συνταγή : Χοιρινό με πατάτες και πορτοκάλι {photos}

Μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για κάθε γιορτινό τραπέζι, πόσο μάλλον για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, είναι το χοιρινό κρέας με πατάτες και πορτοκάλι.

Το χοιρινό είναι κρέας που συνηθίζεται να μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους τα Χριστούγεννα.

Ο τρόπος μαγειρέματος όμως, που παρουσιάζεται σε αυτή τη συνταγή, αφήνει μια ιδιαίτερη γεύση από τον συνδυασμό του κρέατος και της πατάτας, που ψήθηκαν με τον χυμό του πορτοκαλιού, χωρίς προσθήκη νερού.

Υλικά που θα χρειαστείτε για το χοιρινό με πατάτες και πορτοκάλι

Για περίπου 6 μερίδες

  • 1,5 κιλό χοιρινό (λαιμός χωρίς κόκκαλο)
  • πατάτες (όσες θέλουμε)
  • χυμό 2 φρέσκων πορτοκαλιών
  • 1 φλυτζάνι του καφέ μουστάρδα
  • 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1-2 σκόρδα
  • αλάτι & πιπέρι

Για το ψήσιμο, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε σακούλες ψησίματος

Πώς θα μαγειρέψετε το χοιρινό με πατάτες και πορτοκάλι

Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες.

Με ένα μυτερό μαχαίρι ανοίγουμε σχισμές στα κομμάτια του κρέατος σε διάφορα σημεία και τις γεμίζουμε με αλάτι, πιπέρι και σκόρδο.

xoirino me patates kai portokali ylika kreas skordo alati piperi

Ετοιμάζουμε και τις πατάτες κόβοντάς τες σε κύβους. Τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε  σε ένα μεγάλο μπωλ μαζί με το κρέας.

patates ximos portokali gia xoirino psito me patates

Σε ένα σέικερ βάζουμε το χυμό των πορτοκαλιών, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο.

xymos portokali moustarda kai elaiolado gia to xoirino

Αφού το ανακινήσουμε καλά για να αναμιχθούν τα υλικά, περιχύνουμε το κρέας και τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού.

perixinoume me xymo portokaliou to kreas kai tis patates

Μετά μοιράζουμε το φαγητό σε δυο σακούλες ψησίματος, χωρίς να προσθέσουμε νερό. Προσθέτουμε μόνο τον χυμό που περισσεύει στο μπωλ. Αν δοκιμάσετε τη συνταγή με μικρότερες ποσότητες, μια σακούλα αρκεί.

Στη συνέχεια δένουμε τις σακούλες με τους σφικτήρες που υπάρχουν στη συσκευασία.

vazoume to kreas kai tis patates sto fourno

Τις τοποθετούμε σε ένα ή δυο ταψιά (ή πυρίμαχα σκεύη) και ψήνουμε στους 150 βαθμούς, χωρίς αέρα, για 3,5 – 4 ώρες περίπου.

xoirino me patates kai portokali sto fourno

Το φαγητό σερβίρεται ζεστό και ταιριάζει με μια δροσερή σαλάτα εποχής και ένα ελαφρύ ροζέ κρασί.

Καλή επιτυχία & καλή όρεξη!

Ευχαριστούμε την κυρία Ελένη Σιαπατόρη, συνιδιοκτήτρια & υπεύθυνη του καταστήματος με είδη γάμου & βάπτισης Smart Wedding, η οποία πέρα από καλή επαγγελματίας στο αντικείμενό της είναι και καλή μαγείρισσα!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.