Αρχική » Δεξίωση » Οργάνωση Δεξίωσης » Παιδιά στη δεξίωση γάμου
Παιδιά στη δεξίωση γάμου Wedding with kids

Παιδιά στη δεξίωση γάμου

Για τα λίγο μεγαλύτερα παιδάκια όμως – μέχρι την ηλικία των 5 ή 6 – μπορείτε να προσλάβετε έναν επαγγελματία – κατά προτίμηση με σπουδές βρεφονηπιοκόμου – για να τα απασχολήσει δημιουργικά μέσα από το παιχνίδι, σε ένα σημείο που θα έχει οπτική επαφή με τη δεξίωση – και τους γονείς τους – αλλά και για να τα φροντίσει καθ’ όλη τη διάρκεια της δεξίωσης, είτε για να φάνε, είτε για να πλύνουν τα χέρια τους, είτε για πάνε στην τουαλέτα … με πρόγραμμα και όλα μαζί!

Για τα πιο μεγάλα παιδιά μέχρι την ηλικία των 12 ετών, που έχουν διαφορετικές ανάγκες και διαφορετικά ενδιαφέροντα, μπορείτε να είστε ήσυχοι, γιατί τους αρκεί να έχετε μερικά επιτραπέζια παιχνίδια κατάλληλα για την ηλικία τους και κυρίως δημοφιλή, ώστε να απασχολούνται στο δικό τους τραπέζι. Τα παιδιά δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζονται ήδη μεταξύ τους. Είναι από τη φύση τους κοινωνικά πλάσματα και θα εξοικειωθούν πολύ γρήγορα μεταξύ τους.

Το μενού για τα παιδιά θα έχει ενδιαφέρον να είναι διαφορετικό από των μεγάλων, ή θα μπορούσε να γίνει επιλογή μόνο μερικών από όσα φαγητά απαρτίζουν τον μπουφέ της δεξίωσης. Είναι και πιο οικονομική ως επιλογή, γι’ αυτό και είναι καλό να τη συζητήσετε με το catering! Εκτός κι αν προβλέπεται μειωμένη τιμή ανά άτομα για τα παιδιά στο ίδιο μενού με τους ενήλικες 😉 οπότε όλα καλά!

Η τέλεια λύση θα είναι να υπάρχουν χωριστά τραπέζια για τα παιδιά και το φαγητό τους να σερβιριστεί από το προσωπικό, σύμφωνα με τη συνεννόηση που θα έχετε κάνει. Έτσι, οι γονείς δεν θα νοιαστούν ούτε και γι’ αυτό! Άλλωστε, τα παιδάκια θα παρακινούνται από το διπλανό τους και θα φάνε με μεγαλύτερη ευχαρίστηση, ακόμη και αυτά που συνήθως τρώνε με το ζόρι και με μεγάλη προσπάθεια της μαμάς τους. Τα σερβίτσια τους και το κάλυμμα του τραπεζιού καλύτερα να θυμίζουν παιδικό πάρτυ και να είναι χάρτινα ή πλαστικά. Και θα «ξεσηκωθούν» από τα όμορφα χρώματα και τα σχέδια, και η όρεξή τους θα ανοίξει, αλλά και δεν θα υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού ή ατυχήματος από κάποιο γυάλινο ποτήρι.

Αν τα παιδιά στη δεξίωση είναι λίγα και δεν θέλετε να προσλάβετε κάποιον επαγγελματία για να τα απασχολήσει, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε μια γωνιά με μερικά παιχνίδια, παζλ, υλικά ζωγραφικής (αποφύγετε τις νερομπογιές), ώστε να περάσουν αρκετό χρόνο δημιουργικά, αλλά με την επίβλεψη των γονιών τους. Το μενού τους και σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να είναι διαφορετικό από των μεγάλων και το τραπέζι τους διαφορετικό από των γονιών τους.

Θα το χαρούν ιδιαίτερα και θα είναι «καλά παιδιά» για να σας το ανταποδώσουν, ακόμη κι όταν ανέβουν κι αυτά κάποια στιγμή στην πίστα για χορό! Εσείς όταν ήσαστε παιδιά δεν ανεβαίνατε όταν πλέον το κέφι είχε ανάψει;

Δείτε επίσης: Πώς μπορείτε να εκπλήξετε τους μικρούς καλεσμένους στη δεξίωση σας, με κάτι που θα τους περιμένει στο τραπέζι τους

Για το teleiosgamos.gr
Βιβή Κωτούλα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.