Αρχική » Ομορφιά » Υγεία & Ευεξία » Ενισχύστε τις άμυνές σας!!!
Image

Ενισχύστε τις άμυνές σας!!!

Με την ιατρική

Εάν διατρέχετε μεγάλο κίνδυνο για τον καρκίνο του μαστού (όπως καθορίζεται από τον παθολόγο σας, το σύμβουλο γενετικής, ή ένα πρόγραμμα αξιολόγησης του κινδύνου), ίσως να θέλετε να ακολουθήσετε προληπτική ιατρική. Η ιατρική μπορεί να μειώσει το βαθμό στον οποίο το οιστρογόνο υποκινεί την αύξηση των κυττάρων των μαστών.


Με τη χειρουργική επέμβαση

Μερικές γυναίκες που έχουν έναν εξαιρετικά υψηλό κίνδυνο καρκίνου του μαστού, ίσως να θελήσουν να κάνουν όλα τα πιθανά για να μειώσουν τον κίνδυνο, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πολύ επιθετική δράση. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να τολμήσουν να ακολουθήσουν τη χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσουν τα στήθη, προτού ο καρκίνος έχει μία τουλάχιστον πιθανότητα να εμφανιστεί.


Αυτή η διαδικασία
, αποκαλούμενη προληπτική αφαίρεση των μαστών, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού περίπου κατά 90% στις γυναίκες, οι οποίες έχουν μεγάλο ιστορικό της ασθένειας στην οικογένειά τους ή αποδεδειγμένα γονίδια του καρκίνου του μαστού. Η έρευνα έχει δείξει ότι γυναίκες που έχουν μια οικογενειακή ιστορία του καρκίνου του μαστού ΚΑΙ είχαν καρκίνο του μαστού σε ένα στήθος μπορεί σημαντικά να μειώσουν τον κίνδυνο του καρκίνου στο άλλο στήθος με την αφαίρεση του. Οι γυναίκες με κληρονομικότητα στα γονίδια καρκίνου του μαστού μπορούν να θεωρήσουν ότι η προληπτική αφαίρεση ωοθηκών θα βοηθήσει στην μείωση του κινδύνου της εμφάνισης καρκίνου και του μαστού και των ωοθηκών.
Αυτές οι δραστικές διαδικασίες δεν αποβάλλουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού εξ ολοκλήρου, και απαιτούν μια πολύ προσωπική απόφαση… δεν υπάρχει καμία "σωστή" ή "λανθασμένη" απάντηση.


Με
την έγκαιρη ανίχνευση

Μέχρι όλοι οι καρκίνοι του μαστού να μπορούν να προληφθούν, κάθε γυναίκα πρέπει να παίρνει μέτρα έγκαιρης ανίχνευσης. Ο στόχος είναι να βρεθεί ο καρκίνος του μαστού το νωρίτερο δυνατόν, όταν είναι ιάσιμος. Αυτές είναι κάποιες οδηγίες για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού:

  • • Κάνετε μια μηνιαία εξέταση στο στήθος στο σπίτι μόνη σας.
  • • Κάνετε κάθε χρόνο εξέταση του στήθους στο γιατρό σας (μπορεί να χρειάζεστε αυτές τις εξετάσεις συχνότερα, ανάλογα με την κατάστασή σας και το συντελεστή επικινδυνότητας που έχετε).
  • • Κάντε μαστογραφία κάθε χρόνο, ξεκινώντας από την ηλικία των 40 χρόνων.

Συντονιστείτε με τις νέες προόδους

Υπάρχει μια υπόσχεση της ιατρικής έρευνας και είναι εν εξελίξει, για να καθορίσει την αιτία του καρκίνου του μαστού και για να καθιερώσει τα αποτελεσματικά μέσα για την αποτροπή του. ΥΠΑΡΧΟΥΝ πραγματικοί λόγοι για να ελπίζετε και να αισθάνεστε αισιόδοξες.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.