Αρχική » Μόδα » Νυφικό » ‘Εσο έτοιμη
qwerty

‘Εσο έτοιμη

Έχετε οργανωθεί και είστε έτοιμες να επισκεφτείτε νυφικά σαλόνια. Ακολουθείστε κάποιες συμβουλές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να κατακτήσετε και να κυριεύσετε τις επιθυμίες σας.

Διαλέξτε με σοφία τη συνοδό σας στην αναζήτηση νυφικού. Δεν είναι η ώρα για να πείτε “ναι” στη πιο επικριτική φίλη σας. Χρειάζεστε κάποια φίλη ή συγγενή, η οποία να είναι υπομονετική, να έχει θετική αύρα, ανοιχτό μυαλό και να είναι ευγενικά ειλικρινής μαζί σας στο τι σας πάει και τι όχι. Και φυσικά, να έχει καλό γούστο και ακόμη καλύτερα να ταιριάζει με το δικό σας!

Έχετε μαζί σας τα απαραίτητα αξεσουάρ

Για να έχετε όσο ποιο κοντινή εικόνα του νυφικού σας, όπως θα είναι τη μεγάλη μέρα, δοκιμάστε το με τα αξεσουάρ που θα συμπληρώσουν την εμφάνισή σας, όπως ένα ζευγάρι παπούτσια, ένα στράπλες σουτιέν και ίσως κάποιο κόσμημα. Δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να αγοράσετε αξεσουάρ πριν αποφασίσετε για το νυφικό σας. Πάρτε μαζί σας κάποια πράγματα από το σπίτι, όμοια με αυτά που θα θέλατε να ταιριάξετε με το φόρεμα σας, όπως ένα σετ πέρλες ή ένα ζευγάρι γόβες με ίδιου ύψους τακούνι με αυτό που θα θέλατε να φορέσετε στον γάμο σας.

Γίνετε ριψοκίνδυνες

Τολμήστε να επιδείξετε ένα διαφορετικό στυλ από το καθημερινό σας, την ημέρα του γάμου σας. Αν ντύνεστε συντηρητικά, υιοθετήστε ένα πιο παράτολμο ύφος. Αν το ντύσιμό σας είναι εκκεντρικό, δοκιμάστε πιο κλασικά νυφικά. Φανταστείτε, όπως και στον έρωτα, τα ετερώνυμα έλκονται. Για να κάνετε αυτό το βήμα, θα πρέπει να είστε αποφασισμένες και να υποστηρίξετε την επιλογή σας.

Σκεφτείτε την άνεσή σας

Θέλετε το νυφικό σας να είναι καταπληκτικό, αλλά όχι με τίμημα την άνεσή σας. Σκεφτείτε ότι θα το φοράτε τουλάχιστον οκτώ ώρες και θα καθίσετε, θα είστε όρθια αρκετή ώρα, θα χορέψετε, θα χαιρετήσετε τους καλεσμένους σας. Στις πρόβες, λοιπόν, δοκιμάστε όλες τις κινήσεις που προβλέπετε ότι θα κάνετε κατά τη διάρκεια της τελετής και της δεξίωσης. Πριν φτάσετε στην εκκλησία, θα πρέπει να τσεκάρετε αν μπορείτε να στέκεστε όρθια, αν νιώθετε σφιγμένη ή στριμωγμένη μέσα στο νυφικό. Αν δε το αισθάνεστε τόσο ωραία, όσο φαίνεται, ξεχάστε το και συνεχίστε το ψάξιμο.

Κρατήστε σημειώσεις

Μετά από μια ημέρα γεμάτη ραντεβού και πρόβες νυφικών, οι δαντέλες και τα υφάσματα, το λευκό και το ιβουάρ, ίσως να έχουν αρχίσει να θολώνουν στο μυαλό σας και νιώθετε πολύ μπερδεμένη. Αν θέλετε να θυμάστε καλύτερα τα νυφικά που δοκιμάζετε, κρατήστε σημειώσεις. Για κάθε νυφικό, σημειώστε τι σας αρέσει και τι όχι.

Μην αποφασίζετε από τη φωτογραφία και μόνο

Μια φωτογραφία “λεει” χιλιάδες λέξεις, εκτός αν αναφερόμαστε στα νυφικά. Υφάσματα και χρώματα μπορεί να δείχνουν τελείως διαφορετικά από κοντά από ότι στα έντυπα περιοδικά ή στο Internet. Γι’ αυτό, είναι καλύτερα να μη παραγγείλετε το νυφικό σας χωρίς να το δείτε ή τουλάχιστον χωρίς να δείτε ένα δείγμα του υφάσματος και του χρώματος που έχετε διαλέξει

Να είστε προετοιμασμένες “προκαταβολικά”

Σε περίπτωση που βρείτε ξαφνικά το νυφικό των ονείρων σας, να είστε προετοιμασμένη, έτσι ώστε να έχετε μια προκαταβολή για να το “κλείσετε”, περίπου το 20 με 30 τοις εκατό της τιμής του. Πριν δώσετε τα χρήματα, ρωτήστε  πως γίνεται η τελική πληρωμή και τι περιλαμβάνεται στην τιμή.

Ρωτήστε για τις μετατροπές και τις πρόβες

Αν θελήσετε να κάνετε κάποιες τροποποιήσεις στο νυφικό, ζητήστε να μάθετε αν συμπεριλαμβάνονται στη τιμή. Επίσης, ρωτήστε πόσες περίπου πρόβες απαιτούνται, γιατί εάν είστε εργαζόμενη, που είναι και το πιθανότερο, πρέπει να κανονίσετε τις διαθέσιμες ώρες σας.

Η συντακτική ομάδα του τέλειος γάμος

Έχετε οργανωθεί και είστε έτοιμες να επισκεφτείτε νυφικά σαλόνια. Ακολουθείστε κάποιες συμβουλές οι οποίες θα σας βοηθήσουν να κατακτήσετε και να κυριεύσετε τις επιθυμίες σας. Διαλέξτε με σοφία τη συνοδό σας στην αναζήτηση νυφικούΔεν είναι η ώρα για να πείτε “ναι” στη πιο επικριτική φίλη σας. Χρειαζόσαστε κάποια φίλη ή συγγενής η οποία να είναι υπομονετική, να έχει θετική αύρα, ανοιχτό μυαλό και να είναι ευγενικά ειλικρινής μαζί σας στο τι σας πάει και τι όχι. Και φυσικά, να έχει καλό γούστο και ακόμη καλύτερα να ταιριάζει με το δικό σας!
 
Έχετε μαζί σας τα απαραίτητα αξεσουάρ
Για να έχετε την ακριβή εικόνα του νυφικού σας όπως θα είναι τη μεγάλη μέρα, δοκιμάστε το με τα αξεσουάρ που θα συμπληρώσουν την εμφάνισή σας, όπως ένα ζευγάρι παπούτσια, ένα στράπλες σουτιέν και ίσως κάποιο κόσμημα. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε αξεσουάρ πριν αποφασίσετε για το νυφικό σας-πάρτε μαζί σας κάποια πράγματα από το σπίτι, όμοια με αυτά που θα θέλατε να ταιριάξετε με το φόρεμα σας, όπως ένα σετ πέρλες.

 
Γίνετε ριψοκίνδυνες
Τολμήστε να επιδείξετε ένα διαφορετικό στυλ από το καθημερινό σας, την ημέρα του γάμου σας. Αν ντύνεστε συντηρητικά, υιοθετήστε ένα πιο παράτολμο ύφος. Αν το ντύσιμό σας είναι εκκεντρικό, δοκιμάστε πιο κλασικά νυφικά. Φανταστείτε, όπως και στον έρωτα, τα ετερώνυμα έλκονται. Για να κάνετε αυτό το βήμα, θα πρέπει να είστε αποφασισμένες και να υποστηρίξετε την επιλογή σας.
 
Σκεφτείτε την άνεσή σας
Θέλετε το νυφικό σας να είναι καταπληκτικό, αλλά όχι με τίμημα την άνεσή σας. Σκεφτείτε ότι θα το φοράτε τουλάχιστον οκτώ ώρες και θα καθίσετε, θα είστε όρθια αρκετή ώρα, θα χορέψετε, θα χαιρετήσετε τους καλεσμένους σας. Στις πρόβες, λοιπόν, δοκιμάστε όλες τις κινήσεις που προβλέπετε ότι θα κάνετε κατά τη διάρκεια της τελετής και της δεξίωσης. Πριν φτάσετε στην εκκλησία, τσεκάρετε αν μπορείτε να στεκόσαστε όρθια, αν νιώθετε σφιγμένη ή στριμωγμένη μέσα στο νυφικό. Αν δε το αισθάνεστε τόσο ωραία, όσο φαίνεται, ξεχάστε το και συνεχίστε το ψάξιμο.

 
Κρατήστε σημειώσεις
Μετά από μια ημέρα γεμάτη ραντεβού και πρόβες νυφικών, οι δαντέλες και τα υφάσματα, το λευκό και το ιβουάρ, ίσως να έχουν αρχίσει να θολώνουν το μυαλό σας και νιώθετε πολύ μπερδεμένη. Αν θέλετε να θυμόσαστε καλύτερα τα νυφικά που δοκιμάζετε, κρατήστε σημειώσεις. Για κάθε νυφικό, σημειώστε τι σας αρέσει και τι όχι.

 
Μην αποφασίζετε από τη φωτογραφία και μόνο
Μια φωτογραφία “λεει” χιλιάδες λέξεις…εκτός αν αναφερόμαστε στα νυφικά. Υφάσματα και χρώματα μπορεί να δείχνουν τελείως διαφορετικά από κοντά από ότι στα περιοδικά. Γι’ αυτό, είναι καλύτερα να μη παραγγείλετε το νυφικό σας χωρίς να το δείτε ή τουλάχιστον χωρίς να δείτε ένα δείγμα του υφάσματος και του χρώματος που έχετε διαλέξει

 
Να είστε προετοιμασμένες “προκαταβολικά”
Σε περίπτωση που βρείτε ξαφνικά το νυφικό των ονείρων σας, να είσαστε προετοιμασμένη έτσι ώστε να έχετε μια προκαταβολή για να το “κλείσετε”, περίπου το 30 με 50 τοις εκατό της τιμής του. Πριν δώσετε τα χρήματα, ρωτήστε γίνεται η τελική πληρωμή και τι περιλαμβάνει.

 
Ρωτήστε για τις μετατροπές και τις πρόβες
Αν θελήσετε να κάνετε κάποιες τροποποιήσεις στο νυφικό, ζητήστε να μάθετε αν συμπεριλαμβάνονται στη τιμή. Επίσης, ρωτήστε πόσες περίπου πρόβες απαιτούνται, γιατί εάν είσαστε εργαζόμενη, πρέπει να κανονίσετε τις διαθέσιμες ώρες σας.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.