Αρχική » Οργάνωση γάμου » Ρόλοι & Αρμοδιότητες » Φαινόμενο «θεία» στον γάμο και τη βάπτιση στην Ελλάδα
Ελληνίδα θεία σε ελληνικό γάμο και βάπτιση

Φαινόμενο «θεία» στον γάμο και τη βάπτιση στην Ελλάδα

Δεν νομίζω να υπάρχει γάμος και βάπτιση στην Ελλάδα που να μην του αναλογεί σε ένα ποσοστό το φαινόμενο θεία. Πάντα θα υπάρχει τουλάχιστον μια θεία η οποία :

Θα είναι ντυμένη με ταγιέρ 25ετίας συνήθως σκούρο μπλε, μαύρο ή μπορντώ, η οποία από το πάχος θα περπατά σαν πάπια

Θα είναι εκείνη που την ώρα του μυστηρίου θα βρει ευκαιρία να μιλήσει για τον «πετυχημένο» 35χρονο γιο της που διορίστηκε στη νομαρχία, αλλά δεν την ακούει και δεν βρίσκει ένα καλό κορίτσι για να παντρευτεί.

Και όλα αυτά, αλλά και άλλα ωραία θα τα συζητά με την τρίτη ξαδέρφη του άντρα της, που τη συναντά μόνο σε γάμους και μνημόσυνα (πάλι με το ίδιο ταγιεράκι), διότι κατά βάθος δεν την χωνεύει, αφού εκείνης ο γιος είχε διοριστεί νωρίτερα από τον δικό της είναι ήδη παντρεμένος με ένα πολύ καλό κορίτσι και εκείνη είναι 30 κιλά ελαφρύτερη από τη θεία.

Θα είναι εκείνη που θα κόψει στη ζούλα ένα λουλουδάκι από τον στολισμό του διαδρόμου για να στολίσει το πέτο του ταγιέρ της.

Θα είναι εκείνη που στη βάπτιση θα μπαίνει στη μέση την ώρα που η μαμά προσπαθεί να ντύσει το παιδί της, για να κάνει γελοιότητες στο μωρό, εμποδίζοντας τον φωτογράφο και τον βιντεολήπτη να κάνουν την δουλειά τους.

Θα είναι εκείνη που θα έχετε πίσω σας στην ουρά που δημιουργείται για να ευχηθούν οι καλεσμένοι στο ζευγάρι και θα κοντεύει να σας τρυπήσει με το εκπαιδευμένο στο σπρώξιμο χέρι της.

Θα είναι εκείνη που θα κάνει κεφαλοκλείδωμα στην νύφη και τον γαμπρό για να τους φιλήσει σταυρωτά στα μάγουλα με πάθος, παρόλο που μπορεί να έχει να τους δει από την περίοδο του δημοτικού σχολείου. Η αγάπη όμως δεν πεθαίνει!

Αν μάλιστα πρόκειται για βάπτιση, είναι αυτή που θα επιμένει να φιλήσει το ταλαιπωρημένο και νυσταγμένο μωρό, παρόλο που εκείνο την κοιτά και γυρίζει το κεφάλι από την άλλη (έχουν ένστικτο τα παιδιά)! Και αν δεν πετύχει μάγουλο, δεν θα το βάλει κάτω… θα προσπαθήσει να φιλήσει χέρι, πόδι κάτι τέλος πάντων. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα παραδοθεί αμαχητί!

Θα είναι εκείνη που θα αστειευτεί με τα κορίτσια που θα μοιράζουν τις μπομπονιέρες και θα τους εύχεται και στα δικά τους κι με ένα καλό παιδί σαν τον γιο της. Αν δεν κάνει η μάνα διαφήμιση ποιος άλλος θα του κάνει;

{loadposition banner_con}Θα είναι εκείνη που θα ανοίξει την μπομπονιέρα μουρμουρίζοντας ότι το δέσιμο την παιδεύει, για να φάει λαίμαργα τα κουφέτα, τα οποία θα της φανούν μπαγιάτικα και πολύ σκληρά.

Θα είναι εκείνη που θα αναζητήσει κάποιον να του φορτωθεί η ίδια και ο άντρας της για να πάνε όλοι μαζί στη δεξίωση

Και όταν φτάσουν, θα παραπονεθεί για τον τραπέζι που την έβαλαν να καθίσει και θα ρωτήσει για κάθε ένα γνωστό της σε ποιο τραπέζι κάθεται, αφήνοντας την ουρά στην είσοδο να μεγαλώνει.

Θα είναι εκείνη που θα σχολιάζει πόσο όμορφη είναι η νύφη, αλλά το ύφασμα του νυφικού της φαίνεται ψεύτικο και ότι το κορόιδεψαν το καημένο το κορίτσι. Αυτή ξέρει τι λέει, γιατί είναι μοδίστρα και ξέρει από υφάσματα (άλλωστε, αν ξέρεις να στριφώνεις, μπορείς να λες ότι ξέρεις από μοδιστρική).

Θα είναι εκείνη που θα πετύχει σχεδόν άδειες μερικές πιατέλες στον μπουφέ, που δεν θα έχουν προλάβει να ανανεωθούν, γιατί θα σηκωθεί με δική της πρωτοβουλία πριν έρθει η σειρά του τραπεζιού της, επεμβαίνοντας στον χρονοπρογραμματισμό και στην οργάνωση του catering.

Έτσι θα παραπονεθεί και θα σχολιάσει ότι το φαγητό ήταν λίγο, αλλά τι να πεις… να στεναχωρήσεις τα παιδιά; Δεν λέγονται αυτά!

Κι επειδή δεν έχει ιδέα περί τίνος πρόκειται, τα σκαλοπίνια με σος μαδέρα θα είναι μια αηδία και μισή. Πού να φτάσουν το κοκκινιστό μοσχαράκι που το πετυχαίνει πάντα!

Επίσης ο σερβιτόρος θα καθυστερήσει να της φέρει την τέταρτη cola που θα ζητήσει και το νερό θα τελειώνει γρήγορα από το τραπέζι της.

Και αφού θα φάει τον άμπακο, παρόλο που τα φαγητά ήταν λίγα και χάλια και αφού περιδρομιάσει και την τούρτα, που θα έπρεπε να είναι λιγότερο γλυκιά, θα περάσει την λουστρίνι τσαντούλα της μέχρι την κλείδωση του χεριού και θα αρπάξει με τα δυο της χέρια τον κεντρικό στολισμό του τραπεζιού, έτοιμη να αποχωρήσει. Χαμένα να πάνε τα κασπώ με τα λουλούδια; Αλλά και η γυάλα με την άμμο, τα βότσαλα και τους αστερίες μια χαρά κάνουν για την σερβάντα της τραπεζαρίας της.

Έτσι, την ώρα που το ζευγάρι διασκεδάζει χορεύοντας με τους καλεσμένους θα εμφανιστεί κουνώντας τα πάχη της και τα κάλη της, κρατώντας στα χέρια το κασπώ. Θα τους τραβήξει παραπέρα για να τους χαιρετήσει κρατώντας τους απασχολημένους κανένα δεκάλεπτο, με σκοπό να τους πει όλες τις πιθανές ευχές (είπαμε η αγάπη δεν πεθαίνει) και κυρίως ότι όλα ήταν τέλεια, ο στολισμός, οι μπομπονιέρες, το νυφικό, το φαγητό κλπ. Ευτυχώς που στα χέρια έχει το κασπώ με τα λουλούδια του στολισμού κι έτσι οι νεόνυμφοι θα γλυτώσουν από ένα ακόμη κεφαλοκλείδωμα.

Την επόμενη μέρα θα είναι εκείνη που θα πάρει πρώτη τηλέφωνο στη μητέρα του γαμπρού ή της νύφης για να της προλάβει πόσο ωραία ήταν όλα και τι όμορφα που πέρασε στον γάμο των παιδιών. Είναι άλλωστε και μια καλή ευκαιρία για να ρωτήσει που κοιμήθηκαν τα παιδιά την πρώτη νύχτα γάμου, πότε θα φύγουν για γαμήλιο ταξίδι, που θα πάνε, πόσες μέρες θα λείψουν, αν μπορούν να λείψουν αρκετό καιρό από τη δουλειά τους και αν μάζεψαν πολλά χρήματα και δώρα για τον γάμο! Θα βρει επίσης την ευκαιρία να διευκρινίσει ότι το δικό της δώρο είναι εκείνος ο ηλεκτρικός αποχυμωτής από τον Σωτηρακόπουλο (το μαγαζί με ηλεκτρικά της γειτονιάς της στο Αιγάλεω), χωρίς κάρτα αλλαγής γιατί είναι σίγουρη για τη χρησιμότητά του.

Μετά από αυτό το τηλεφώνημα θα κάνει μερικά ακόμη σε άλλες θείες για να ανταλλάξουν απόψεις για τον γάμο ή τη βάπτιση, για το νυφικό, για την κουμπάρα και κυρίως για το φαγητό! Θα τους αναφέρει βεβαίως που θα πάνε ταξίδι τα παιδιά, πόσα λεφτά μάζεψαν και πού πέρασαν την πρώτη νύχτα του γάμου τους.

Αυτό είναι το φαινόμενο «θεία» στους ελληνικούς γάμους και τις βαπτίσεις. Είτε συγκεντρώνει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά στις πιο βαριές περιπτώσεις, είτε μερικά από αυτά, η ελληνίδα θεία είναι πάντα ένας λόγος αναστάτωσης που θα πρέπει να σας αφήσει αδιάφορους, γιατί πολύ απλά δεν έχει γιατρειά!

Με μια μικρή δόση χιούμορ, αλλά χωρίς να απέχει πολύ από την πραγματικότητα
Βιβή Κωτούλα
Για το www.teleiosgamos.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.