Αρχική » Οργάνωση γάμου » Ο Τέλειος Γάμος » Η εταιρεία FAVORIT μας απαντά και μας προτείνει
Favorit Διακόσμηση Δεξίωσης Γάμου

Η εταιρεία FAVORIT μας απαντά και μας προτείνει

TeleiosGamos.gr : Όλο και συχνότερα λαμβάνουμε μια πρόσκληση σε γάμο και βάπτιση που γίνονται την ίδια μέρα, από ένα ζευγάρι που απέκτησε ήδη το πρώτο του παιδί. Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες που πρέπει να ληφθούν υπ’ όψη από το ζευγάρι και τον διοργανωτή για να κυλήσουν όλα τέλεια εκείνη τη μέρα;

Φένια Γιαγκιτζή : Η διοργάνωση γάμου και βάπτισης την ίδια ημέρα έχει πράγματι κάποιες ιδιαιτερότητες.  Η σωστή διοργάνωση μιας τέτοιας «διπλής» εκδήλωσης κρύβει πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να ληφθούν υπόψη από την αρχή,  για να έχουμε ένα άψογο αποτέλεσμα. Η επιλογή του ζευγαριού να συνδυάσει και τα δύο, αποτελεί μια οικονομική λύση, που με σωστό προγραμματισμό μπορεί να γίνει μια θαυμάσια εμπειρία.

Είναι πολύ σημαντικό για το ζευγάρι, σε συνεργασία με τον διοργανωτή, να επιλέξει αρχικά ένα concept που να ταιριάζει και στον γάμο και στη βάπτιση. Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα είναι η ώρα διεξαγωγής και η διάρκεια των δύο μυστηρίων,  ώστε να μην κουραστούν οι προσκεκλημένοι που θα βρίσκονται στην εκκλησία. Σημαντικός είναι ο ρόλος των κουμπάρων και των νονών, o στολισμός και οι μπομπονιέρες, ο χώρος και η ώρα της δεξίωσης.

Μια ακόμη σημαντική λεπτομέρεια είναι η επιλογή του νυφικού, η οποία θα πρέπει να γίνει σύμφωνα και με τις ανάγκες τις βάπτισης, ώστε η μητέρα με ευκολία να μπορεί να αντεπεξέλθει και στους δύο ρόλους.

Τέλος, καθώς όλο και περισσότερο βλέπουμε να συνδυάζεται ο γάμος του ζευγαριού με την βάπτιση του παιδιού τους, πλέον υπάρχει μεγάλη ποικιλία έξυπνων προτάσεων για προσκλητήρια τα οποία αναφέρονται και στα δύο μυστήρια. Όλα τα παραπάνω γίνονται πάντα σύμφωνα με τις επιθυμίες του ζευγαριού, ενώ ο ρόλος του διοργανωτή είναι να επισημάνει λεπτομέρειες και ιδιαιτερότητες, ώστε το ζευγάρι, το παιδί, αλλά και οι προσκεκλημένοι να διασκεδάσουν και να ευχαριστηθούν αυτή την ξεχωριστή ημέρα.

TG : Ποια χρηστικά αντικείμενα θα προτείνατε να χρησιμοποιηθούν στις μπομπονιέρες ενός γάμου, ώστε να βρουν τη θέση τους στο σπίτι των καλεσμένων;

ΦΓ : Ο γάμος για το κάθε ζευγάρι είναι ξεχωριστός. Επιθυμία του κάθε ζευγαριού είναι ο γάμος τους να μείνει αξέχαστος όχι μόνο στους ίδιους, αλλά και στους προσκεκλημένους. Ένας όμορφος τρόπος για να το επιτύχει κάποιος αυτό, είναι να χρησιμοποιήσει στην μπομπονιέρα του, ένα αντικείμενο το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιήσει ο κάθε καλεσμένος. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, το αντικείμενο που θα συνοδεύει την μπομπονιέρα, να εκφράζει πρώτα απ’ όλα το ίδιο το ζευγάρι και να ταιριάζει με το βασικό concept – την κεντρική ιδέα – του γάμου.

Η έμπνευση μπορεί να έρθει από την εποχή που θα γίνει ο γάμος, από το μέρος, ακόμη και από τον χώρο της δεξίωσης ή τα έθιμα του τόπου καταγωγής του ζευγαριού. Για παράδειγμα, αν ο γάμος γίνεται σε ένα νησί, υπάρχουν πάρα πολλά υλικά, όπως κοχύλια, αστερίες ακόμα και άμμος ή βότσαλα τα οποία μπορεί να αποτελέσουν υλικά, όχι μόνο διακόσμησης, αλλά και να χρησιμοποιηθούν σαν αξεσουάρ.

Αν ένας γάμος είναι εμπνευσμένος από τον τόπο καταγωγής του ζευγαριού, η μπομπονιέρα θα μπορούσε να συνοδεύεται από ένα παραδοσιακό γλυκό σε ένα όμορφο βαζάκι το οποίο στην συνέχεια θα βρει την θέση του, σε κάθε σπίτι. Ένας διοργανωτής μπορεί είτε να δώσει ιδέες σε ένα ζευγάρι ή να πραγματοποιήσει τις ιδέες του ζευγαριού.

Favorit Υπηρεσίες Διαχείρισης Λίστας ΚαλεσμένωνTG : Μια από τις δυσκολότερες ενότητες της οργάνωσης ενός γάμου ή μιας βάπτισης είναι η λίστα των καλεσμένων, το follow up και τέλος το πλάνο με τις θέσεις τους στη δεξίωση. Πως μπορεί ένας διοργανωτής να συμβάλλει σε αυτή την ενότητα και τι πρέπει να γνωρίζει το ζευγάρι για να συνεργαστούν ιδανικά τα δύο μέρη;

ΦΓ : Η λίστα των καλεσμένων, το follow up και το πλάνο ταξιθεσίας είναι μία ενότητα στη διοργάνωση ενός γάμου που μπορεί να δυσκολέψει τα ζευγάρια, στην ουσία όμως, με την σωστή καθοδήγηση και τη βοήθεια από τον διοργανωτή, η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει πολύ απλή.

Σε συνεργασία με τους μελλόνυμφους δημιουργείται μία λίστα καλεσμένων με όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Στη συνέχεια, ο διοργανωτής, αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου το follow up, απαλλάσσοντας το ζευγάρι από αυτή την κουραστική και πολλές φορές αμήχανη διαδικασία. Το επόμενο βήμα, είναι να δημιουργηθεί το πλάνο με τις θέσεις των καλεσμένων. Αυτή η διαδικασία χρειάζεται σωστή οργάνωση αλλά και εμπειρία. Σε αυτό το στάδιο το ζευγάρι συμβάλει στο τελικό sitting plan, καθώς εκείνο είναι που θα καθορίσει τη σύνθεση των τραπεζιών ανάλογα με τις σχέσεις και τα κοινά στοιχεία των προσκεκλημένων. Το τελικό αναλυτικό πλάνο που θα προκύψει, με βάση και την τελική λίστα του follow up θα βοηθήσει την ημέρα της εκδήλωσης στην αποφυγή καθυστερήσεων κατά την προσέλευση του κόσμου και θα προσφέρει τη δυνατότητα άμεσων λύσεων σε περιπτώσεις, όπως να έρθει κάποιος που είχε απαντήσει αρνητικά στο follow up ή ακόμα εάν κάποιος έρθει με επιπλέον συνοδό!

Η γνώση και η εμπειρία ενός διοργανωτή στο κομμάτι της λίστας, του follow up και του τελικού πλάνου της δεξίωσης, καθώς και η άμεση συνεργασία με το ζευγάρι, μπορεί να αποτελέσει πολύ σημαντικό παράγοντα στην ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Διακόσμηση τραπεζιών δεξίωσης - FavoritTG : Για τους γάμους του φετινού φθινοπώρου, ποια χρώματα θα προτείνατε;

ΦΓ : Το φθινόπωρο είναι ιδανική εποχή για γάμο, γι’ αυτό και πολλά ζευγάρια επιλέγουν την αρχή του φθινοπώρου για να διοργανώσουν μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής τους. Ο κάθε γάμος έχει ένα θεματικό σχεδιασμό, έχει το δικό του ύφος, αλλά πάνω απ’ όλα το δικό του χρώμα! Για τους γάμους του φετινού φθινοπώρου θα προτείναμε κάποια χρώματα που μπορούν να αποτελέσουν έμπνευση για το ζευγάρι σε στοιχεία, όπως η διακόσμηση, ο ανθοστολισμός, οι μπομπονιέρες.  Το φωτεινό κίτρινο, το λιλά και το λαδί, το απαλό μπρονζέ, το μπεζ ή ένα γλυκό ροδί, είναι χρώματα που ταιριάζουν με την γλυκιά και ζεστή ατμόσφαιρα του φθινοπώρου, ενώ παράλληλα δίνουν και ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα στο γάμο. Οι τάσεις της μόδας, αλλά και η προσωπική αισθητική του κάθε ζευγαριού μπορούν να συνδυαστούν σε ένα αρμονικό και όμορφο αποτέλεσμα, με την καθοδήγηση και την εμπειρία ενός επαγγελματία.

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Φένια Γιαγκιτζή από την εταιρεία FAVORIT events and more που έλυσε απορίες και μοιράστηκε μαζί μας τις προτάσεις της

Για το τέλειος γάμος
Επιμέλεια : Βιβή Κωτούλα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.