X

Η εβδομάδα του γάμου σε αντίστροφη μέτρηση

Μια εβδομάδα μένει πριν τον γάμο και τα περισσότερα πράγματα είναι ήδη έτοιμα στο 98%. Υπάρχει όμως εκείνο το 2% που επιμένει να θέλει την προσοχή μας τις τελευταίες μέρες πριν τον γάμο και φυσικά είναι και όλα εκείνα που θα μας κάνουν να λάμπουμε μέσα στο νυφικό μας. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά κι εμείς χρειαζόμαστε το μυαλό μας συγκεντρωμένο, τους δικούς μας να στέκονται δίπλα μας και να βοηθούν και την ενέργειά μας στο φουλ.

5 μέρες και σήμερα μέχρι τον γάμο

Ξυπνάμε νωρίς και απολαμβάνουμε το πρωινό μας χωρίς να χρειάζεται να φύγουμε βιαστικά για κάποια δουλειά ή για το γραφείο. Άλλωστε, από Δευτέρα πάντα ξεκινά η άδεια για τον γάμο.

Τακτοποιούμε τα θέματα της μαμάς και του μπαμπά, δηλαδή ότι έχει σχέση με την εμφάνισή τους για να είναι λαμπεροί τη μέρα του γάμου μας. Ετοιμάζουμε μαζί με τη μαμά τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ που θα φορέσουν εκείνη και ο μπαμπάς τη μέρα που θα στρώσουμε το κρεβάτι και τη μέρα του γάμου μας και τα συγκεντρώνουμε όλα μαζί, γιατί εκείνες τις ημέρες θα έχουν το μυαλό τους αλλού … ε ας μη ψάχνουν και τα πράγματά τους!

Ετοιμάζουμε το τσαντάκι που θα έχουμε μαζί μας τη μέρα του γάμου με απαραίτητα, όπως χαρτομάντηλα, βελόνα και κλωστή, κλειδιά ρεζέρβα κλπ

Επικοινωνούμε με τους ανθρώπους στους οποίους έχουμε αναθέσει δουλειές για τον γάμο μας και συζητάμε τις λεπτομέρειες. Τηλεφωνούμε για παράδειγμα στον κουνιάδο μας και του θυμίζουμε ότι έχει αναλάβει το πλύσιμο των αυτοκινήτων της οικογένειας ή μιλάμε με την ξαδέρφη μας και της θυμίζουμε να κανονίσει εγκαίρως ότι έχει σχέση με το μοίρασμα των μπομπονιέρων.

Το απόγευμα κάνουμε μερικά απαραίτητα τηλεφωνήματα στους καλεσμένους της δεξίωσης, οι οποίοι δεν έχουν ενημερώσει ακόμη για την παρουσία ή την απουσία τους.

Το βράδυ ασχολούμαστε με τη λίστα των καλεσμένων, για να κάνουμε τις πιο πρόσφατες αλλαγές

4 μέρες και σήμερα μέχρι τον γάμο

Βγαίνουμε στα μαγαζιά για να προμηθευτούμε ότι μπορεί να έχουμε ξεχάσει τις προηγούμενες μέρες. Από ένα δεύτερο καλσόν για ώρα ανάγκης, μέχρι το κραγιόν που συμφωνήσαμε με τη μακιγιέρ ότι θα χρησιμοποιήσουμε στο νυφικό μακιγιάζ.

Το μεσημεράκι έχουμε το προτελευταίο ραντεβού για το νυφικό. Πηγαίνουμε στον οίκο νυφικών ευδιάθετες και απολαμβάνουμε την πρόβα για τις τελευταίες τροποποιήσεις που πιθανόν να χρειάζεται να γίνουν πριν το παραλάβουμε τις επόμενες μέρες. Χάσαμε άλλο 1 κιλό την τελευταία εβδομάδα, με τόσο τρέξιμο.

Αφιερώνουμε το απόγευμά μας κάνοντας τηλεφωνήματα στους συνεργάτες που έχουν αναλάβει τον γάμο μας, για να οριστικοποιήσουμε τα θέματα που εκκρεμούν. Συμφωνούμε τις λεπτομέρειες με τον φωτογράφο και τον βιντεολήπτη, ειδικά αν πρόκειται να καλύψουν και γεγονότα πριν τον γάμο, όπως το στρώσιμο του κρεβατιού, αλλά και με τους υπόλοιπους συνεργάτες, που έχουν αναλάβει τις μπομπονιέρες, τη μουσική, τον στολισμό.

Το βράδυ κάνουμε διορθωτικές κινήσεις στο πλάνο και τη λίστα των καλεσμένων. Αύριο το απόγευμα πρέπει να δώσουμε τελικό αριθμό ατόμων και τελική λίστα στο catering

3 μέρες και σήμερα μέχρι τον γάμο

Σήμερα είναι η μέρα προετοιμασίας του σπιτιού για να υποδεχτούμε τους καλεσμένους μας και να στρώσουμε το κρεβάτι αύριο. Ο δικός μας ρόλος είναι αυτός του επιβλέποντος του έργου και αυτού που βάζει την τελευταία πινελιά στη διακόσμηση.

Παρέα με τις άλλες γυναίκες του σπιτιού, πηγαίνουμε για τα απαραίτητα ψώνια και μια στάση για καφέ και χαλαρή κουβεντούλα.

Τηλεφωνούμε και στο catering που έχει αναλάβει την τροφοδοσία για το κρεβάτι και κάνουμε τις τελευταίες συνεννοήσεις.

Το απόγευμα μαζί με τον καλό μας, δίνουμε ραντεβού και πηγαίνουμε στον υπεύθυνο του χώρου και του catering για να παραδώσουμε τις λίστες των καλεσμένων, τον τελικό αριθμό τους και το πλάνο των τραπεζιών. Εκεί οριστικοποιούμε και οποιαδήποτε εκκρεμότητα υπάρχει για το μενού, αλλά και για το πρόγραμμα της δεξίωσης. Πριν φύγουμε από το σπίτι ελέγχουμε ότι έχουμε μαζί μας τη λίστα με αλφαβητική σειρά και τη λίστα ανά τραπέζι.

Το βράδυ χρειαζόμαστε λίγες ώρες μαζί με τον άντρα της ζωής μας, χωρίς να μιλάμε για γάμους, κουφέτα, μπομπονιέρες, μενού, λίστες κλπ. Ενα ποτάκι γι’ αρχή επιβάλλεται πριν το φαγητό σε ένα ήσυχο εστιατόριο.

2 μέρες και σήμερα πριν τον γάμο

Η μέρα σήμερα είναι γεμάτη δράση. Πρώτη στάση στο κομμωτήριο. Το βράδυ στρώνουμε το κρεβάτι μας και φυσικά θα βρισκόμαστε στο επίκεντρο της προσοχής.

Επόμενη στάση για μανικιούρ – πεντικιούρ

Τηλεφωνούμε στις ανύπαντρες φίλες μας για να επιβεβαιώσουμε ότι θα είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και θα βρίσκονται πανέτοιμες στην ώρα τους για να στρώσουν το βράδυ το κρεβάτι μας. Παρθένες δύσκολα να βρεις σήμερα, όποτε συμβιβαστείτε τουλάχιστον με τις ελεύθερες.

Τρώμε ελαφρά και ξεκουραζόμαστε πριν αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε για το βράδυ.

Αφήνουμε τα πάντα στους άλλους κι εμείς ασχολούμαστε μόνο με την εμφάνισή μας και την ψυχική μας ηρεμία.

Το βράδυ απολαμβάνουμε τη διαδικασία του εθίμου και διασκεδάζουμε με τους φίλους μας, βγάζοντας φωτογραφίες με όλους.

1 μέρα και σήμερα μέχρι τον γάμο

Όμορφη μέρα η σημερινή, αφού συνεχίζει η γιορτινή ατμόσφαιρα και η στιγμή του γάμου έχει σχεδόν φτάσει. Ξεκινάμε με ένα καλό πρωινό τη μέρα μας.

Σήμερα παραλαμβάνουμε το νυφικό μας, μετά την τελική πρόβα και τις επί τόπου διορθώσεις όπου και αν χρειάζεται

Χρειαζόμαστε παρέα και βοήθεια, γιατί σήμερα παραλαμβάνουμε και τις μπομπονιέρες, αλλά και τα καλάθια με το ρύζι, τα φορεματάκια για τα παρανυφάκια, το στολισμένο δώρο του κουμπάρου … και γενικά θέλουμε βοήθεια, γιατί είναι μέρα παραλαβών.

Αναθέτουμε στους δικούς μας τις εκρεμμότητες της τελευταίας στιγμής, από το να φτάσουν τα φορεματάκια στα παρανυφάκια, μέχρι να σιδερωθούν τα λευκά μαντήλια για τον γάμο, να κοπούν οι κορδέλες που θα δέσουμε στα αυτοκίνητα και να επιβεβαιώσουν ότι οι βέρες βρίσκονται στα σωστά χέρια και θα είναι στην ώρα τους στην εκκλησία.

Περνάμε το βράδυ παρέα με τους δικούς μας, θυμόμαστε όμορφες στιγμές, κάνουμε σχέδια για τις σχέσεις μας μαζί τους από δω και πέρα και αφήνουμε τον εαυτό μας ελεύθερο να αισθανθεί, να συγκινηθεί, να αναπολήσει, να αποφορτιστεί. Αύριο που θα είμαστε μια μέρα πριν τον γάμο, θα είναι καλύτερα να έχουμε ξεσπάσει συναισθηματικά και μόνο να απολαμβάνουμε.

1 μέρα πριν τον γάμο

Αυτή η μέρα είναι μέρα χαλάρωσης. Οτι κάναμε, κάναμε. Τώρα εμείς ηρεμούμε και αφήνουμε τους άλλους να τα βγάλουν πέρα. Αλλωστε τις προηγούμενες μέρες έχουμε δώσει οδηγίες σε όλους και ξέρει ο καθένας τι πρέπει να κάνει και πότε.

Έχουμε το κινητό μας ανοιχτό και φορτισμένο για κάθε ενδεχόμενο και απολαμβάνουμε τις περιποιήσεις σε ένα κέντρο spa μαζί με τις φίλες μας ή βγαίνουμε για καφέ μαζί τους.

Χαλαρώνουμε στο εργένικο δωμάτιό μας και ασχολούμαστε μόνο με πράγματα που μας ευχαριστούν, όπως να δούμε μια αγαπημένη ταινία ή να ακούσουμε μουσική.

Τρώμε ελαφρά, ξεκουραζόμαστε και κοιμόμαστε νωρίς.

Τη μέρα του γάμου

Μια από τις ομορφότερες μέρες που θα ζήσουμε στη ζωή μας έφτασε. Θα τη χαρούμε και θα τη ζήσουμε όσο πιο δυνατά αντέχει η καρδιά μας, ότι και να συμβαίνει γύρω μας.

Χαμόγελο, ηρεμία, βαθιά αναπνοή, φώτα και … πάμε!

Related Post