Αρχική » Μόδα » Νυφικό » Η σχεδιάστρια μόδας Ελευθερία Βογιατζή, μας μιλά για τα νυφικά
Νυφικό φόρεμα, σχέδιο από την Ελευθερία Βογιατζή

Η σχεδιάστρια μόδας Ελευθερία Βογιατζή, μας μιλά για τα νυφικά

Βρεθήκαμε στο φιλόξενο ατελιέ της κυρίας Ελευθερίας Βογιατζή, όπου τη συναντήσαμε και συζητήσαμε μαζί της γι’ αυτό το ιδιαίτερο φόρεμα, το νυφικό, αλλά και γενικότερα για τον γάμο, τη μόδα και τις νύφες.

Ευγενική και προσγειωμένη, απάντησε πρόθυμα στις ερωτήσεις μας, χωρίς ίχνος υπεροψίας και με ειλικρίνεια μίλησε ακόμη και για την οικονομική συγκυρία, που επηρέασε και τον χώρο της μόδας.

Teleiosgamos.gr : Βρίσκεστε στο χώρο της μόδας και ειδικότερα των νυφικών, αλλά και των βραδινών φορεμάτων περισσότερα από 25 χρόνια. Τι είναι εκείνο που σας γοητεύει σε αυτό το επάγγελμα και που σας αποζημιώνει ψυχικά;

Ελευθερία Βογιατζή : Η δημιουργία είναι αυτό που με γοητεύει στην δουλειά μου. Το να πάρω ένα ύφασμα και από αυτό να δημιουργήσω ένα νυφικό, που θα συντροφεύσει μια κοπέλα στην ωραιότερη ημέρα της ζωής της, μου φαίνεται συναρπαστικό!

Αγαπώ αυτό που κάνω και για μένα ένα βλέμμα ενθουσιασμού, ένα ευχαριστώ από την πελάτισσα, είναι αυτά που με καλύπτουν ψυχικά και συγχρόνως μου δίνουν το έναυσμα να δημιουργήσω περισσότερα παραμυθένια και ρομαντικά νυφικά.

Μέσα από την πείρα σας, αναγνωρίζετε κοινά χαρακτηριστικά, αλλά και διαφορές, μεταξύ των γυναικών που αναζητούν το νυφικό για τον γάμο τους και δεν ανήκουν στην ίδια γενιά; Για παράδειγμα μια γυναίκα που παντρευόταν πριν 10 χρόνια έχει κοινά και διαφορές από μια γυναίκα που παντρεύεται σήμερα και ψάχνει το νυφικό των ονείρων της;

Σε κάθε γενιά το κοινό χαρακτηριστικό που υπάρχει όταν ετοιμάζει κάθε κοπέλα τον γάμο της, είναι ότι όλες θέλουν να είναι το επίκεντρο θαυμασμού και προσοχής σ’ αυτήν την ξεχωριστή ημέρα της ζωής τους. Πιστεύω ότι όλες έχουν την ίδια αγωνία και το ίδιο άγχος για την προετοιμασία του νυφικού τους. Η διαφορές πάντα υπάρχουν σε κάθε γενιά και έχουν να κάνουν με το στυλ και την προσωπικότητα της κάθε κοπέλας.

Η φετινή χρονιά παγκοσμίως κρίθηκε από όλους πολύ δύσκολη. Μεγάλοι σχεδιαστές παγκοσμίου φήμης περιόρισαν σημαντικά σε αριθμό τις κολεξιόν τους και στράφηκαν σε πιο εμπορικά κομμάτια, που θα μπορούσε να τα απορροφήσει η αγορά. Ποια είναι η δική σας αίσθηση και πως πιστεύετε ότι ξεπερνιέται μια δύσκολη περίοδος, όπως αυτή;

Τα φορέματα και τα νυφικά μου είναι όλα φτιαγμένα με προδιαγραφές υψηλής ραπτικής. Έχουν ένα ξεχωριστό ύφος και στυλ. Επειδή λοιπόν είναι αυτή η ταυτότητα της δουλειάς μου, μου είναι δύσκολο να την αλλάξω για να κάνω κάτι πιο εμπορικό που ενδεχομένως δεν θα με εκφράζει. Συνεπώς εγώ σ’ αυτό το διάστημα, που ομολογουμένως υπάρχει μεγάλη οικονομική κρίση, προσπάθησα να κατεβάσω τις τιμές μου, χωρίς να επηρεάσω στο ελάχιστο την ποιότητα της δουλειάς μου.

Νυφικό Ελευθερίας ΒογιατζήΤι θα συμβουλεύατε να κάνουν οι αναγνώστριες του περιοδικού, για να αποφασίσουν για το στυλ και την ποιότητα του νυφικού τους; Τι πρέπει να προσέξουν στο στάδιο της έρευνας και τι, μετά την τελική επιλογή τους και όσο διαρκούν οι πρόβες;

Εγώ θα έλεγα εφόσον έχουν πάρει μία τόσο σοβαρή απόφαση, να παντρευτούν, να ξεκινήσουν όσο γίνεται πιο σύντομα την έρευνα αγοράς για το πού θα εμπιστευθούν το νυφικό τον ονείρων τους. Είναι σημαντικό να υπάρχει χρονικό περιθώριο για να μην αγχωθούν και γίνουν ενδεχομένως λάθη στην επιλογή. Το στυλ και την ποιότητα θα τα βρουν μαζί με τον επαγγελματία δημιουργό που θα εμπιστευθούν.

Από εκεί και έπειτα πρέπει να ενημερωθούν σωστά για το τι χρειάζεται στις πρόβες για το νυφικό που θα έχουν επιλέξει. Ομολογουμένως θα πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στον δημιουργό και στον πελάτη μία πολύ καλή συνεργασία για να υπάρξει ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Έχει ιδιαιτερότητες η σχέση μεταξύ επαγγελματία και πελάτη, όταν πρόκειται για επαγγελματία με αντικείμενο το νυφικό;

Φυσικά. Ένας επαγγελματίας που έχει ως αντικείμενό του το νυφικό, μπορούμε να πούμε ότι, “δένεται” με την πελάτισσα. Αφού θα πρέπει να υπάρχει μία επικοινωνία, έτσι ώστε να κατανοήσει – ο επαγγελματίας δημιουργός – πώς φαντάζεται η κάθε κοπέλα το νυφικό της, για να μπορέσει να βοηθήσει στην επιλογή και να της πει πιο στυλ νυφικού της πηγαίνει και ποιο όχι, διαμορφώνεται τελικά μια πιο φιλική σχέση, για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και για τους δύο.

Για την σεζόν Ανοιξη – Καλοκαίρι 2010 ποιες είναι οι προτάσεις σας, ως προς το στυλ, τα υφάσματα και τα αξεσουάρ που θα ολοκληρώσουν μια νυφική εμφάνιση;

Το νυφικό είναι μία διαχρονική παράδοση που δεν παίρνει μεγάλες αλλαγές όπως η μόδα στην καθημερινότητά μας. Είτε έχουμε 1900 είτε 2010 πρέπει να συνδυάζουμε τα καλά υφάσματα, την απλότητα, την παράδοση, την διακριτική πολυτέλεια και να γίνεται μία προσαρμογή στο στυλ της κάθε κοπέλας.

Για το Τέλειος Γάμος
Επιμέλεια : Βιβή Κωτούλα

Μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες για το ατελιέ της κυρίας Ελευθερίας Βογιατζή και να δείτε φωτογραφίες των νυφικών της, αν επισκεφτείτε την καταχώρηση στο teleiosgamos.gr κάνοντας κλικ εδώ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.