Αρχική » Οργάνωση γάμου » Ρόλοι & Αρμοδιότητες » Λεξικό … συμπρωταγωνιστών
οργάνωση γάμου

Λεξικό … συμπρωταγωνιστών

Ποιος μπορεί να φανταστεί ότι ο προγραμματισμός ενός γάμου θα μπορούσε να είναι τόσο απαιτητικός, όσο η οργάνωση μιας σημαντικής παραγωγής του Broadway; Για να σας βοηθήσουμε στην οργάνωση της γαμήλιας τελετής, σας παρουσιάζουμε μια διανομή ρόλων και αρμοδιοτήτων για τη μεγάλη μέρα. (Να θυμόσαστε ότι στους περισσότερους ρόλους μπορεί να αντεπεξέλθει ο καθένας, και εάν θέλετε περισσότεροι από ένας). Σε κάθε υποκατηγορία θα βρείτε το ρόλο των αντίστοιχων προσώπων.

Πατέρας της νύφης:

Στους παραδοσιακούς γαμήλιους κύκλους, ο πατέρας της νύφης διέθετε το μεγαλύτερο μέρος των μετρητών, (δεν είναι και μικρός άθλος!). Αν και σήμερα, δεν ισχύει απόλυτα κάτι τέτοιο, ορισμένοι συνεχίζουν αυτό το έθιμο. Οι «μικροδουλειές» του πατέρα μπορεί να περιλαμβάνουν, πάντα σε συνεργασία με το ζευγάρι, το ταξίδι του μέλιτος, χάρτες/κατευθύνσεις συντονισμού της τελετής και της δεξίωσης , λίστα καλεσμένων, όπως επίσης και καθήκοντα οικοδεσπότη.

Πατέρας του γαμπρού:

Σε επίπεδο οικονομικής συνεισφοράς, ο πατέρας του γαμπρού πληρώνει κάποια κύρια στοιχεία, όπως το μερίδιο που του αντιστοιχεί στη δεξίωση. Θα πρέπει όμως και να ανταποκριθεί στις «υποχρεώσεις» του: να χορέψει, να κάνει πρόποση, να συνοδεύσει τις ηλικιωμένες γυναίκες, να μετακινήσει τραπέζια, κ.α. Το πιο ωραίο θα ήταν, να συνεργαστεί με το πατέρα της νύφης, για να προσφέρουν κυρίως ηθική υποστήριξη στους νεόνυμφους.

Μητέρα της νύφης:

Η μητέρα της νύφης μπορεί να είναι η οργανώτρια της γαμήλιας τελετής, μεσολαβήτρια της λίστας των καλεσμένων, παραδοσιακή οικοδέσποινα της δεξίωσης, κριτικός μόδας και αρχηγός της διασκέδασης. ʼλλα πιθανά καθήκοντα περιλαμβάνουν την αναζήτηση οικογενειακών και εθνικών παραδόσεων, την επιμέλεια του κρεβατιού και τη συνοδεία της στο χορό κατά τη διάρκεια της δεξίωσης. Η φύση του ρόλου της μητέρας της νύφης, εξαρτάται από την ίδια τη νύφη.

Μητέρα του γαμπρού:

Η μητέρα του γαμπρού μπορεί να αναλάβει μερικά από τα καθήκοντα της συμπεθέρας, εάν φυσικά εκείνη το θέλει. Είναι όμορφο να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ τους και να αποφευχθούν τυχόν προστριβές. Μπορεί και εκείνη να επιμεληθεί την οργάνωση της τελετής και της δεξίωσης. Η λαμπερή της στιγμή; Ο χορός με το γιο της.

Φίλοι γαμπρού:

Ένα γκρουπ αρσενικών, από τον οικογενειακό και φιλικό κύκλο, βοηθούν το γαμπρό στο προγραμματισμό και στη προετοιμασία του μεγάλου γεγονότος. Η κύρια ευθύνη τους; Να βοηθήσουν το κουμπάρο να διοργανώσει και να πληρώσει το bachelor πάρτι. Διακοσμούν το νυφικό αυτοκίνητο, μετά το γάμο, με τενεκεδάκια, χορεύουν με τις μοναχικές κυρίες στη δεξίωση και ενεργούν ως καταφύγιο για τους αμήχανους και αναστατωμένους καλεσμένους.

Ανύπαντρες κοπέλες (φίλες, εξαδέλφες):

Μοιράζουν το ρύζι κατά τη διάρκεια της τελετής, αν δε μπορούν τα παρανυφάκια, και έπειτα, τις μπομπονιέρες. Οργανώνουν και πληρώνουν το bachelorette πάρτι και βοηθούν τη νύφη σε όλο το προγραμματισμό του γάμου. Επιπλέον βοηθούν στο στρώσιμο του κρεβατιού.

VIPs:

Πολύ σημαντικά πρόσωπα, που μπορούν να διατελέσουν αρχηγοί ενός βιβλίου καλεσμένων, στο οποίο θα υπογράψουν όλοι οι προσκεκλημένοι, να πάρουν συνεντεύξεις από τους παρευρισκόμενους, οι οποίες θα καταγραφούν στη κάμερα, ή να γίνουν φορείς της παράδοσης, κρατώντας ένα οικογενειακό κειμήλιο, το οποίο θα παραδώσουν στο νιόπαντρο ζευγάρι.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.