Αρχική » Ομορφιά » Υγεία & Ευεξία » Ο Οκτώβριος αφιερωμένος στον καρκίνο του μαστού!
Image

Ο Οκτώβριος αφιερωμένος στον καρκίνο του μαστού!

Καθώς μας αποχαιρετά ο Οκτώβριος, ένας μήνας αφιερωμένος στις γυναίκες, ελπίζουμε να μην ξεχάσετε την σπουδαιότητά του. Παγκοσμίως, κάθε μέσο αυτόν τον μήνα αναφερόταν στο καρκίνο του μαστού.

Ο Τέλειος Γάμος, λοιπόν, αφού σας ενημέρωσε για την πρόληψη, θέλησε να σας ενημερώσει και για τα συμπτώματα της ασθένειας, γιατί όλη αυτή η εκστρατεία που γίνεται σε όλο το κόσμο, αυτό έχει σκοπό,….να σας αφυπνίσει και να σας ενημερώσει, έτσι ώστε να γνωρίζετε πολύ καλά κάτι που μπορείτε να προλάβετε, τον καρκίνο του μαστού.


Συμπτώματα και διάγνωση

Αν διαγνωστεί ο καρκίνος του μαστού σε αρχικό στάδιο, υπάρχουν πολλές περισσότερες πιθανότητες απαλλαγής του. Η μηνιαία εξέταση-ψηλάφηση του στήθους σας από εσάς την ίδια θα πρέπει να γίνει μέρος της ζωής σας. Εάν είσαστε πάνω από 40 χρονών ή έχετε μεγάλο ποσοστό επικινδυνότητας εμφάνισης καρκίνου του μαστού, θα πρέπει επίσης να κάνετε μαστογραφία και να εξετάζεστε από τον γιατρό κάθε χρόνο.

Η πραγματική διαδικασία της διάγνωσης μπορεί να πάρει εβδομάδες και να περιλάβει πολλά διαφορετικά είδη εξετάσεων. Η αναμονή για τα αποτελέσματα μπορεί να σας φανεί… μια αιωνιότητα! Η αβεβαιότητα… σκοτώνει. Αλλά μόλις καταλάβετε τη μοναδική εικόνα του, μπορείτε να λάβετε τις καλύτερες αποφάσεις. Εσείς και οι γιατροί σας μπορείτε να χαράξετε ένα πρόγραμμα θεραπείας, το οποίο θα είναι προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες.


Στις ακόλουθες σελίδες των συμπτωμάτων και του τμήματος διαγνώσεων, μπορείτε να μάθετε για:

 

•
Κατανόηση του καρκίνου του μαστού

Πώς ο καρκίνος του μαστού συντελείται, πώς προχωρεί, τα στάδια, και μια ματιά στους συντελεστές κινδύνου.

•
Εξέταση-ψηλάφηση των μαστών σας από εσάς την ίδια

Οδηγίες για το πως θα επιτελέσετε την εξέταση των μαστών σας μόνη σας.

 

•
Εξετάσεις

Η σπουδαιότητα των εξετάσεων είναι μεγάλη, χρησιμοποιούνται για τη διαλογή και την θεραπεία, και συμπεριλαμβάνουν μαστογραφίες, υπέρηχους, απεικονιστική μαγνητικού συντονισμού (MRI), scanner οστών και άλλες.

 

•
Η εικόνα του

Το σχέδιο της θεραπείας χαράζεται σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους, του σταδίου, της κατάστασής των λεμφαδένων, τη θέση δεικτών των ορμονών και άλλα.

•
Η παθολογική σας εξέταση

Μια λεπτομερής, βαθμιαία εξήγηση αυτού που αναφέρει η παθολογική σας εξέταση και πώς αυτό έχει επιπτώσεις στις επιλογές της θεραπείας σας.

•
Αντιμετώπιση του φόβου της διάγνωσης

Μια ματιά στο φόβο και την ανησυχία που βιώνουν πολλές γυναίκες σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, και την ιδιαίτερη απουσία του στις πιο κοινές ασθένειες.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.