Αρχική » Οργάνωση γάμου » Ο Τέλειος Γάμος » Θα παντρευτείτε το 2013; Ναι; Ε, λοιπόν ξεκινήστε ΤΩΡΑ!
Παντρεύεστε το 2011;

Θα παντρευτείτε το 2013; Ναι; Ε, λοιπόν ξεκινήστε ΤΩΡΑ!

Updated

Αν ανήκετε στα ζευγάρια που θα παντρευτούν το 2013, τότε αυτή τη σεζόν θα περάσετε ένα «θερμό» και «γεμάτο» καλοκαίρι! Γιατί το λέω αυτό; Μα γιατί τώρα είναι η εποχή που πρέπει να κάνετε τις πρώτες σημαντικές κινήσεις.

Τα 4 πρώτα μεγάλα βήματα για τον γάμο σας

  1. Να ορίσετε ημερομηνία γάμου

  2. Να υπολογίσετε κατά προσέγγιση τον αριθμό των καλεσμένων

  3. Να βρείτε την εκκλησία που θα γίνει το μυστήριο

  4. Να ανακαλύψετε τον χώρο που θα γίνει η δεξίωση του γάμου σας

Ας δούμε όμως γιατί καθένα από αυτά τα βήματα είναι σημαντικό και γιατί τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να γίνει

Tip : Πριν από όλα αυτά βεβαίως, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε, έστω και κατά προσέγγιση, το χρηματικό ποσό που μπορείτε να διαθέσετε για να οργανώσετε τον γάμο σας. Για να καταρτίσετε τον προϋπολογισμό του γάμου σας (γαμήλιο budget), αρχίστε να χρησιμοποιείτε το online εργαλείο MyBudget που σας προσφέρουμε δωρεάν στο Τέλειος Γάμος. Αν δεν έχετε κάνει ακόμη δωρεάν εγγραφή για να γίνετε μέλος στο Τέλειος Γάμος και να απολαμβάνετε τα προνόμια που έχουν οι εγγεγραμμένοι χρήστες, κάντε την εγγραφή σας τώρα με ένα click εδώ.

Ημερομηνία Γάμου

Νομίζω πως το 1ο βήμα, δηλαδή ο ορισμός της ημερομηνίας γάμου, δεν χρειάζεται να αναλυθεί γιατί είναι σημαντικό! Χωρίς ημερομηνία γάμου, δεν μπορεί ένα ζευγάρι να προχωρήσει στα επόμενα βήματα. Επειδή, οι γάμοι έχουν πλέον συμπτυχτεί στην περίοδο του καλοκαιριού και επειδή αρκετές εκκλησίες συγκαταλέγονται στις δημοφιλείς, η ημερομηνία γάμου πρέπει να ορίζεται περίπου 12 μήνες πριν. Σκεφτείτε πάντως σοβαρά τα οικονομικά και πρακτικά οφέλη που μπορείτε να έχετε, αν επιλέξετε μια εποχή και μια εκκλησία για τον γάμο σας, που δεν θα σας φέρει στη δύσκολη θέση να «κονταροχτυπηθείτε» με τους πολλούς. Είναι εξίσου όμορφοι και οι γάμοι του χειμώνα!

Tip : Για να διαχειρίζεστε όλα τα γαμήλια ραντεβού και τις σημαντικές ημερομηνίες, ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε το online εργαλείο MyCalendar που σας προσφέρουμε δωρεάν στο Τέλειος Γάμος. Αν δεν έχετε κάνει ακόμη δωρεάν εγγραφή για να γίνετε μέλος στο Τέλειος Γάμος και να απολαμβάνετε τα προνόμια που έχουν οι εγγεγραμμένοι χρήστες, κάντε την εγγραφή σας τώρα με ένα click εδώ.

Αριθμός καλεσμένων

Το 2ο βήμα είναι πολύ σημαντικό, γιατί από τον αριθμό των καλεσμένων εξαρτάται αν θα διαλέξετε μια μεγάλη ή μια μικρότερη εκκλησία, πόσα προσκλητήρια θα τυπώσετε, πόσες μπομπονιέρες θα παραγγείλετε και φυσικά τι χωρητικότητας χώρο δεξίωσης πρέπει να αναζητήσετε! Χωρίς τον αριθμό των καλεσμένων είναι σαν να ψάχνετε στα τυφλά, γι’ αυτό φτιάξτε τις αρχικές λίστες τώρα, ώστε να έχετε στα χέρια σας νούμερα, ακόμη κι αν είναι κατά προσέγγιση.

Tip : Για να φτιάξετε τις λίστες καλεσμένων, ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε το online εργαλείο MyGuestlist που σας προσφέρουμε δωρεάν στο Τέλειος Γάμος. Αν δεν έχετε κάνει ακόμη δωρεάν εγγραφή για να γίνετε μέλος στο Τέλειος Γάμος και να απολαμβάνετε τα προνόμια που έχουν οι εγγεγραμμένοι χρήστες, κάντε την εγγραφή σας τώρα με ένα click εδώ.

Εκκλησία

Το 3ο βήμα είναι η εύρεση της εκκλησίας, στην οποία θα γίνει ο γάμος σας. Ξεκινήστε από τώρα (Απρίλιος – Οκτώβριος 2012) να ψάχνετε την εκκλησία που θέλετε να παντρευτείτε μέσα στο 2013, ειδικά αν προτιμάτε κάποια από τις δημοφιλείς μεγάλες εκκλησίες ή κάποιο γνωστό ξωκλήσι. Δεν θα μπορέσετε να ολοκληρώσετε και τυπικά τη διαδικασία, καθώς δεν επιτρέπεται να κλείσετε εκκλησία τόσο νωρίς. Θα πρέπει όμως άτυπα να ζητήσετε από τον ιερέα να κρατήσει την ημερομηνία και την ώρα του γάμου σας και μόλις τα χρονικά πλαίσια το επιτρέπουν θα ολοκληρώσετε και τυπικά τη διαδικασία με την έκδοση της άδειας γάμου. Η εκκλησία είναι σημαντικό να επιλεγεί τώρα, γιατί συνδέεται κατά μία έννοια και με τον χώρο της δεξίωσης, αφού δεν θα πρέπει να απέχουν γεωγραφικά παρά μερικά μόλις χλμ.

Δεξίωση γάμου 2011Χώρος δεξίωσης

Εφόσον θα ακολουθήσει δεξίωση μετά τον γάμο σας, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναζητήσετε τον χώρο που θα τη φιλοξενήσει. Το 4ο από τα πρώτα σημαντικά βήματα είναι αυτό που θέλει αρκετό χρόνο από εσάς, αλλά και καλή διάθεση. Κάντε έρευνα αγοράς, δείτε στις περιοχές που σας ενδιαφέρουν τις επιλογές που υπάρχουν, κλείστε το ραντεβού σας και ξεκινήστε τις εξορμήσεις για να δείτε από κοντά τους χώρους και να ενημερωθείτε από τους υπεύθυνους.

Αυτή η εποχή (Απρίλιος – Οκτώβριος 2012) είναι η καλύτερη για να επισκεφτείτε χώρους δεξίωσης, αφού βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία και φιλοξενούν συνεχώς δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων. Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τους χώρους σε πραγματικές συνθήκες, να παραστείτε σε κάποια δεξίωση και να διαπιστώσετε οι ίδιοι τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την ατμόσφαιρα που δημιουργείται. Πότε θα βρείτε ξανά τέτοια ευκαιρία;

Προνοήστε λοιπόν και ξεκινήστε τώρα, για να είστε πιο χαλαροί μετά, που θα πρέπει να ασχοληθείτε με όλα τα άλλα για τον γάμο σας!

Για το τέλειος γάμος
Βιβή Κωτούλα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.