Υγεία & Ευεξία

Πως προκύπτει ο καρκίνος του μαστού

Image

Το στήθος είναι ένας αδένας με σκοπό να εκκρίνει το γάλα. Οι λοβοί στο στήθος δημιουργούν το γάλα, το οποίο εκκρίνεται μέσω των αγωγών στη θηλή. Όπως όλα τα μέρη του σώματός σας, τα κύτταρα στα στήθη σας συνήθως αυξάνονται και παραμένουν σε κύκλους. Οι περίοδοι αύξησης και ανάπαυσης σε κάθε κύτταρο ελέγχονται από τα γονίδια στον πυρήνα του κυττάρου.

Ο πυρήνας είναι όπως ένα δωμάτιο ελέγχου για κάθε κύτταρο. Όταν τα γονίδιά σας βρίσκονται σε καλή λειτουργία, κρατούν την αύξηση κυττάρων υπό έλεγχο. Αλλά όταν τα γονίδιά σας αναπτύσσουν μια ανωμαλία, χάνουν μερικές φορές τη δυνατότητά τους να ελέγξουν τον κύκλο της αύξησης και των υπολοίπων κυττάρων.

Ο καρκίνος του μαστού είναι μια ανεξέλεγκτη αύξηση των κυττάρων του στήθους.

Ο καρκίνος έχει τη δυνατότητα να διαλύσει τους φυσιολογικούς ιστούς περιφράγματος του στήθους και να διασκορπιστεί σε άλλα μέρη του σώματος. Ενώ ο καρκίνος προκαλείται πάντα από μια γενετική «ανωμαλία» (ένα «λάθος» στο γενετικό υλικό), μόνο 5–10% των καρκίνων κληρονομούνται από τη μητέρα ή τον πατέρα σας. Αντίθετα, 90% των καρκίνων του μαστού οφείλονται στις γενετικές ανωμαλίες που συμβαίνουν ως αποτέλεσμα της γήρανσης και της ζωής γενικότερα.
{loadposition banner_con}
Ενώ υπάρχουν πράγματα που κάθε γυναίκα μπορεί να κάνει για να βοηθήσει το σώμα της να παραμείνει όσο το δυνατόν υγιέστερο (όπως να ακολουθεί μια ισορροπημένη διατροφή, να μην καπνίζει, να μειώσει το άγχος και να ασκείται τακτικά), ο καρκίνος του μαστού δεν είναι ποτέ λάθος κανενός. Αισθάνοντας ενοχή, ή λέγοντας στον εαυτό σας ότι ο καρκίνος του μαστού προέκυψε από κάτι που εσείς ή κάποιος άλλος έκανε, είναι επιζήμιο στην ψυχολογία σας.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.