Αρχική » Newsroom » Όμορφα & θηλυκά » Σχολιασμός Εκπομπής «Αποδείξεις»
Image

Σχολιασμός Εκπομπής «Αποδείξεις»

Σε γάμο με κάλεσαν την προηγούμενη Τετάρτη το βράδυ, οι συντελεστές της εκπομπής «Αποδείξεις» του Αντέννα, με παρουσιαστή τον Νίκο Ευαγγελάτο. Κάλεσαν εμένα και όλη την Ελλάδα μαζί. Δε ξέρω τι έκαναν οι υπόλοιποι, αλλά εγώ, αφού με κάλεσαν, έπρεπε να τους τιμήσω με την παρουσία μου. Με αφορά άλλωστε το θέμα, αφού διατηρώ αυτή τη στήλη στο www.teleiogamos.gr Στήθηκα λοιπόν μπροστά στην τηλεόραση και ξενύχτησα, πραγματικά διασκεδάζοντας. Είχε επιτυχία θέλω να σας πω ο γάμος, αφού πέρασα τόσο καλά. Υπήρχε χιούμορ και φαντασία. Δεν τα τσιγκουνεύτηκε κανείς. Μπράβο βρε παιδιά. Να το επαναλάβουμε καμία φορά…

Στην ουσία τώρα. Η εκπομπή ασχολήθηκε με το κόστος του γάμου και με την παροχή υπηρεσιών στο χώρο αυτό. Δεν μπήκε βέβαια στα άδυτα όλων των επαγγελματιών που ασχολούνται με το χώρο του γάμου. Ασχολήθηκε με ελάχιστους, που για να είμαι και ειλικρινής, δεν ξέρω αν ήταν και απολύτως αντιπροσωπευτικοί.

Τα νυφικά ήταν πάντως αντιπροσωπευτικά και αυτό που μου έμεινε εμένα, ήταν ότι αν θα νοικιάσω νυφικό, θα είναι 8 με 10 φορές πιο λερωμένο από ότι αν ήταν αφόρετο και καινούργιο… Σιχάθηκα τον εαυτό μου όταν το σκέφτηκα έτσι. Δε θα ήθελα σε καμία περίπτωση να φορέσω νυφικό, που προηγουμένως το έχουν φορέσει άλλες και έχουν ιδρώσει μέσα σε αυτό και ότι άλλο μπορώ να φανταστώ… Από την άλλη όμως, είπαν ότι κάνουν στεγνό καθάρισμα. Δε στάθηκαν δεόντως σε αυτό, για κάποιο λόγο. Στεγνό καθάρισμα κάνει το καθαριστήριο σχεδόν σε όλα τα ρούχα και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με αυτό. Γιατί έχουμε τώρα; Επίσης, σκέφτηκα ότι όσα νοικιάρικα νυφικά έχω δει, όπως ήταν κι αυτά της εκπομπής, δεν έχουν ούτε γρασίδι, ούτε λάσπη, ούτε φαγητά, ούτε κρασιά πάνω τους. Όλα αυτά δηλαδή με τα οποία λερώνονται συνήθως τα νυφικά. Aρα το στεγνό καθάρισμα αποδίδει.

Αυτά ως προς το καθαρό νυφικό. Ως προς το νοικιασμένο νυφικό τώρα, ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Δε νομίζω ότι καμία κοπέλα, έχει την αυταπάτη ότι θα φορέσει νυφικό νοικιασμένο και θα είναι η πρώτη που θα μπει μέσα. Πως αλλιώς δηλαδή ο ιδιοκτήτης, το μαγαζί δηλαδή, θα έχει κέρδος, αν νοικιάζει μόνο μία φορά το κάθε νυφικό. Αν έχουμε τέτοια απαίτηση, τότε θα πρέπει συνειδητά να πάμε για τα κινέζικα νυφικά, που για να είμαι και πάλι ειλικρινής, δεν ήξερα ότι υπάρχουν στην αγορά και σοκαρίστηκα. Για το κινέζικο φτηνιάρικο που θα πληρώσω 1.000 ευρώ, να φωνάξουμε όλοι μαζί και να διαμαρτυρηθούμε. Αλλά για το νοικιασμένο γιατί φωνάζουμε; Αφού ξέρουμε ότι είναι νοικιασμένο. Αλλιώς, ας πάμε να το χρυσοπληρώσουμε στους οίκους μόδας και να το έχουμε για πάντα στη ντουλάπα μας.


Ο Καθένας – επαναλαμβάνω – κάνει τις επιλογές του και μεταξύ αυτών είναι το αγορασμένο και το νοικιασμένο νυφικό. Οι επιλογές έχουν να κάνουν με το πορτοφόλι βεβαίως βεβαίως! Αυτό με τις επιλογές και το πορτοφόλι, ισχύει λοιπόν για όλες τις υπηρεσίες στο χώρο του γάμου. Για τα νυφικά, για τις δεξιώσεις, για τις μπομπονιέρες, για τα προσκλητήρια, για τους στολισμούς …

Λέγοντας στολισμούς, ας επιστρέψουμε στο γάμο των «Αποδείξεων». Σωστή η επισήμανση ότι η αγορά στη χονδρική των λουλουδιών, είναι 10 ή και 100 φορές κάτω από το ποσό που πληρώνουμε εμείς για το στολισμό της εκκλησίας ή του χώρου της δεξίωσης. Κάθε λογικός άνθρωπος όμως, θα πρέπει να σκεφτεί και να συνυπολογίσει, τα έξοδα για τις μεταφορές, τα έξοδα του μαγαζιού, τα έξοδα για αυτούς που κάνουν τις δημιουργίες και πάει λέγοντας. Δε ξέρω πόσες φορές πάνω θα πρέπει να πάει το κόστος, αλλά σίγουρα δε θα μείνει στο αρχικό της χονδρικής. Κι αυτό επίσης ισχύει για όλες τις υπηρεσίες. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για επαγγελματίες που εργάζονται, ζουν και συντηρούνται, από τους γάμους. Από έναν χώρο που δουλεύει ουσιαστικά, τρεις με τέσσερις μήνες το χρόνο. Τους υπόλοιπους μήνες τι θα φάνε αυτοί οι άνθρωποι; Ότι κι όλοι οι άλλοι επαγγελματίες που εργάζονται σε διάφορους χώρους. Δηλαδή τα παπούτσια που θα πάρουμε έχουν την τιμή της χονδρικής για το μαγαζάτορα; Τα ρούχα που θα αγοράσουμε θα μας κοστίσουν όσο κοστίζουν και στο μαγαζάτορα; Απλή λογική παιδιά θέλουν τα πράγματα και νομίζω πως όλοι τη διαθέτουμε.

Εγώ θέλω να σταθώ όμως – και θα τελειώσω τις επισημάνσεις μου – στο ΨΩΝΙΟ που κουβαλάμε όλες μας. Αυτό που όλοι καταλάβαμε όπως είπε και ο άντρας μου, από την εκπομπή (λες και δεν το ξέραμε από πριν), είναι ότι ο γάμος στηρίζεται στις γυναίκες. Αυτές είναι ο στόχος όλων των επαγγελματιών του χώρου. Ο γάμος είναι γυναικεία υπόθεση και το γνωρίζουμε όλοι. Οι γυναίκες που θα αντιμετωπίσουν το γάμο τους ως το κοσμικό γεγονός της χρονιάς και θέλουν να χαλάσουν πολλά λεφτά, γιατί μία φορά θα τους συμβεί και θέλουν τα καλύτερα, καλά κάνουν. Αφού έχουν τα χρήματα ας τα χαλάσουν με όποιο τρόπο αυτές επιθυμούν. Οι γυναίκες που δεν έχουν πολλά χρήματα να χαλάσουν, δεν θα χαλάσουν εκ των πραγμάτων πολλά χρήματα. Και συμφωνώ σε αυτό το σημείο με την εκπομπή, που πρόβαλλε την καταστηματάρχη, που έλεγε ότι «κοπανάει» την τιμή ανάλογα με το πως φέρεται η κάθε μία και τι λέει. Αν είναι ψώνιο είπε η κυρία θα της πάρω παραπάνω λεφτά, γιατί τα ζητάει ο οργανισμός της.

Ξαναλέω – κι ας γίνομαι κουραστική – ο καθένας κάνει τις επιλογές του, βάση της τσέπης του. Όσες κοπέλες διαθέτουν χρήματα για το γάμο τους, επειδή μπορούν, καλά κάνουν και τα δίνουν. Μακάρι να τους έμοιαζα και τις ζηλεύω. Όσες κοπέλες τώρα δεν έχουν αρκετά χρήματα, καλά θα κάνουν να ασχοληθούν περισσότερο με το θέμα, για να βρουν τι τους συμφέρει και σίγουρα θα πετύχουν καλές τιμές. Να κάνουν ρεπορτάζ αγοράς, όπως συνηθίζουμε να λέμε. Το ακριβό δεν είναι αυστηρά πάντα το μόνο καλό. Και αντιστοίχως, το φθηνό δεν είναι πάντα κακό.


Ρεπορτάζ αγοράς και φαντασία χρειάζεστε. Μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα μόνες σας ή και με τη βοήθεια ενός επαγγελματία διοργανωτή για το γάμο σας και σίγουρα θα είναι πρωτότυπα και όλοι θα τα θαυμάσουν. Όσα πρέπει να τα αγοράσετε, κάντε μία λίστα με τα απαραίτητα και μετά μία λίστα με τις προσφορές που έχετε. Με ψυχραιμία διαλέξτε αυτό που σας συμφέρει. Όλες θέλουμε τα καλύτερα για το γάμο μας, αλλά αν είναι να χρωστάμε μία ζωή μετά για το γάμο, δεν αξίζει.


Για το www.teleiosgamos.gr
Μαρία Παύλου

mpavlou(@)teleiosgamos.gr


Η Μαρία Παύλου είναι μάχιμη Δημοσιογράφος εδώ και 16 συναπτά έτη. Έχει αρθρογραφήσει σε αθλητικές εφημερίδες και εδώ και αρκετά χρόνια εκπέμπει από τα δημοτικά ραδιοφωνικά κύματα του 9,84FM και στελεχώνει δυναμικά την δημοσιογραφική ομάδα του τηλεοπτικού σταθμού MEGA CHANNEL. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Αγ. Παύλο στο κέντρο της Αθήνας.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.