Αρχική » Ομορφιά » Περιποίηση Προσώπου » Συνταγές για προβληματικά δέρματα
Image

Συνταγές για προβληματικά δέρματα

Φροντίστε το δέρμα σας και το πρόσωπό σας, πολλούς μήνες πριν το γάμο σας. Μην ξεχνάτε ότι ποτέ δεν πειραματιζόμαστε τις τελευταίες 15 μέρες. Ακόμη και ένα απλό καθαρισμό να κάνετε μπορεί ο ερεθισμός να σας χαλάσει τη διάθεση. Σας προτείνουμε μερικές σπιτικές συνταγές που θα βοηθήσουν το ευαίσθητο δέρμα του προσώπου σας.

Πάντα προσέχουμε και δοκιμάζουμε λίγο από το προϊόν σε ένα σημείο που δεν είναι άμεσα εμφανές και περιμένουμε να δούμε αν τυχόν υπάρχουν αλλεργικές αντιδράσεις. Στην περίπτωση που γνωρίζετε πως έχετε προβλήματα αλλεργίας, μην επιχειρείτε να κάνετε μόνη σας τις θεραπείες. Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε πρώτα τον δερματολόγο σας.

 

Τονωτικό για προβλήματα ακμής


Μερικές σταγόνες λαδιού tea tree
1/4
φλιτζάνι αποσταγμένο νερό

Το καλύτερο τονωτικό για δέρματα με ακμή. Αναμιγνύετε το λάδι
tea tree και το νερό μαζί και τοποθετείτε το μίγμα σε ένα δοχείο καλά σφραγισμένο. Κουνήστε το καλά πριν από τη χρήση. Διαποτίστε μία καθαρή μπάλα βαμβακιού με το φίλτρο και απλώστε το καθαρισμό της επιδερμίδας σας. Το λάδι tea tree  είναι ένα φυσικό αντισηπτικό. Χρησιμοποιήστε το μετά το καθαρισμό του δέρματος όποτε έχετε σπυράκια ή στίγματα.

 

Συρρίκνωση στιγμάτων και σημαδιών


1/2
κουταλάκι του γλυκού σιτάρι
1/2
κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο

1/2 κουταλάκι του γλυκού λάδι καμέλιας
1/2
κουταλάκι του γλυκού βιταμίνης EΑνακατεύετε τα τέσσερα λάδια μαζί και τρίβετε τις περιοχές με τα σημάδια δύο φορές κάθε μέρα. Αυτό το παρασκεύασμα μπορεί να απλωθεί και ως προληπτικό μέτρο.

Εξαφάνιση εξανθημάτων

 
μεμβράνη 1 αυγού

Προσεκτικά αποσπάτε τη μεμβράνη, το περίβλημα από το εσωτερικό του κελύφους του αυγού. Τοποθετήστε αυτή τη μεμβράνη επάνω στα εξανθήματα, αφού πρώτα τα έχετε καθαρίσει. Αφήστε την για μία ώρα ή και περισσότερο, κατά προτίμηση και όλη τη νύχτα. Ξεβγάλετε με κρύο νερό. Κάντε το μία φορά την ημέρα όποτε έχετε κάποιο σπιθουράκι.


Θεραπεία
για δέρματα με ακμή


1
κουτάλι σούπας λεβάντα
1
κουτάλι σούπας κόκκινου τριφύλλι
1/2 φλιτζάνι φρέσκιες φράουλες

Ρίχτε τη λεβάντα, τις φράουλες και το κόκκινο τριφύλλι σε ένα μπολ με βρασμένο νερό. Τοποθετήστε το πρόσωπό σας πάνω από το ατμώδη παρασκεύασμα και καλύψτε το πρόσωπό σας με μία πετσέτα. Αφήστε το πρόσωπό σας να διαποτιστεί με τους ατμός που αναδύονται για 5-15 λεπτά. Ξεβγάλετε το πρόσωπο με κρύο νερό και στεγνώστε το ελαφρά. Καλύτερα να κάνετε αυτή τη διαδικασία μία φορά την εβδομάδα.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.