Αρχική » Οργάνωση γάμου » Φωτογραφία & Video » Η τελική επιλογή των φωτογραφιών του γάμου, σας απασχολεί;
Wedding Photography How to choose photos for the wedding album

Η τελική επιλογή των φωτογραφιών του γάμου, σας απασχολεί;

Ο φωτογράφος Θωμάς Πατρικαράκος αγγίζει το δύσκολο θέμα της τελικής επιλογής των φωτογραφιών και προτείνει μια εναλλακτική προσέγγιση.

Οι φράσεις «φωτορεπορτάζ», «αυθόρμητο», «καλλιτεχνικό» και «προπάντων, όχι στημένο!», τελευταία ακούγονται από όλο και περισσότερα ζευγάρια που έχουν μπει στη διαδικασία να επιλέξουν το άτομο που θα καλύψει τον γάμο τους.

Σήμερα, -ευτυχώς!- υπάρχουν αρκετοί φωτογράφοι με αυτή τη «διαφορετική ματιά», την ιδιαίτερη αισθητική, την αγάπη προς το αυθόρμητο, τη στιγμή, το συναίσθημα και την αφαιρετικότητα, στοιχεία ικανά να δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα σύμφωνα με τις τάσεις του εκάστοτε καλλιτέχνη.

Εν τέλει, όμως, η επιλογή των «τυπικών» εικόνων εις βάρος των καλλιτεχνικών είναι αναπόφευκτη εξ’ αιτίας είτε των κοινωνικών αναγκών είτε, απλά, της πραγματικότητας, κάτι που έχει επίπτωση στο δημιουργικό και την αισθητική του ψηφιακού ή του αναλογικού άλμπουμ.

Ως αποτέλεσμα, λοιπόν, πολλοί συνάδελφοι φωτογράφοι δεν επιτρέπουν στο ζευγάρι να επιλέξει τις φωτογραφίες, για αυτόν ακριβώς το λόγο. Δηλαδή, για να μη ρισκάρουν την αισθητική τους ιδιαιτερότητα και, κυρίως, για να μην έχει τις ανάλογες επιπτώσεις στην καλλιτεχνική τους παρουσίαση.

Η τελική επιλογή φωτογραφιών για το άλμπουμ του γάμου - από τον Tom Patrikarakos

Ποιος είναι τελικά ο καλύτερος τρόπος, με τον οποίο θα μπορούσε ο φωτογράφος να εξισορροπήσει το προσωπικό του στυλ με τις τυπικές ανάγκες του ζευγαριού και των οικογενειών τους;

Η απάντηση δύσκολη και, κάποιες φορές, αμφιλεγόμενη, αλλά δεν παύει να είναι μια πρόκληση  για την ανεύρεση της καλύτερης και πιο ανώδυνης για όλους επιλογής. Μια και η δουλειά του καλλιτέχνη δεν είναι να πείσει με το λόγο, αλλά με την εικόνα, ίσως τελικά η λύση να βρίσκεται στη δημιουργία ενός επιπλέον άλμπουμ με αποκλειστικά δικές του επιλογές, μια λύση που έχω και ο ίδιος υιοθετήσει, θεωρώντας την ως την καλύτερη εναλλακτική.

Ευχαριστούμε τον κύριο Θωμά Πατρικαράκο που μοιράστηκε μαζί μας μια όμορφη ιδέα για το άλμπουμ του γάμου σας.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες του Tom Patrikarakos και να βρείτε πληροφορίες, στην παρουσίαση που φιλοξενούμε, κάνοντας κλικ εδώ.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.