Αρχική » Beyond Weddings » Οι επιδείξεις την 3η μέρα της AXDW

Οι επιδείξεις την 3η μέρα της AXDW

Νέα σχεδιαστικά ταλέντα έλαμψαν στην πασαρέλα της διεθνούς εβδομάδας μόδας της Αθήνας, Mercedes-Benz Athens Xclusive Designers Week.

11 νέα ταλέντα της σχεδιαστικής σκηνής παρουσίασαν τις συλλογές τους και διαγωνίστηκαν για σημαντικά βραβεία, ενώ ο περσινός νικητής του Βραβείου Best New Designer, Stylianos, «έκλεισε» τις επιδείξεις με την παρουσίαση μιας πολυμορφικής συλλογής, με αγαπημένα υλικά και σιλουέτες του σχεδιαστή, σε τόνους του μπεζ και του μαύρου. Η συλλογή ονομάζεται «Alice in me» και αποτελεί έναν ύμνο στο σύμβολο της μητέρας, καθώς σε αυτή τη συλλογή είναι έκδηλη η επιρροή της μητέρας του δημιουργού στη σχεδιαστική ταυτότητα του.

Stylianos
Νυφικά από τη συλλογή του Stylianos

Στην κριτική επιτροπή για την αξιολόγηση των διαγωνιζόμενων συμμετείχαν η Έφη Αλεβίζου, Fashion Director του περιοδικού ΕΨΙΛΟΝ, η Μαρία Βατοπούλου, Γενική Διευθύντρια της Prada Ελλάδος, η Κατερίνα Γκούμα, ιδιοκτήτρια και σχεδιάστρια των boutique “Underground”, η Ξένια Ιωάννου, aαρχισυντάκτρια του γυναικείου portal T-LIFE, η Μαρία Κανελλοπούλου, Product & Business Development Manager της brandsGalaxy και ο σχεδιαστής μόδας Μίλτος.

Την τελετή απονομής New Designers Awards παρουσίασε η Ευαγγελία Αραβανή, με μια εντυπωσιακή δημιουργία Notis Panayiotou σε πράσινο χρώμα.

Διαγωνισμός για νέους σχεδιαστές μόδας
Δημιουργίες των νέων σχεδιαστών που διαγωνίστηκαν

Νικητές του φετινού θεσμού αναδείχθηκαν οι:

Maria Tagalou : η νεαρή σχεδιάστρια κέρδισε τις εντυπώσεις με το καινοτομικό στυλ και την υψηλή αισθητική των δημιουργιών που παρουσίασε και απέσπασε το MercedesBenz Fashion Award Greece for innovation and top aesthetic.

Ins²omniac : ο σχεδιαστής εντυπωσίασε κοινό και κριτές με τη νέα του συλλογή και απέσπασε το βραβείο Best New Designer.

180Degrees : η Μαρία Πραστάκου, σχεδιάστρια του brand 180Degrees, παρουσίασε μια συλλογή με δημιουργίες πολυμορφικές, που της έδωσαν το  βραβείο Best Trendsetter.

LKC by Loukia Kyriacou : η Κύπρια σχεδιάστρια παρουσιάζοντας ένα πολύ δημιουργικό και «ζωντανό» concept, κέρδισε το βραβείο Best Catwalk.

Οι υπόλοιποι νέοι σχεδιαστές που διαγωνίστηκαν είχαν εξίσου πολύ αξιόλογες συλλογές και ήταν οι : Bold&Locked, Aida, Polina Argyrou, Victoria S, by F. Erotokritos , Pamela Sietos, Manus Gabriill, Nicolaos.

Δείτε, κάνοντας click εδώ, τις επιδείξεις που έγιναν την 4η και τελευταία μέρα της AXDW.