X

Δεξίωση Γάμου : Διακοσμήστε φθινοπωρινά…

…τα τραπέζια της δεξίωσης

Όμορφη εποχή το Φθινόπωρο, πλούσια σε αλλαγές που δεν είναι απαραίτητο να μας θλίβουν, λόγω των ψιλόβροχων ή της πτώσης των φύλλων από τα δέντρα, αφού η φύση περνά από μια φάση ανανέωσης για να υποδεχθεί τον Χειμώνα. Τα φύλλα πέφτουν γιατί τα δέντρα πρέπει να ανανεωθούν, να αντέξουν τις δύσκολες μέρες του χειμώνα και να ανθίσουν και να καρποφορήσουν πάλι την Ανοιξη και το Καλοκαίρι.

Αν δείτε τη θετική πλευρά του Φθινοπώρου, θα μπορέσει η φαντασία σας να γεννήσει πάρα πολλές ιδέες διακόσμησης για το γάμο σας. Εμείς βάλαμε τη δημιουργική μας διάθεση μπροστά και σας παρουσιάζουμε μερικές προτάσεις μας για να στολίσετε τα τραπέζια της δεξίωσης σε έναν φθινοπωρινό γάμο.

Δημιουργήστε φωλιές από άχυρο και ξυλαράκια για το κέντρο των τραπεζιών και γεμίστε τις με καραμέλες και άλλα ζαχαρωτά ή γλειφιτζούρια. Έτσι θα έχετε στο κέντρο του τραπεζιού σας ένα όμορφο και γλυκό δώρο για να περιμένει τους καλεσμένους σας που θα διακοσμεί παράλληλα το τραπέζι τους.

Τοποθετήστε στο κέντρο κάθε τραπεζιού ένα μικρό καλαθάκι με μια καρό πετσέτα πικ νικ και γεμίστε το με διαφόρων ειδών μανιτάρια μικρά και μεγαλύτερα. Βέβαια αυτό είναι μια ιδέα που μπορείτε να κάνετε πράξη σε περιοχές που έχουν άφθονα μανιτάρια και αν τα τραπέζια της δεξίωσης είναι λίγα, ώστε να διατηρήσετε το κόστος σε λογικά επίπεδα.

Τα ποτ πουρί σε μικρά μπολ που θα τοποθετήσετε στο κέντρο του τραπεζιού εναλλάξ με μπολ που θα περιέχουν ένα κερί είναι επίσης μια καλή φθινοπωρινή επιλογή. Μπορείτε ανάμεσά τους να σκορπίσετε ποτ πουρί και να δημιουργήσετε και μια λωρίδα με αυτά κατά μήκος του τραπεζιού.

Πολλά κεριά είναι μια ακόμη ιδέα. Μπορεί να είναι ρεσώ και να βρίσκονται ανάμεσα σε σκορπισμένα ξερά φύλλα, ή και ψηλά κηροπήγια αν επιθυμείτε ένα περισσότερο επίσημο αποτέλεσμα.

Μεγάλα, πλατιά και ρηχά μπολ με νερό μέσα στα οποία θα επιπλέουν ξερά φύλλα, όπως πλατανόφυλλα και ανάμεσά τους ρεσώ, είναι άλλη μια ιδέα που μπορεί να φιλοξενηθεί στο κέντρο των τραπεζιών της δεξίωσής σας. Το νερό μπορείτε να το αφήσετε διαυγές ή και να το χρωματίσετε σε αποχρώσεις ώχρας, σκουριάς ή κεραμιδιού, ανάλογα βέβαια και με τα υπόλοιπα χρώματα που επικρατούν στο χώρο.

Επίσης αυτή την εποχή μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα φρούτα και τους καρπούς δέντρων όπως είναι οι καστανιές και οι καρυδιές. Γεμίστε λοιπόν φρουτιέρες με φρούτα εποχής και αφήστε τσαμπιά σταφύλι να «χύνονται» έξω από αυτές, ώστε να υποδηλώνουν το λουκούλλειο γεύμα που θα ακολουθήσει. Εναλλακτικά αντί για φρούτα, γεμίστε πλατιά και ρηχά ξύλινα μπολ με κάστανα, καρύδια, μύγδαλα μερικά με τη φλούδα και άλλα με το κέλυφος, ανακατεμένα με φύλλα από τα αντίστοιχα δέντρα.

Τα λουλούδια βέβαια ταιριάζουν κάθε εποχή του χρόνου, οπότε όμορφες συνθέσεις σε τόνους φθινοπωρινούς είναι πάντα μια καλή επιλογή. Συνεννοηθείτε με τον ανθοπώλη σας για να σας δώσει ιδέες και να σας ετοιμάσει δείγματα.

Για το www.teleiosgamos.gr

Ελένη Καστάνη

Related Post