X

Ντυθείτε νύφη και απολαύστε το γάμο σας!!!

Όπως ήδη γνωρίζετε το νυφικό σας φόρεμα είναι τελείως διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο φόρεμα της γκαρνταρόμπας σας. Επιπλέον, ο τρόπος που θα το φορέσετε και οι κινήσεις που θα ακολουθήσετε είναι εντελώς διαφορετικές από οτιδήποτε κάνετε για τα υπόλοιπα ρούχα σας. Μη ξεχνάτε: Το να ντυθείτε νυφούλα την ημέρα του γάμου σας είναι δουλειά τουλάχιστον δύο ατόμων.

Ορίστε λοιπόν πως θα ντυθείτε νύφη

Συγκεντρώστε τα απαραίτητα πριν ξεκινήσετε

Όταν ντυθείτε, ο κύριος στόχος σας είναι να διατηρήσετε το νυφικό σας καθαρό. Θα χρειαστεί, επίσης, να έχετε κάποια πράγματα έτοιμα : τα παπούτσια σας, την εσάρπα σας (αν είναι εποχή που τη χρειάζεστε), το πέπλο σας και την καλτσοδέτα σας.

Εάν το φόρεμά σας πρέπει να φορεθεί πάνω από το κεφάλι, να προσέξετε ώστε να μην λερωθεί από το μακιγιάζ. Αν το φόρεμά έχει πολλά κουμπιά, σιγουρευτείτε ότι έχετε κάποιο βοηθητικό εργαλείο, όπως τσιμπιδάκι, για τις θηλιές, διότι θα είναι εξαιρετικά ευκολότερο να κουμπώσετε τα μικρά κουμπάκια. Καλό είναι να έχετε στην άκρη μια καθαρή, λευκή πετσέτα, σε περίπτωση που χρειαστεί να καλύψετε μπροστά το νυφικό σας, αν θέλετε να πιείτε ή να φάτε κάτι πριν την αναχώρησή σας για την εκκλησία.

Οι κινήσεις σας βήμα βήμα

Όταν τελικά είστε έτοιμη, από πλευράς προετοιμασίας, είναι η ώρα για να φορέσετε το νυφικό και τα νυφικά σας παπούτσια. Σε περίπτωση που έχετε επιλέξει και κάποια καλτσοδέτα, φοράτε πρώτα αυτή και μετά το νυφικό και τα παπούτσια σας.

Ξεκουμπώστε το φόρεμά σας και με τη βοήθεια της μητέρας σας ή μιας φίλης σας, γλιστρείστε το ένα πόδι πρώτα μέσα από το φόρεμα και ύστερα μέσα στο ένα παπούτσι. Έπειτα,επαναλάβετε το ίδιο με το άλλο πόδι. Αν το νυφικό σας είναι ένα χυτό φόρεμα-τουαλέτα ή κάποιο άλλο στυλ, το οποίο χρειάζεται να φορεθεί από το κεφάλι, φορέστε πρώτα τα παπούτσια σας και μετά προσέξτε να μη λερωθεί το φόρεμά σας με makeup. Ένα κομμάτι ύφασμα που θα καλύψει απαλά το πρόσωπό σας, θα φανεί χρήσιμο σε αυτή τη φάση της διαδικασίας. Στο τέλος, η μητέρα σας ή η φίλη σας κουμπώνουν το νυφικό σας φόρεμα.

Αν πρόκειται να ακολουθήσετε το έθιμο και σας φορέσει τα νυφικά παπούτσια κάποιος άντρας από την πλευρά του γαμπρού, ή αν γενικά θέλετε να τα φορέσετε τελευταία και αφού έχετε ήδη φορέσει το νυφικό σας, τότε καλό είναι να ξεκουμπώσετε λίγο το νυφικό για να μην πιεστεί από τις κινήσεις σας και ανοίξει. Στο τέλος, θα το κουμπάσετε πάλι και θα ελέγξετε ότι έχει στρώσει καλά και δεν σας ενοχλεί κάτι.

Φροντίστε να έχετε τη σωστή θέση

Αφού έχει κουμπωθεί το νυφικό σας, εξετάστε πάλι αν κάθε κουμπί, κάθε θηλιά, κάθε σούστα και το φερμουάρ είναι κλειστά. Ελέγξτε αν κάθε σημείο του φορέματος είναι σωστά στρωμένο και πέφτει όμορφα, και ότι δεν υπάρχει κανένας τελευταίος-μικρός λεκές, που πρέπει να φροντίσετε. Αν χρειαστεί να καθίσετε λίγο πριν ξεκινήσετε για την εκκλησία, βεβαιωθείτε ότι δεν κάθεστε πάνω στην ουρά του νυφικού, αλλά ότι είναι στρωμένη στο πλάι. Ζητήστε και τη βοήθεια μιας φίλης σας. Τοποθετήστε μια πετσέτα μπροστά στο μπούστο και στα πόδια σας, πριν απλωθεί η τελευταία πινελιά της πούδρας ή πριν πιείτε μια γουλιά νερό, χυμό, καφέ ή άλλο ρόφημα. Στο τέλος, κάντε μια στροφή μπροστά σε έναν ολόσωμο καθρέφτη και αφιερώστε μια στιγμή για να δείτε και να απολαύσετε τον εαυτό σας.

Βασικές κινήσεις

Είτε κατεβείτε / ανεβείτε σκάλες, είτε διασχίσετε δρόμο, είτε μπείτε και βγείτε από το νυφικό αυτοκίνητο, είναι σημαντικό να κρατήσετε το νυφικό μπροστά με τα χέρια σας, έτσι ώστε να σηκωθεί λίγο και να κινηθείτε. Προσέξτε πώς θα πιάσετε το φόρεμά σας, ιδίως αν το ύφασμά του είναι ευαίσθητο και τσαλακώνεται με το παραμικρό. Εάν το νυφικό σας είναι πολύ φαρδύ, προσπαθήστε να μην περπατάτε ή κινήστε προς τα πίσω. Αν όμως χρειαστεί, σηκώστε το πίσω μέρος της φούστας σας προς τα επάνω ή ζητήστε τη βοήθεια κάποιας φίλης σας. Όταν φθάσετε στον προορισμό σας, μπροστά στο ιερό, αφήστε απαλά τα χέρια σας από τη φούστα, για να πέσει όμορφα.

Από εδώ προς τα εκεί

Αν πρέπει να πάτε με το αυτοκίνητο στην εκκλησία, θα χρειαστεί να μπείτε και να βγείτε αργά από αυτό, προσέχοντας να αποφύγετε να λερώσετε το εντυπωσιακό νυφικό σας (να μην ακουμπήσει για παράδειγμα στη ρόδα ή στο δρόμο, τη στιγμή που θα προσπαθείτε να καθίσετε). Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε να καθίσετε πάνω στην ουρά του νυφικού. Φροντίστε να την απλώσετε στη θέση δίπλα σας, με τη βοήθεια κάποιου ατόμου. Ακόμα και όταν τελειώνει η τελετή, θα πρέπει να προσέχετε πως θα κινηθείτε γύρω από το φόρεμά σας. Εξάλλου, θα τραβηχτούν οι φωτογραφίες του γάμου σας και ακολουθεί και η δεξίωση, που θα χρειαστεί να κινήστε και να χορεύετε! Εάν προγραμματίζετε να τραβήξετε φωτογραφίες σε εξωτερικό χώρο, βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας ένα πανί, έτσι ώστε να μην είναι απαραίτητο να καθίσετε άμεσα στο έδαφος ή στο γρασίδι και να υποστείτε τους λεκέδες από αυτά.

Η ουρά του νυφικού σας κατά τη διάρκεια της δεξίωσης

Αν και μερικές νύφες περιμένουν μέχρι τον πρώτο χορό, οι περισσότερες επιλέγουν να μαζέψουν την ουρά του νυφικού τους αμέσως μετά τη γαμήλια τελετή (αναφερόμαστε στις ενσωματωμένες ουρές και όχι σε εκείνες που αποσπώνται). Στη τελική νυφική πρόβα να έχετε μαζί σας τη μητέρα σας ή μια φίλη σας για να της δείξουν πώς θα μαζέψει σωστά την ουρά του φορέματός σας στη δεξίωση.

Μεταφορά ουράς

Για εκείνες τις νύφες που επιθυμούν να περιμένουν μέχρι το πρώτο χορό για να μαζευτεί η ουρά, η μητέρα ή η φίλη σας θα πρέπει να σας βοηθάει στις μετακινήσεις σας. Θα χρειαστεί να σας βοηθήσει για να μπείτε και να βγείτε από το αυτοκίνητο, να σας στρώσει την ουρά όταν θα καθίσετε για να μην τσαλακωθεί, και να την κρατά όταν θα περπατάτε (αν τα παρανυφάκια δεν είναι πολύ μικρά, μπορούν να το κάνουν εκείνα). Μια άλλη επιλογή είναι να υπάρχει μια θηλιά στην ουρά του νυφικού, που να περνάει από τον καρπό σας, επιτρέποντάς σας να την μεταφέρετε όλη τη νύχτα και να χορεύετε άνετα.

Ξεχάστε τις ντροπές

Αν δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο χώρο η αίθουσα της δεξίωσης, όπου υπάρχει μια αποκλειστικά δική σας τουαλέτα, θα πρέπει να πάτε στις γυναικείες τουαλέτες, αλλά με προσοχή. Θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας το πρόσωπο που θα σας βοηθήσει στο μάζεμα της ουράς του φορέματός σας και σε οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε.

Μια παρατήρηση για τις νύφες που φορούν φαρδιά νυφικά: μην αγχωθείτε αν πρέπει να περπατήσετε αρκετά και αργά προς την τουαλέτα και αν χρειαστεί λίγη περισσότερη ώρα για να μαζέψετε το νυφικό σας.

Ωραίοι και καλοί τρόποι

Όταν φτάσετε στο χώρο της δεξίωσης και αρχίσετε να χορεύετε και να χαιρετάτε τους καλεσμένους σας, μη ξεχάσετε τις σημαντικές συμβουλές της μητέρας σας. Ξέρετε εσείς. Να στέκεστε με ίσια πλάτη, οι ώμοι σας να είναι πίσω, να μη μασάτε τσίχλα κλπ. Προσέξτε τις εκφράσεις σας, ώστε να μην γίνονται περίεργες γκριμάτσες διαρκώς και χαμογελάστε. Φυσικά, το τελευταίο θα σας έρχεται αυθόρμητα. Για το λόγο αυτό πάρτε μια βαθιά ανάσα και γευτείτε τη μαγική στιγμή. Μην ανησυχήσετε τόσο πολύ για το φόρεμά σας από ένα σημείο και μετά. Έχετε ξοδέψει αρκετούς μήνες για τις προετοιμασίες του γάμου σας και τώρα είναι η ώρα για να τον απολαύσετε!!!

Η συντακτική ομάδα του Τέλειος Γάμος

Related Post