magazine            forum          brideBook        TV        Expert Board
myCalendar     myBudget     myGuestlist     myFriends     myGroups     myPhotos     myVideos     myBlog     downloads     Chat

Συνδεθείτε:          να με θυμάσαι;        Ξέχασα τον κωδικό μου    Εγγραφή
weddingBlog
Home Hot Stuff Συνταγές Μαγειρικής Γαλοπούλα γεμιστή με κάστανα και κουκουνάρι
Mon 24 Nov 2014

Γαλοπούλα γεμιστή με κάστανα και κουκουνάρι

Ο Chef του Porto Leone Catering μοιράζεται μαζί μας τη Χριστουγεννιάτικη συνταγή για την παραδοσιακή γαλοπούλα που θα πρωταγωνιστήσει στο γιορτινό τραπέζι. Η συνταγή για τη γαλοπούλα γεμιστή με κάστανα και κουκουνάρι, θα αφήσει στους καλεσμένους σας τις πιο απολαυστικές εντυπώσεις!

galopoula gemisti me kastana kai koukounari apo to Porto Leone Catering

Υλικά για τη γεμιστή γαλοπούλα

  • 1 γαλοπούλα γύρω στα 3 ½ - 4 κιλά με τα εντόσθιά της 
  • 2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο ή μαργαρίνη 
  • 200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο 
  • 10-12 κάστανα βρασμένα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια 
  • 2 κρεμμύδια μέτρια 
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 50 ml κρασί ροζέ ή λευκό 
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο 
  • ½ φλ. τσαγιού ρύζι βρασμένο 
  • 1 ποτήρι νερό 
  • 3 κουτ. σούπας ντοματάκια ψιλοκομμένα κονσέρβας 
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση της συνταγής για τη γεμιστή γαλοπούλα

Σοτάρετε τα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα, σε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή μαργαρίνη.

Προσθέτετε τον κιμά και τα συκωτάκια, ψιλοκομμένα και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συνεχώς.

Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τη δάφνη, τα ντοματάκια, το κρασί και ένα ποτήρι νερό.

Αφήνετε να βράσουν σκεπασμένα, για 20’ και κατόπιν προσθέτετε στη γέμιση το κουκουνάρι, το βρασμένο ρύζι και τα κάστανα και ανακατεύετε καλά.

Γεμίζετε τη γαλοπούλα και τη ράβετε, αφού την έχετε πλύνει, στραγγίσει και αλατοπιπερώσει εσωτερικά και εξωτερικά.

Την περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο ή τη μαργαρίνη.

Ψήνετε τη γαλοπούλα σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο σε σιγανό φούρνο 4-4½ ώρες, ανάλογα με το βάρος της.

Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Τη σερβίρετε με τη γέμισή της.

Chef ' s Tip

Καρφώστε στο στήθος της γαλοπούλας μερικές φέτες μπέικον-θα δώσουν νοστιμιά και θα την κάνουν πιο τρυφερή.

Ευχαριστούμε το Porto Leone Catering για τη Χριστουγεννιάτικη συνταγή, που κάθε νέα οικοδέσποινα θα βρει χρήσιμη για το γιορτινό τραπέζι!

PDF Εκτύπωση E-mail

 




Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η


 
 








Το σύνολο του περιεχομένου (συμπεριλαμβανομένου και του Rss Feed) και των υπηρεσιών του teleiosgamos.gr διατίθεται αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή η επαναδημοσίευση του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια της QWERTY Solutions Makers & του Τέλειος Γάμος