Wedding planning round gold colored watch beside white brochure

Τα 10 πράγματα πριν τον γάμο, που δεν πρέπει να κάνετε λάθος (Μέρος Β)

Συνεχίζεται από το Μέρος Α

Αποφύγετε θεραπείες ομορφιάς και εξαντλητικές δίαιτες τις τελευταίες ημέρες

Πολλές νύφες νομίζουν ότι προγραμματίζοντας μια θεραπεία προσώπου 1-2 μέρες πριν από το γάμο τους, θα φροντίσουν την επιδερμίδα τους να φαίνεται λαμπερή τη μεγάλη ημέρα. Άλλες πάλι σκέφτονται το solarium ή την έκθεση στον ήλιο λίγο πριν από το γάμο τους. Μια στιγμή, όμως, γιατί οι τελευταίες μέρες δεν είναι κατάλληλες για πειραματισμούς. Ξανασκεφτείτε τα όλα πριν τα επιχειρήσετε, γιατί μπορεί να καταλήξετε σε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα από αυτό που ονειρεύεστε.

Να έχετε στο νου σας ότι οι θεραπείες ομορφιάς της τελευταίας στιγμής μπορούν να οδηγήσουν σε μη αναμενόμενα δερματικά ξεσπάσματα ή ακόμα χειρότερα και σε ερεθισμούς και μολύνσεις. Το ίδιο ισχύει και με τις εξαντλητικές δίαιτες λίγες εβδομάδες πριν από το γάμο. Μετά από τις τόσες νυφικές πρόβες, μπορεί στο τέλος το νυφικό να μη σας εφαρμόζει και το κυριότερο, μπορεί ο οργανισμός σας να έχει εξαντληθεί υπερβολικά σε συνδυασμό με την κούραση και το στρες!

Ακολουθήστε, λοιπόν, μια μακροπρόθεσμη θεραπευτική αγωγή ομορφιάς, μια καλή διατροφή και χρησιμοποιήστε ασφαλή προϊόντα ομορφιάς, όπως μία καλή αντηλιακή κρέμα. Πραγματοποιήστε τις πιο επίπονες θεραπείες ομορφιάς τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από το γάμο σας. Ειδάλλως, θα καταστρέψετε όλη τη σκληρή δουλειά που έχετε κάνει για τις ετοιμασίες του γάμου σας.

Προσοχή στην αποστολή των προσκλητηρίων και στα ταχυδρομικά τέλη για την αποστολή τους

Θα εκπλαγείτε αν πληροφορηθείτε πόσες νύφες κολλούν ένα απλό γραμματόσημο στις προσκλήσεις και τις ρίχνουν σε ένα ταχυδρομικό κουτί. Όχι όλες, αλλά μερικές γαμήλιες προσκλήσεις απαιτούν πρόσθετα ταχυδρομικά τέλη (και πρόσθετο κόστος ταχυδρόμησης, γιατί χρειάζονται και επιπλέον φάκελο). Το ταχυδρομείο δεν θα κάνει κάποια εξαίρεση για εσάς και το αποτέλεσμα ενός τέτοιου λάθους σας θα είναι οι προσκλήσεις να σας επιστραφούν και μετά να τρέχετε και να μην φτάνετε.

Οργανωθείτε από την πρώτη στιγμή για τις προσκλήσεις

Στόχος μας δεν είναι να σας ανησυχήσουμε, αλλά να σας προετοιμάσουμε για να ξέρετε τι να κάνετε όταν έρθει εκείνη η ώρα. Κατ’ αρχάς, αν θέλετε να κυλήσουν όλα ρολόι, πρέπει την ταχυδρόμηση των προσκλήσεων (τον τρόπο και το κόστος) να τη σκεφτείτε όταν πρόκειται να παραγγείλετε τα προσκλητήρια. Ειδικά αν πρέπει να στείλετε μεγάλο ποσοστό των προσκλητηρίων σας ταχυδρομικά, επιβάλλεται.

Επιλέξτε λοιπόν τα προσκλητήρια έχοντας στο νου σας ότι θα χρειαστεί να ταξιδέψουν μέσα σε σάκους ταχυδρομείου. Άρα θα πρέπει, πέραν όλων των άλλων, να… αντέξουν και τις κακουχίες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να  εξετάσετε το υλικό (κλασικό προσκλητήριο από χαρτί, μπουκαλάκι, κουτί κλπ), το σχήμα, το μέγεθος, το βάρος του προσκλητηρίου. Να δείτε, επίσης, αν χρειάζεστε επιπλέον φάκελο (μεγαλύτερο ή με φουσκάλες κλπ) για να βάλετε μέσα το προσκλητήριο και να το ταχυδρομήσετε. Να σκεφτείτε, παράλληλα, αν το προσκλητήριο θα βαρύνει κι άλλο με την προσθήκη κάποιων στοιχείων. Τέτοια είναι ένα μεταλλικό διακοσμητικό, ένα βαρύ κορδόνι, μια κάρτα για τη δεξίωση ή μια κάρτα για τη λίστα γάμου κ.α.

Είτε, όμως, έχετε ακολουθήσει τις προηγούμενες συμβουλές, είτε όχι, δεν πρέπει να παραλείψετε να ζυγίσετε μία πρόσκληση στο ταχυδρομείο. Έτσι, θα ξέρετε τι αξίας  γραμματόσημα πρέπει να αγοράσετε, για να μην έχετε μπελάδες μετά. Ακόμη και με εταιρεία ταχυμεταφορών να στείλετε τα προσκλητήρια και πάλι το βάρος ενδέχεται να παίξει ρόλο στην τιμή (σε κάποιες περιπτώσεις και το μέγεθος ή ο όγκος) ή στον τρόπο μεταφοράς και τον χρόνο παράδοσης. Αν και συνήθως μέχρι 1-2 κιλά η τιμή χρέωσης είναι ενιαία στις περισσότερες εταιρείες courier, καλό είναι να γνωρίζετε τον τιμοκατάλογο της εταιρείας και να είστε προετοιμασμένοι.

Μην αγνοήσετε τους θρησκευτικούς περιορισμούς

Ακατάλληλη ενδυμασία για την εκκλησία ή μη τήρηση των θρησκευτικών κανόνων, μπορούν να προκαλέσουν τον εκνευρισμό του ιερέα και να τον κάνουν ακόμη και να σταματήσει το μυστήριο. Λάβετε υπόψη σοβαρά τις αρχές και τους περιορισμούς της θρησκείας μας, αν παντρεύεστε με θρησκευτικό γάμο.

Για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις, συζητήστε εκ των προτέρων με το παπά της εκκλησίας που επιλέξατε, και ζητήστε του να σας γνωστοποιήσει τους κανονισμούς. Έτσι θα γνωρίζετε αν επιτρέπεται να επιλέξετε ένα έντονο χρώμα για το νυφικό σας ή ένα τολμηρό σχέδιο χωρίς να σας προσβάλει με κάποια παρατήρηση; Θα ξέρετε αν υπάρχουν οδηγίες που πρέπει να δώσετε στους καλεσμένους σας. Για την συμπεριφορά τους κατά την διάρκεια του μυστηρίου ή και για τη ρίψη ρυζιού στον χορό του Ησαΐα. Θα καταλάβετε αν θα προσπεράσει το γεγονός ότι πατήσατε το πόδι του γαμπρού στο “η δε γυνή ίνα φοβήται τον άνδρα” ή είναι κάτι ανεπίτρεπτο για αυτόν.

Μην αρνείστε βοήθεια

Εάν είστε τυχερή νύφη και σας έχει προσφερθεί βοήθεια από φίλους και συγγενείς, τότε χωρίς ενδοιασμούς δεχτείτε την! Πάρα πολλές νύφες προσπαθούν να τα κάνουν όλα μόνες τους και αυτό δεν είναι καλή ιδέα. Όταν οι άνθρωποι προσφέρουν βοήθεια, όπως η μητέρα σας, η μελλοντική πεθερά σας, ή η καλύτερή σας φίλη, βρείτε κάτι για να κάνουν. Αναθέστε τους αρμοδιότητες ή εργασίες όπως την έρευνα για κάποια από τις ενότητες του γάμου, την συνεννόηση με έναν προμηθευτή ή να ετοιμάσουν τις προσκλήσεις.

Προσοχή στη συμπεριφορά σας σε όσους και όσες προσφέρθηκαν να βοηθήσουν

Είναι σημαντικό να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι αυτούς τους ανθρώπους δεν τους έχετε προσλάβει για να δουλέψουν για εσάς, αλλά ότι οι ίδιοι προσφέρονται εθελοντικά να σας βοηθήσουν. Καλό είναι λοιπόν να δέχεστε ευγενικά και με ευγνωμοσύνη όσα μπορούν να σας προσφέρουν και να μην έχετε παράλογες απαιτήσεις.

Για να κρατάτε όμως τις ισορροπίες και ταυτόχρονα τα πράγματα να γίνονται όπως θέλετε, είναι σημαντικό να αναθέτετε εσείς εργασίες σε καθένα. Και μάλιστα, εργασίες που του ταιριάζουν και που θα τις ολοκληρώνει με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας.

Επίσης, χρησιμοποιήστε όλες τις πηγές πληροφόρησης γύρω από τον γάμο, που είναι διαθέσιμες σε εσάς. Για παράδειγμα, πιάστε το χέρι βοήθειας που σας απλώνουμε και διαβάστε τις συμβουλές μας στα άρθρα του Τέλειος Γάμος γλιτώνοντας κόπο και σφάλματα κατά την οργάνωση του γάμου σας.

Μη ξεχνάτε να επικεντρωθείτε σε ό,τι είναι σημαντικό

Να θυμάστε πάντα ότι παντρεύεστε και ότι αυτό σημαίνει πως αρχίζετε μια ζωή από κοινού. Δεν προγραμματίζετε και οργανώνετε μόνο την ημέρα του γάμου, αλλά βάζετε και τα θεμέλια της ζωής σας μέσα στον γάμο. Γι’ αυτό….νύφες, να είστε καλές με τους γαμπρούς. Και γαμπροί να είστε καλοί με τις νύφες!

Ένταση και νευρικότητα ανάμεσά σας (και μεταξύ των μελών της οικογένειάς σας) είναι αναπόφευκτες κατά τη διάρκεια των ετοιμασιών του γάμου σας, αλλά μην αφήνετε τα πράγματα να βγαίνουν εκτός ελέγχου. Θυμηθείτε γιατί αποφασίσατε αρχικά να κάνετε αυτό το άλμα και αυτή την αλλαγή στη ζωή σας!

Η συντακτική ομάδα του www.teleiosgamos.gr

photo credit: Unsplash

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.