Οικογενειακές φωτογραφίες γάμου

Tips για τις οικογενειακές φωτογραφίες γάμου (Part 2)

Στο πρώτο μέρος του αφιερώματος προσεγγίσαμε όλα τα βασικά στοιχεία γύρω από τις οικογενειακές φωτογραφίες γάμου. Στο δεύτερο μέρος, σειρά έχουν οι συμβουλές οργάνωσης.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό κάθε ζευγάρι και οι δικοί τους άνθρωποι, να αποκτούν φωτογραφίες που να κρατούν ζωντανές τις αναμνήσεις τους. Επομένως, πρέπει το αποτέλεσμα να είναι αξιόλογο, αλλά και να έχει παραχθεί σε σύντομο χρόνο. Είναι αρκετά κουραστική ενότητα για τα ζευγάρια και δεν συστήνεται να ξεπερνά σε διάρκεια τα 30 λεπτά. Άλλωστε, σε διαφορετική περίπτωση, θα είναι σημαντική καθυστέρηση στη ροή του προγράμματος. Αυτό, τελικά, θα είναι κουραστικό και για τους υπόλοιπους καλεσμένους.

Tips οργάνωσης για τις αναμνηστικές φωτογραφίες γάμου

Ο χρόνος κάθε λήψης δεν πρέπει να ξεπερνά τα 3-4 λεπτά και τα group καλό είναι να μην ξεπερνούν αριθμητικά τα 8-10.

Αν είναι πολλά τα άτομα που θέλετε να συμμετέχουν στις αναμνηστικές φωτογραφίες γάμου, τότε σκεφτείτε να συμπτύξετε groups. Διαφορετικά, θα ξεφύγετε σε χρόνο και αυτό καλύτερα να το αποφύγετε.

Η καλή οργάνωση και η συνεννόηση που πρέπει να προηγηθεί με τους φωτογράφους είναι καθοριστικοί παράγοντες για να πάνε όλα καλά.

Ο σχεδιασμός είναι βασικό στοιχείο, γι’ αυτό συμφωνήστε ένα πλάνο με τον/την φωτογράφο, στο οποίο θα:

  • καταγράψετε τα ονόματα και τις ιδιότητες των ανθρώπων ανά λήψη.
  • βάλετε τις λήψεις στην κατάλληλη σειρά, ώστε η φωτογράφηση να κυλήσει ομαλά με τη λιγότερη κούραση για όλους.
  • σημειώσετε τυχόν ιδιαιτερότητες και λεπτομέρειες για τις οποίες πρέπει να έχει ενημερωθεί ο/η φωτογράφος. Μια τέτοια είναι για παράδειγμα ότι η θεία σας, η αδελφή της μητέρας σας, πρέπει να είναι καθισμένη.

Τι θα πετύχετε με τον παραπάνω σχεδιασμό;

Οι φωτογράφοι θα έχουν έτοιμα τα group που θα φωτογραφηθούν μαζί σας. Δεν θα γίνουν λάθη, δεν ξεχαστεί κάποιος, δεν θα χάσετε χρόνο τη στιγμή της φωτογράφησης.

Οι φωτογράφοι, γνωρίζοντας τον αριθμό και τη σύνθεση των ατόμων, θα είναι σε θέση να επιλέξουν το κατάλληλο σημείο για τη φωτογράφηση. Πέρα από το φόντο και το φως θα έχουν ως κριτήριο επιλογής σημείου και τον αριθμό των ατόμων. Θα γνωρίζουν αν χρειάζονται καρέκλες, ώστε στη σύνθεσή τους κάποιοι άνθρωποι να κάθονται ή αν ένα σημείο με σκαλοπάτια είναι καταλληλότερο από κάποιο άλλο.

Η σειρά των λήψεων θα είναι αυτή του πλάνου, χωρίς εκπλήξεις και χωρίς καθυστερήσεις.

Όσο ένα group φωτογραφίζεται με το ζευγάρι, θα μπορεί να ενημερώνεται το επόμενο στη σειρά. Έτσι, όλοι θα βρίσκονται στο σημείο, έτοιμοι να φωτογραφηθούν αμέσως μετά.

Για κάθε λήψη θα έχουν προβλεφθεί όλα αυτά που απαιτούνται για να γίνει εύκολα, γρήγορα και επιτυχημένα. Δεν θα ψάχνετε, τη στιγμή της φωτογράφησης, μια καρέκλα  για τη θεία του παραδείγματος. Μια καρέκλα θα βρίσκεται ήδη εκεί.

Πώς να βοηθήσετε για να εξελιχθεί ομαλά η φωτογράφηση με τις οικογένειες

Μπορείτε εκ των προτέρων να έχετε ενημερώσει σχετικά τους γονείς, συγγενείς και φίλους και να είναι όλοι προετοιμασμένοι και στο σημείο της φωτογράφησης. Γι αυτό χρειάζεται το πλάνο που αναφέραμε πιο πάνω. Βάσει αυτού ενημερώστε τους για το πού πρέπει να βρίσκονται, πότε και με ποιους φωτογραφίζονται μαζί.

Καλό είναι να τους τονίσετε, παράλληλα, ότι πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι και να ακολουθούν τις  οδηγίες των φωτογράφων. Έτσι, θα γλυτώσετε καθυστερήσεις και οι ίδιοι θα φωτογραφηθούν ποζάροντας με τρόπο που να τους κολακεύει.

Κάτι ακόμα που προτείνουμε να κάνετε είναι να ορίσετε ένα άτομο ή ένα άτομο από κάθε οικογένεια, ώστε να είναι υπεύθυνο κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης. Θα μπορούσε να βοηθήσει τον φωτογράφο στη συνεννόηση με τους φωτογραφιζόμενους. Επίσης, έχοντας το πλάνο των λήψεων, θα ενημερώνει εγκαίρως όσους πρόκειται να φωτογραφηθούν μαζί σας στα επόμενα λεπτά.

Τέλος θα πρέπει να είστε κι εσείς συγκεντρωμένοι και να αφήνετε τον/τη φωτογράφο να σας καθοδηγεί. Μην απομακρύνεστε από το σημείο της φωτογράφησης και μη ασχολείστε με οτιδήποτε άλλο κατά τη διάρκειά της. Τελευταίο, αλλά πολύ σημαντικό: να θυμάστε ότι αυτή η ώρα δεν είναι ώρα για συζητήσεις, περισπασμούς, ευχές και οτιδήποτε άλλο, εκτός από φωτογραφικές λήψεις. Πρέπει να ολοκληρωθούν εντός ορισμένου χρόνου και να είναι άψογες, για να τις έχετε μια ολόκληρη ζωή να σας θυμίζουν τις όμορφες στιγμές σας.

Photo Unsplash

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.