 |
 |
 |
 |
|
Τον τελευταίο καιρό, δεν ακούμε τίποτα άλλο εκτός από θέματα που αφορούν στην οικονομική κρίση. Ο κόσμος έχει αρχίσει και δυσανασχετεί, αγχώνεται, προβληματίζεται για το πώς θα τα βγάλει πέρα και τι επακολουθεί.
Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι τα ζευγάρια έχουν πάψει να παντρεύονται και να κάνουν όνειρα! Εντάξει, φυσικά και το πρόβλημα είναι υπαρκτό, αλλά άμα θέλει η νύφη και ο γαμπρός... βρίσκουν τρόπους να είναι μαζί και με λιγότερα. Αν δηλαδή είστε προ των πυλών του γάμου, ίσως απλά, θα μπορούσατε να κάνετε κάποιες περικοπές, όχι στα όνειρά σας, αλλά στα έξοδά σας. Για παράδειγμα:
-Να περιορίσετε τον αριθμό των καλεσμένων σας. Φυσικά και είναι πιο σημαντική μέρα της ζωής σας, αλλά γιατί να σκορπίσετε τα χρήματά σας για άγνωστους συγγενείς και να μην τα κρατήσετε για ένα καλό ξεκίνημα;
-Επιλέξτε ένα μέρος για τη δεξίωση που θα έχει ικανοποιητική αναλογία τιμής / παροχών ή απλά κάντε ένα πάρτι για φίλους και αφήστε τους συγγενείς για τη δεύτερη δόση. Εδώ που τα λέμε, αυτό δεν είναι που θα θέλατε να κάνετε πραγματικά;
-Πάρτε το αμάξι σας και γνωρίστε την Ελλάδα για ένα αξέχαστο γαμήλιο ταξίδι. Η χαρά του δρόμου έχει πάντα πολλές αποκαλύψεις και η περιπέτεια είναι το καλύτερο συστατικό για μια νέα αρχή. Τα λεφτά για τις Μαλδίβες, κρατήστε τα για αργότερα! Καλά να είστε κι από ταξίδια...
|
|
Περισσότερα...
|
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|

Η στιγμή της αλήθειας και μέχρι ποιο σημείο μπορείτε να διεκδικήσετε.
Λένε ότι αν καταφέρεις να ξεπεράσεις τα δύο χρόνια γάμου που είναι και τα πιο δύσκολα χρόνια της συμβίωσης και της προσαρμογής, όλα του γάμου είναι σχετικά εύκολα, μετά. Μην αυταπατάστε ότι επειδή έχετε συζήσει πιο πριν, τίποτα δεν θα αλλάξει μετά το γάμο. Κατά ένα μαγικό και ανεξήγητο τρόπο, κάτι αλλάζει. Ο καθένας θεωρεί τον άλλον, ως ένα βαθμό «κτήμα» του (ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται). Ταυτόχρονα, μεγαλώνουν οι υποχρεώσεις και οι απαιτήσεις.
Ένας από τους καβγάδες των νεόνυμφων προέρχεται συχνά από το γεγονός ότι ο καθένας έχει κάποια χόμπι ή ενδιαφέροντα που δεν θέλει να τα θυσιάσει στο βωμό του γάμου. Όπως για παράδειγμα, ο άντρας μιας φίλης μου που λατρεύει το ποδόσφαιρο και μια φορά την εβδομάδα θέλει οπωσδήποτε να παίζει με τους φίλους του ή να πηγαίνει στους αγώνες της αγαπημένης του ομάδας. Τσάμπα το αγόρασε το εισιτήριο διαρκείας; Εσείς πάλι, λατρεύετε το θέατρο και είστε σε ερασιτεχνική ομάδα η οποία σας «κλέβει» αρκετές ώρες από τον σύντροφό σας. Αλλά, τί να κάνουμε που είναι το κρυφό σας μεράκι. Επίσης, σας αρέσει να πηγαίνετε συχνά θέατρο ενώ ο άντρας σας το σιχαίνεται. Ή θέλετε μια φορά την εβδομάδα να βλέπετε τις κολλητές σας για να θυμάστε τα παλιά. Για εσάς, μπορεί να είναι απολύτως σωστό, αλλά ο σύντροφός σας νιώθει ότι τον παραμελείτε.
|
|
Περισσότερα...
|
|
 |
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
|
Σελίδα 1 από 8 |