Αγοράσατε νυφικό; Θα το πουλήσετε μετά τον γάμο;

Nyfiko stin kremastra poleitai apo nyfi se nyfi
Το νυφικό άρχισε να πωλείται από νύφη σε νύφη

7 στις 10 φορές που γνωρίζω ένα νέο πρόσωπο και κυρίως γυναίκα γύρω στα 25-30, η οποία μόλις αρχίζει να σκέφτεται τον γάμο και τα νυφικά, μου κάνει την εξής ερώτηση, μόλις μαθαίνει με τι ασχολούμαι : “Μα καλά είναι δυνατόν να ζητάνε 2.500 ευρώ για να νοικιάσω ένα νυφικό;

Μετά από αυτή την ερώτηση ξεκινά συνήθως μια μεγάλη συζήτηση σχετικά με την έννοια της ενοικίασης νυφικών, που δεν την συναντάς παρά μόνο στην χώρα μας και σχετικά με τις τιμές ενοικίασης, που είναι υψηλότερες και από τις τιμές αγοράς σε άλλες χώρες. Η συζήτηση φτάνει μέχρι την αγορά του νυφικού από το Internet σε πολύ προσιτές τιμές, αλλά με μεγάλη προσοχή στην ποιότητα και καταλήγει με το να αναφέρει η συνομιλήτριά μου, πώς αν τελικά αποφασίσει να αγοράσει το νυφικό της από την ελληνική αγορά, το πιθανότερο είναι να το πουλήσει μετά τον γάμο της.

Και η αλήθεια είναι ότι αυτό ακριβώς κάνουν όλο και περισσότερες νιόπαντρες μετά τον γάμο τους. Ειδικά εδώ κι ένα χρόνο περίπου, οι πωλήσεις  νυφικών από ιδιώτες έχουν αυξηθεί σε σχέση με παλαιότερα.

Οι νύφες θέλοντας να φορέσουν το νυφικό που ονειρεύονται, προχωρούν σε μια σημαντική επένδυση αγοράζοντάς το και μετά από λίγο καιρό το πωλούν, εφόσον αποφασίσουν ότι δεν το χρειάζονται πια, ή ότι θέλουν να πάρουν πίσω μέρος των χρημάτων που διέθεσαν για να το αποκτήσουν.

Μάλιστα στο εξωτερικό αυτό είναι κάτι συνηθισμένο εδώ και αρκετά χρόνια, αφού εκεί κάθε νύφη αγοράζει το νυφικό της και μπορεί αν θέλει να το πουλήσει και έτσι μια νέα νύφη να το φορέσει second hand.

Aggelies poleitai nyfiko meta ton gamo
Πωλείται νυφικό από νύφη που το λάτρεψε !

Επειδή είχαμε νιώσει αυτή τη τάση να δυναμώνει και στην Ελλάδα και εφόσον οι πρώτες νύφες –  αναγνώστριες μάς το είχαν θέσει ως μια νέα ανάγκη που θα ήθελαν να τους καλύψουμε, δημιουργήσαμε μια λειτουργία, ώστε να μπορούν εύκολα, γρήγορα και δωρεάν να δημιουργούν και να δημοσιεύουν αγγελίες πώλησης για νυφικά φορέματα, νυφικά παπούτσια, ακόμη και για τα έπιπλα που θέλουν να αλλάξουν στο σπίτι τους.

Και όσο η οικονομική κατάσταση δυσκολεύει, αυτή η τάση φαίνεται να αποκτά περισσότερους υποστηρικτές, χωρίς τους ενδοιασμούς που έκρυβε παλιότερα η ελληνική κοινωνία.

Δεν είναι όμως μόνο η οικονομία που πετυχαίνει η νύφη που πουλά και η νύφη που αγοράζει, αν σκεφτεί κανείς ότι αυτή η κίνηση δίνει στα νυφικά νέα ζωή και τα βγάζει από τις σκοτεινές ντουλάπες. Είναι μια τύπου ανακύκλωση, που ευχαριστεί τους ανθρώπους και τα νυφικά.

Μια νύφη φόρεσε το νυφικό που λαχταρούσε και μετά τον γάμο, πήρε πίσω ένα μέρος των χρημάτων της πουλώντας το σε μια άλλη νύφη, που με λιγότερα χρήματα θα φορέσει κι εκείνη το νυφικό που λαχταρά κ.ο.κ.

Εσείς τι σκέφτεστε να κάνετε το νυφικό σας μετά τον γάμο, εφόσον το έχετε αγοράσει; Θα το κρατήσετε στην ντουλάπα; Θα το μεταποιήσετε για κάποια επίσημη εμφάνιση; Θα το δανείσετε σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο που παντρεύεται; Θα το χαρίσετε κάπου που θα το έχουν πραγματική ανάγκη; Θα το πουλήσετε για να  πάρετε πίσω μέρος των χρημάτων που διαθέσατε για την αγορά του;