Το cine ΘΗΣΕΙΟΝ κατακτά τον κόσμο {+ photos}

Έχουμε έναν λόγο παραπάνω να νιώθουμε περήφανοι και ιδιαίτερα χαρούμενοι, παρακολουθώντας να κάνει το γύρο των ελληνικών ΜΜΕ ως είδηση, ότι το cine ΘΗΣΕΙΟΝ φιλοξενείται στο αφιέρωμα του CNNgo.com ως ένα από τα 10 καλύτερα σινεμά του κόσμου!

Cine Thiseion on Movie theaters 10 of the world's best at CNNgo.com
Το Cine ΘΗΣΕΙΟΝ στο αφιέρωμα του CNNgo.com για τα 10 καλύτερα σινεμά του κόσμου

Και έχουμε έναν λόγο παραπάνω, γιατί ο θερινός κινηματογράφος ΘΗΣΕΙΟΝ και οι επιχειρηματίες που τον λειτουργούν έχουν ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας εδώ και πολλά χρόνια.

Ο κος Θωμάς Μανιάκης, είναι από τους παλαιότερους εν ενεργεία τεχνικούς κινηματογράφου και μαζί με την οικογένειά του λειτουργούν το σινεμά ΘΗΣΕΙΟΝ φροντίζοντας να είναι όλα στην εντέλεια, όχι μόνο κατά την περίοδο λειτουργίας του, αλλά όλο το χρόνο. Όπως φροντίζει όλο το χρόνο τα λουλούδια περιμετρικά της αυλής, όπως ασφαλίζει κάθε χρόνο τα μπουκάλια με το χειροποίητο λικέρ βύσσινο που προσφέρει τα καλοκαίρια, όπως παρακολουθεί ταινίες όλο το χρόνο και επιλέγει εκείνες που θα προβληθούν το καλοκαίρι στο ΘΗΣΕΙΟΝ, έτσι θέλησε να φροντίζει και την παρουσία του σινεμά στο Internet, γιατί καταλαβαίνει τη δύναμη που έχει αυτό (και σήμερα δικαιώνεται και με το παραπάνω!). Δεν γνωρίζει όμως να το κάνει ο ίδιος χωρίς βοήθεια κι έτσι λόγω της χρόνιας φιλίας μας και της αγάπης μας για το σινεμά, βοηθάμε κι εμείς σε ό, τι έχει σχέση με τη διαδικτυακή παρουσία του.

Κάπως έτσι λοιπόν έφτασε στον φάκελο “other”, των μηνυμάτων μου στο facebook, ένα μήνυμα από την Hoishan Chan τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου (Αυτό με τον φάκελο Other και τις πρωτοβουλίες που παίρνει το facebook να σου διανέμει τα μηνύματα όπως θεωρεί εκείνο καλύτερα, θα το συζητήσουμε κάποια άλλη στιγμή!). Βλέποντας πως ανήκω στους διαχειριστές της σελίδας του κινηματογράφου ΘΗΣΕΙΟΝ, επικοινώνησε μαζί μου για να ζητήσει κάποιες ακόμη φωτογραφίες, για το αφιέρωμα που ετοίμαζε για τα coolest movie theaters of the world στο οποίο είχε συμπεριλάβει και το ΘΗΣΕΙΟΝ! Χαρήκαμε βέβαια πολύ και σε συνεννόηση με τους επιχειρηματίες του ΘΗΣΕΙΟΝ δώσαμε άμεσα τις φωτογραφίες που μας ζήτησε, για να τη βοηθήσουμε στη δουλειά της. Μετά, δεν είχαμε παρά να περιμένουμε να διαβάσουμε κι εμείς το αφιέρωμα όταν θα ήταν έτοιμο και να μάθουμε ποιοι είναι οι καλύτεροι κινηματογράφοι του κόσμου !

Και έφτασε η μέρα που το άρθρο δημοσιεύτηκε και μέσα σε μερικές ώρες άρχισε να αναδημοσιεύεται σε ελληνικά site και να γίνονται σχετικές αναφορές σε εκπομπές της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου και να γράφονται άρθρα σε εφημερίδες. Τελικά, δεν νιώσαμε μόνο εμείς περήφανοι που το ΘΗΣΕΙΟΝ είναι ένα από 10 καλύτερα σινεμά του κόσμου, αλλά όλη η Ελλάδα. Γιατί μια αναφορά στην χώρα μας για καλό σκοπό, φαίνεται πως την είχαμε όλοι μας ανάγκη.

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα ενός από τα 10 καλύτερα σινεμά του κόσμου, του cine ΘΗΣΕΙΟΝ, μπορείτε να κάνετε Like στη σελίδα του στο facebook, αλλά και να παρακολουθείτε το site του στη διεύθυνση www.cine-thisio.gr

Πολλά συγχαρητήρια και από εμάς στους ανθρώπους που δίνουν τα πάντα για να διατηρείται και να λειτουργεί αυτό το ιστορικό σινεμά της Αθήνας!

cine thisio athens greece
Θερινό σινεμά ΘΗΣΕΙΟΝ
cine thisio athens greece
Σινεμά ΘΗΣΕΙΟΝ από το 1935
cine thisio athens greece
Στο σινέ Θησείον νιώθεις κάτι από την παλιά Αθήνα
cine thisio athens greece
Με τη δύση του ήλιου ξεκινά η πρώτη προβολή
cine thisio athens greece
Καλοκαιρινά βράδια στο σινεμά
cine thisio athens greece
Ταινία με θέα τον φωτισμένο λόφο
cine thisio athens greece
Μια νύχτα με πανσέληνο στο σινέ ΘΗΣΕΙΟΝ
cine thiseio athens greece
Λίγο πριν να ξεκινήσει η δεύτερη προβολή της βραδιάς

Βιβή Κωτούλα

Φωτογραφίες : Βασίλης Κουτρουμάνος