Αρχική » Beyond Weddings » Περίσσεψε φαγητό από τον γάμο ή τη βάπτιση; Μην το αφήσετε να πάει χαμένο!
Catering person holding stainless steel fork

Περίσσεψε φαγητό από τον γάμο ή τη βάπτιση; Μην το αφήσετε να πάει χαμένο!

Σίγουρα θα ήταν καλύτερο να είχαμε μια διαφορετική φιλοσοφία απέναντι στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε σοβαρή οικονομική δυσκολία, πολύ πριν μας αναγκάσει η οποιαδήποτε κρίση να επανεκτιμήσουμε την αξία της αλληλεγγύης. Ποτέ δεν είναι αργά όμως και κάθε βήμα που γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση είναι λόγος αισιοδοξίας για τα χρόνια που έρχονται.

Είναι συνηθισμένο, ειδικά όταν το μενού μιας δεξίωσης γάμου ή βάπτισης είναι σε μπουφέ, να περισσεύει φαγητό, το οποίο πολλές φορές είναι αρκετό. Είτε γιατί οι απώλειες στους καλεσμένους ήταν μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες, είτε γιατί το catering είχε εξασφαλίσει αρκετές επιπλέον μερίδες για να μη βρεθεί εκτεθειμένο. Σε κάθε περίπτωση, είναι κρίμα να πάει χαμένο. Συχνά, μοιράζονται κάποιες μερίδες το ζευγάρι και οι γονείς τους, αλλά και πάλι μπορεί να υπάρχει αδιάθετο φαγητό.

Μια καλή ιδέα είναι να επικοινωνήσει το ζευγάρι – ή να αναθέσει στο catering να το κάνει – με την οργάνωση ΜΠΟΡΟΥΜΕ ώστε οι άνθρωποί της να τους υποδείξουν που βρίσκονται τα κοντινότερα σημεία στα οποία μπορούν να διαθέσουν το φαγητό που περίσσεψε κι έτσι να βρουν τροφή άνθρωποι που το έχουν ανάγκη. Μπορούν και οι ίδιοι βέβαια να συμβουλευτούν το website ΕΔΩ, ώστε να φροντίσουν για τη διάθεση των επιπλέον μερίδων.

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο, ότι γνωρίζουμε επιχειρήσεις catering, αλλά και χώρους δεξιώσεων με δική τους κουζίνα, που ακολουθούν την παραπάνω τακτική μετά από κάθε δεξίωση, χωρίς καν να τους το έχει ζητήσει το ζευγάρι. Κάθε φορά που περισσεύει φαγητό το διαθέτουν σε κάποιο ίδρυμα που το χρειάζεται και είναι πραγματικά αξιέπαινοι γι’ αυτό.

Βάλτε λοιπόν άλλη μια γραμμούλα στη λίστα με όσα πρέπει να οργανώσετε για την ημέρα του γάμου ή της βάπτισης, που δεν θα σας αφήσει να ξεχάσετε το φαγητό που θα περισσέψει!  Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και μετά από γλέντια που θα γίνουν στο σπίτι σας πριν τον γάμο.