Φωτογράφηση μωρών baby in white knit cap lying on green fur textile

Οι φωτογραφήσεις νεογέννητων και τα μυστικά τους

Βλέποντας όλα εκείνα τα γλυκά μωράκια, που έχουν φωτογραφηθεί σε απίθανες πόζες, πιάνουμε τον εαυτό μας να χαμογελά το ίδιο γλυκά με εκείνα, είτε ποζάρουν κοιμισμένα είτε όχι. Μάλλον το ίδιο παθαίνετε κι εσείς. Έχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ, πώς γίνονται αυτές οι φωτογραφήσεις νεογέννητων και πώς καταφέρνουν οι φωτογράφοι να πετύχουν τα μωράκια σε τόσο γαλήνια κατάσταση και σε τόσο όμορφες πόζες;

Baby and newborn photography
Το μωρό μπήκε στην καρδάρα για το γάλα – photo via pinterest

Ψάχνοντας περισσότερο για το θέμα, αποδείχθηκε γι ακόμη μια φορά ότι το διαδίκτυο είναι ένας πολύτιμος θησαυρός, που αν τον σέβεσαι και τον εκτιμάς, μπορεί να σε διαφωτίζει για τα πάντα και να σου λύνει όλες τις απορίες σου.

Δείτε λοιπόν στο παρακάτω video πώς η φωτογράφος ησυχάζει και κοιμίζει το μωρό, πώς το τυλίγει με το ύφασμα, με το οποίο  θέλει να το φωτογραφίσει και στη συνέχεια πώς γίνεται η φωτογράφηση με την πολύτιμη βοήθεια της μαμάς!

Αν σκέφτεστε μελλοντικά να κανονίσετε μια τέτοια φωτογράφηση για το μωρό σας, είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν επαγγελματία φωτογράφο που έχει πείρα στο συγκεκριμένο είδος φωτογράφησης και φυσικά αρκετές νέες ιδέες για το concept στο οποίο θα κινηθεί. Ακόμη σημαντικότερο είναι βέβαια να είστε αδιαπραγμάτευτοι σε σχέση με την ασφάλεια του μωρού σας. Πάνω από την υγεία και την ασφάλεια του παιδιού δεν μπορεί να μπει οτιδήποτε, ούτε φυσικά η τέχνη.

Γι’ αυτό κάθε γονιός θα πρέπει να ελέγξει τον χώρο που θα γίνει η φωτογράφηση, ώστε ακόμη και αν είναι στούντιο φωτογραφίας να έχει τις απαραίτητες προδιαγραφές (ζέστη, ησυχία, κατάλληλοι χώροι, εξοπλισμός κλπ) για να μπορούν να γίνουν σε αυτό φωτογραφήσεις νεογέννητων.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την προετοιμασία πριν από μια φωτογράφηση διδύμων. Έχει ενδιαφέρον…

Επειδή η αναζήτηση όλο και πιο ιδιαίτερων και πρωτότυπων concepts μπορεί να οδηγήσει στις πιο τρελές ιδέες, καλό είναι για το μωρό σας να αποφύγετε τη μεγάλη δόση τρέλας. Αυτό σημαίνει για παράδειγμα ότι δεν χρειάζεται να το βάλετε μέσα σε μια γυάλα, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος ενός ατυχήματος αν συμβεί οτιδήποτε ή αν σπάσει το γυαλί λόγω πιθανής πίεσης που θα ασκηθεί σε αυτή. Κινηθείτε προς πιο ασφαλή υλικά αν επιμένετε φωτογραφηθεί μέσα σε αυτά, όπως ένα καλάθι ή ένα ξύλινο κιβώτιο ή ένα μεταλλικό δοχείο, μια ζυγαριά κλπ. Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε ώστε το εσωτερικό του να είναι καλυμμένο με μαλακά υφάσματα για να μην τραυματιστεί ή νιώσει άσχημα. Το μωρό σας πρέπει να νιώθει ασφαλές και άνετο, σαν να είναι μέσα στην αγκαλιά σας.

Προφανώς το να είναι το μωρό ξεκούραστο, αλλαγμένο και ταϊσμένο είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπορεί να γίνει η φωτογράφησή του. Γι’ αυτό σκεφτείτε τα παραπάνω πριν ορίσετε την ώρα του ραντεβού με τον φωτογράφο. Φυσικά, επειδή όλη η διαδικασία χρειάζεται αρκετό χρόνο, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι ότι θα χρειαστεί πιθανότατα και επόμενος γύρος αλλάγματος, ταΐσματος και γαληνέματος του μωρού σας, αλλά ίσως και “μικροατυχήματα”, ειδικά όταν του βγάλετε την πάνα για τις ανάγκες της φωτογράφησης.

fotografisi neogenito moro
Ένα πραγματικό αγγελούδι – photo via pinterest

Πριν πάρετε την απόφαση κάντε την έρευνα σας για τον κατάλληλο επαγγελματία και μετά ζητήστε συμβουλές και οδηγίες από τον φωτογράφο που θα αναλάβει να φωτογραφήσει το βλαστάρι σας, για να είστε κι εσείς ανάλογα προετοιμασμένοι για όλα. Σε αυτή την ανάρτηση θα διαβάσετε ενδιαφέρουσες συμβουλές από μια φωτογράφο που κάνει αρκετές φωτογραφήσεις νεογέννητων και ίσως να είναι μια καλή πηγή πληροφοριών που θα σας βάλει στο κλίμα.

Αλήθεια, πόσοι θα κανονίζατε μια ειδική φωτογράφηση για το μωρό σας; Σας αρέσει ως ιδέα για να την υλοποιήσετε κι εσείς για το μωρό σας ή προτιμάτε να θαυμάζετε τα άλλα μωράκια; Το έχετε σκεφτεί;

Οι φωτογραφίες είναι από το pinterest και το link τους οδηγεί στην πηγή