Τι πληρώνει ο κουμπάρος στον γάμο | γαμος | gamos | Τέλειος Γάμος | TeleiosGamos.gr
magazine            forum          brideBook        TV        Expert Board
myCalendar     myBudget     myGuestlist     myFriends     myGroups     myPhotos     myVideos     myBlog     downloads     Chat

Συνδεθείτε:          να με θυμάσαι;        Ξέχασα τον κωδικό μου    Εγγραφή
weddingBlog
Home Οργάνωση Γάμου Ρόλοι & Αρμοδιότητες Τι πληρώνει ο κουμπάρος στον γάμο
Tue 31 May 2016

Τι πληρώνει ο κουμπάρος στον γάμο

Ο κουμπάρος αγοράζει τις λαμπάδες γάμουΜια από τις συχνότερες απορίες των ζευγαριών που παντρεύονται, αλλά και εκείνων που παντρεύουν, εκείνων δηλαδή που γίνονται κουμπάροι, εκφράζεται με την ερώτηση «τι πληρώνει ο κουμπάρος;».

Για το πώς να διαλέξετε ποιος θα γίνει κουμπαρος, αλλά και για τις αρμοδιότητες και τον ρόλο του κουμπάρου σε ένα γάμο έχουμε γράψει αρκετά άρθρα κατά καιρούς, αλλά έχουν γίνει και πάρα πολλές συζητήσεις μεταξύ μελών στο Forum. Κουμπάρος ή κουμπάρα γίνεται κατ’ αρχήν ένα πρόσωπο που μπορεί να στηρίξει το ζευγάρι ψυχολογικά, που είναι φίλος τους και τους αγαπάει. Θα βοηθήσει στις προετοιμασίες του γάμου, θα είναι ο «τελετάρχης» την ημέρα του γάμου, αλλά κυρίως θα στέκεται δίπλα στο ζευγάρι κατά τη διάρκεια της έγγαμης ζωής.

Επειδή προκύπτουν όμως πολλές φορές παρεξηγήσεις, που προέρχονται από παρανοήσεις του ζευγαριού ή των κουμπάρων για το ποια κόστη πρέπει να αναλάβει ο κουμπάρος, ας δούμε ποιες είναι οι τυπικές υποχρεώσεις του κουμπάρου και τι αναλαμβάνει να πληρώσει για τον γάμο. Στην συνέχεια θα δούμε και ποια επιπλέον κόστη είναι στη διακριτική του ευχέρεια να αναλάβει, αν το επιθυμεί.

Τυπικές (οικονομικές) υποχρεώσεις του κουμπάρου

  • Ο κουμπάρος αγοράζει τις λαμπάδες του γάμου και πληρώνει για τον στολισμό τους. Στις τυπικές υποχρεώσεις του, είναι ο στολισμός των λαμπάδων και όχι του Ναού, όπως συνήθως υπάρχει η παρανόηση.
  • Αγοράζει επίσης τα στέφανα γάμου
  • Αγοράζει το κρασί για το μυστήριο ή αν είναι παραγωγός φέρνει από το δικό του
  • Αναλαμβάνει τα έξοδα της εκκλησίας (ρεύμα κλπ)
  • Αγοράζει ένα δώρο για το ζευγάρι, όπως και οι άλλοι καλεσμένοι

Προαιρετικά κόστη που αναλαμβάνει ο κουμπάρος αν το επιθυμεί

  • Αγοράζει ένα σετ κουμπάρου, που αποτελείται από δίσκο, καράφα και ποτήρι. Σε όλες τις εκκλησίες όμως υπάρχει ένα τέτοιο σετ για τα μυστήρια και μάλιστα σε μερικές εκκλησίες ο ιερέας ενημερώνει εκ των προτέρων ότι θα πρέπει υποχρεωτικά να χρησιμοποιηθούν τα σκεύη της εκκλησίας και όχι κάποια άλλα.
  • Αν ο κουμπάρος το επιθυμεί, αντί να κάνει κάποιο άλλο δώρο στο ζευγάρι, μπορεί να αναλάβει το κόστος για τον στολισμό της εκκλησίας, αλλά με βάση τις δικές του επιλογές και όχι τις απαιτήσεις της νύφης. Επίσης αντί για κάποιο άλλο δώρο, μπορεί να αναλάβει το κόστος του νυφικού αυτοκινήτου και ως προς την ενοικίαση και ως προς τον στολισμό.

Καλό είναι τα ζευγάρια να μην είναι απαιτητικά απέναντι στους κουμπάρους τους. Η κουμπαριά είναι τιμή και για τις δύο πλευρές και τα χρήματα δεν αξίζει να καταστρέφουν ανεκτίμητες αξίες, όπως είναι οι ανθρώπινες σχέσεις. Ειδικά στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που βιώνουμε, πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν να παντρέψουν ένα ζευγάρι μόνο και μόνο για οικονομικούς λόγους και από φόβο να δεχθούν υπερβολικές απαιτήσεις από τη νύφη και τον γαμπρό, τις οποίες δεν θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν.

Για το www.teleiosgamos.gr
Βιβή Κωτούλα

PDF Εκτύπωση E-mail

 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η


 
 
Το σύνολο του περιεχομένου (συμπεριλαμβανομένου και του Rss Feed) και των υπηρεσιών του teleiosgamos.gr διατίθεται αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή η επαναδημοσίευση του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του Τέλειος Γάμος