Νέα μέθοδος για πεντικιούρ

Pedicure from small fishesΜια νέα μέθοδος πεντικιούρ που ξεκίνησε από την Τουρκία, έχει προκαλέσει αναστάτωση και αντιδράσεις στη Νέα Υόρκη. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την νέα μέθοδο, το πεντικούρ γίνεται μέσα σε μια μικρή δεξαμενή με ψαράκια, τα οποία βλέπουν ως τροφή τα νεκρά κύτταρα κι έτσι είναι ιδανικά για την απολέπιση των ποδιών.

Αυτή η πρακτική και η χρήση των μικρών ψαριών βρίσκει εμπόδια στη Νέα Υόρκη, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που εισηγούνται την απαγόρευση της μεθόδου, τόσο για λόγους υγείας, όσο και για λόγους σεβασμού στα όντα της φύσης.

Ήδη σε κάποιες πολιτείες είναι παράνομη αυτή η μέθοδος. Στα σαλόνια περιποίησης νυχιών που λειτουργούν νόμιμα, δεν προσφέρεται η συγκεκριμένη μέθοδος πεντικιούρ, αλλά είναι κάποια ινστιτούτα “κρυμμένα” μέσα στην πόλη της Νέας Υόρκης που την προσφέρουν και αυτό προσπαθούν να το σταματήσουν.

Από την άλλη μεριά υπάρχουν επιχειρηματίες που υποστηρίζουν την νέα μέθοδο πεντικιούρ με τα μικρά ψαράκια και μάλιστα σχεδιάζουν να αναπτύξουν αλυσίδες franchise, επιστρατεύοντας δικηγόρους που θα αναλάβουν τις απαραίτητες ενέργειες, ενώ οι ίδιοι οι επιχειρηματίες προσπαθούν να εξηγήσουν τη μέθοδο και τα οφέλη της.

Αλήθεια, εσείς πόσο άνετα θα νιώθατε με δεκάδες μικρά ψαράκια γύρω από τα δάχτυλα των ποδιών σας, να φροντίζουν τα πετσάκια σας;

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα πεντικιούρ από ψαράκια στο bloomberg.com

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.