Νύφες και πεθερές σε θέσεις reality

Πεθερά και Νύφη μια σχέση δυνατήΑντικείμενο reality έγιναν και στη χώρα μας οι σχέσεις νύφης και πεθεράς. Αυτά τα τόσο περίεργα δίδυμα, ήρθε η ώρα να σπάσουν τους φραγμούς του στενού τους περιβάλλοντος για να βγουν στο γυαλί και όλοι εμείς να ζήσουμε γι’ άλλη μια φορά ανεπανάληπτες στιγμές τηλεοπτικού προγράμματος. Να περνά η ώρα είναι το θέμα, να διακόπτουμε για διαφημίσεις και στο μεταξύ ας παίζει ότι να ’ναι. Ότι και να ’ναι θα το δουν, τι θα κάνουν; Έτσι πιστεύω πλέον ότι αντιμετωπίζομαι ως τηλεθεατής.

Ήταν αναμενόμενο άλλωστε το συγκεκριμένο reality, αφού ότι παίζεται στο εξωτερικό, το βλέπουμε αρχικά στην πρωτότυπη μορφή του σε κάποιο από τα ελληνικά κανάλια και μετά το αναπαράγουμε κι εδώ αγοράζοντας τα δικαιώματα. Δεν είναι και δύσκολο να βρεις 10-12 παίκτες, που να το λέει η καρδιά τους! Έτσι … για να έχουμε πατριώτες βρε αδερφέ να βλέπουμε, να συμπάσχουμε με όλο μας το «είναι» με τους ήρωες! Να βλέπουμε την κυρία Κούλα και να είναι σαν να βλέπουμε την θεία μας τη Μερόπη, που χρόνια τώρα παλεύει να παντρέψει τον ξάδερφο, τον Ιάκωβο ντε και έχει γίνει ανέκδοτο στο σόι!

Μετά τον αγρότη που έψαχνε τη γυναίκα της ζωής του, μετά την τακτοποίηση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, μετά τον βραβευμένο σεφ – αυτό πάλι βαρέθηκα να το ακούω – μετά τα παντός είδους μαγειρέματα τέλος πάντων, είχε σειρά και το reality με τις μαμάδες που ψάχνουν νύφη για τον γιο τους.

Παρακολούθησα λοιπόν την εκπομπή, αφού με τον γάμο ασχολούμαι κι εγώ, για να δω τι υπάρχει πίσω από το πλεκτό σεμεδάκι του σήματος. Η αλήθεια είναι ότι πέρα από τον «μαμάκια» του τρέιλερ, αυτό το σήμα ήταν που μου κίνησε αρχικά την περιέργεια για το περιεχόμενο της εκπομπής, αφού με πήγε τουλάχιστον 25 χρόνια πίσω, όταν πάνω στο έπιπλο – τηλεόραση της εποχής, οι νοικοκυρές έστρωναν απαραιτήτως ένα πλεκτό με το βελονάκι.

Με έκανε λοιπόν να αναρωτηθώ αν αυτό που θα δω θα έχει σχέση σε μεγάλο ποσοστό με την πραγματικότητα, αν θα διακωμωδεί καταστάσεις και θα εκθέτει ανθρώπους, αν θα παρουσιάζει την αληθινή εικόνα ή στημένες ιστορίες, αν θα σταθεί στις εξαιρέσεις του κανόνα, οι οποίες έχουν όμως τη δόση της ίντριγκας, που απαιτείται σήμερα για να συζητηθείς, να κάνεις νούμερα και φυσικά τον γύρο των καναλιών στις εκπομπές της μεσημεριανής ζώνης!

Αν με ρωτήσετε, για το συμπέρασμά μου σχετικά με τα παραπάνω, δεν έχω μάλλον μία ξεκάθαρη απάντηση, γιατί αυτό που είδα δεν μου επιτρέπει να πω ότι ισχύει αποκλειστικά το ένα ή το άλλο. Είναι μάλλον λίγο απ’ όλα. Για όλα τα γούστα που λένε.

Είδα την παρουσίαση των παικτών και διάβασα τις περιγραφές των υιών και των μαμάδων, που βρίσκονται στο site του παιχνιδιού και αναρωτήθηκα και για κάτι ακόμη. Τελικά, μεγαλώνουμε ακόμη γιους περνώντας τους, ως μαμάδες, το μήνυμα ότι η γυναίκα τους πρέπει να είναι έτσι κι έτσι κι έτσι και να είναι νοικοκυρά και να μη βγαίνει με τις φίλες της και να μη ντύνετε προκλητικά και και και …;

Πόσες είναι στην πραγματικότητα αυτές οι εν δυνάμει πεθερές που δηλώνουν ότι θα βοηθήσουν στην επιλογή νύφης για τον γιο τους, γιατί ο τουλάχιστον 30χρονος γιος τους, μπορεί να κάνει λάθος επιλογή; Πόσες είναι εκείνες που πιστεύουν ότι οι γυναίκες σήμερα δεν θέλουν πολλά χατίρια, αλλά «κόντρα»; Πόσες είναι εκείνες που δηλώνουν ότι αν η νύφη τους είναι καμιά ανοικοκύρευτη και παρατά το σπίτι της, δεν δουλεύει και βγαίνει βόλτες με τις φίλες της θα έχει να κάνει μαζί τους; Πόσες είναι ε; Πόσες;

Λοιπόν, ας μη γράψω κάτι παραπάνω και στεναχωρήσω τους συμμετέχοντες και όσες νύφες δηλώσουν ενδιαφέρον για κάποιον από τους γιους. Αν και επίσης αναρωτιέμαι μετά από τέτοιες δηλώσεις, ποια κοπέλα θα δηλώσει ενδιαφέρον για κάποιους γαμπρούς ή μάλλον για κάποιες πεθερές, αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Αντε και μετά από αυτό το reality και μερικά ακόμη που άρχισαν ήδη να διαφημίζονται, είναι καιρός να δούμε και την Tila Tequila σε ελληνική version να ψάχνει να βρει την γυναίκα της ζωής της. Προσεχώς έρχονται τα καλύτερα!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.