Παντρεύτηκαν στην κορυφή του Ολύμπου

Ο Όλυμπος όπως φαίνεται από το Λιτόχωρο
Ένας γάμος που έγινε στον Όλυμπο στα 2.803 μέτρα

Ένα ζευγάρι από τα μέρη του Ολύμπου, ο γαμπρός από το Λιτόχωρο και η νύφη από την Κατερίνη, επέλεξαν να κάνουν τον γάμο τους το περασμένο Σάββατο στον Προφήτη Ηλία στον Όλυμπο σε υψόμετρο 2.803 μέτρων και το γλέντι του γάμου σε καταφύγιο σε υψόμετρο 2.650 μέτρων!

Ο πρώτος γάμος στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία είχε γίνει το 1960 και μετά ακολούθησαν άλλος ένας ή δύο, όπως διάβασα στο ρεπορτάζ του Κώστα Κουκουμάκα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.

Το ζευγάρι δεν είναι ορειβάτες, αλλά πριν 3 χρόνια γνωρίστηκαν στη λειτουργία που γίνεται μια φορά τον χρόνο στο Προφήτη Ηλία και αποφάσισαν να παντρευτούν εκεί, καθώς το τοπίο είναι συναρπαστικό και είχε εντυπωσιάσει από τότε την νύφη. Αν και για να γίνει εκεί η τελετή τούς βοήθησε η τύχη, αφού οι γέροντες του μοναστηριού, στο οποίο ανήκει το εκκλησάκι, είχαν τους ενδοιασμούς τους και έρηξαν κλήρο για το που θα γίνει η τελετή… στον Προφήτη Ηλία ή σε μια εκκλησία της Παλιάς Σκοτίνας; Και ο κλήρος έπεσε βεβαίως… στην κορυφή!

Για την μεταφορά των εφοδίων για τον γάμο και το γλέντι, καθώς και για την μεταφορά των καλεσμένων επιστρατεύτηκαν μουλάρια, ενώ συνέχισαν και πεζοί και όλα ετοιμάστηκαν στην ώρα τους στο καταφύγιο “Γιώσος Αποστολίδης” για το τρικούβερτο γλέντι που ακολούθησε.

Και τι δεν θα έδινα για να ήμουν σ’ αυτό τον ξεχωριστό γάμο! Εύχομαι στο ζευγάρι να ζήσει ευτυχισμένο και αγαπημένο μέχρι τα βαθιά γεράματα!

Σας προτείνω να διαβάσετε το πλήρες ρεπορτάζ του Κώστα Κουκουμάκα στο ΤΑ ΝΕΑ Online για περισσότερες λεπτομέρειες!

Η φωτογραφία προέρχεται από το Wikimedia Commons

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.