Αρχική » Δεξίωση » Drinks & Cocktails » Αφρώδης απόλαυση
Image

Αφρώδης απόλαυση

Από επίσημες εκδηλώσεις, γιορτές αλλά πολύ συχνά και γλέντια, ποτέ δεν λείπει η σαμπάνια. Aλλοτε πανάκριβη γαλλική και άλλοτε όχι, πρωταγωνιστεί στις προπόσεις και χαρίζει απλόχερα την γλυκόξινη αφρώδη γεύση και υφή της.

 

Δεν θα μπορούσε να λείπει και από ένα, εκτός των άλλων, κοσμικό γεγονός όπως τον γάμο. Είναι το πρώτο ποτό με το οποίο οι νεόνυμφοι εύχονται αρχικά ο ένας στον άλλο τα καλύτερα και κατόπιν ευχαριστούν όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους.


Κατά την είσοδο του ζευγαριού στο χώρο της δεξίωσης, τους περιμένει ένα στολισμένο τραπέζι στο κέντρο της αίθουσας, όπου βρίσκεται η τούρτα τους και δίπλα, σε έναν όμορφα διακοσμημένο δίσκο, βρίσκονται δύο ποτήρια σαμπάνιας δεμένα μεταξύ τους με λευκή συνήθως κορδέλα και ένα μπουκάλι Γαλλική σαμπάνια.

 

Αφού κόψουν μαζί την τούρτα και ο ένας ταΐσει τον άλλο από το ίδιο κομμάτι με το ίδιο κουταλάκι, τότε έρχεται η σειρά της πρόποσης. Ο μετρ ανοίγει την σαμπάνια, αφήνει τους χυμούς της να ξεχειλίσουν από το στόμιο του μπουκαλιού και σερβίρει στα ποτήρια. Το ζευγάρι μετά την πρόποση, με σταυρωτά τα χέρια τους πίνουν στην ευτυχία τους και στην υγεία όλων.

 

Η σαμπάνια βέβαια, τις περισσότερες φορές δεν ολοκληρώνει εδώ την αποστολή της. Συνήθως σερβίρεται από ένα ποτήρι σαμπάνια σε κάθε καλεσμένο, ώστε όταν το ζευγάρι σηκωθεί για να χαιρετήσει περνώντας από τα τραπέζια, να του εύχονται και αυτοί με τη σειρά τους απολαμβάνοντας την υπέροχη γεύση της.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.