μελλόνυμφοι και πώς να είναι καλοί οικοδεσπότες στον γάμο τους

Ως μελλόνυμφοι, γίνετε καλοί οικοδεσπότες στον γάμο σας

Προετοιμάζετε ως μελλόνυμφοι πάρα πολύ καιρό το γάμο σας και τη δεξίωση που θα ακολουθήσει. Και ασχολείστε προσωπικά και με την πιο μικρή λεπτομέρεια. Καλά κάνετε, βέβαια, γιατί οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν και τη διαφορά.

Εμείς μέσα από αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μερικές συμβουλές για να φερθείτε άψογα και με σεβασμό στους καλεσμένους σας. Σημαντικό είναι να χαρούν όλοι στο γάμο σας, να περάσουν καλά και να μείνουν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να προσέξετε για να γίνουν όλα όπως πρέπει και στους χρόνους που πρέπει, ώστε να μην κουραστεί κανείς.

Ώρα γάμου και τόπος δεξίωσης

Φροντίστε ώστε η ώρα του γάμου να μην απέχει πολύ από την ώρα που θα γίνει η δεξίωση, όπως και η εκκλησία να μην απέχει πολύ από το χώρο της δεξίωσης. Πρέπει να επιδιώξετε τον τέλειο συνδυασμό, ώστε οι καλεσμένοι να μην έχουν χρονικά κενά, ούτε και να διανύουν μεγάλες αποστάσεις.

Αποφύγετε περιττές καθυστερήσεις

Ξεκινήστε νωρίς από το σπίτι σας για να μην αφήσετε πολύ ώρα τον γαμπρό να σας περιμένει. Μην ξεχνάτε ότι μαζί του περιμένουν και οι καλεσμένοι σας. Πιθανόν στη συνέχεια να περιμένουν και ο γαμπρός και οι καλεσμένοι του επόμενου γάμου και δεν είναι σωστό. Καθυστερήστε μόνο 5 λεπτά … έτσι για το έθιμο.

Οι ευχές μετά το μυστήριο

Αν και οι κανόνες του social distancing λόγω covid-19 έχουν αλλάξει τα δεδομένα, διατηρούμε αυτή τη συμβουλή για μελλοντική αναφορά, διότι είναι σημαντική. Μειώστε τους ανθρώπους που θα περιμένουν στη σειρά για να σας ευχηθούν μετά το μυστήριο.

Αν όλοι είναι καλεσμένοι στη δεξίωση, ανακοινώστε τους μετά το τέλος του μυστηρίου, ότι οι ευχές θα δοθούν στο χώρο της δεξίωσης. Εκεί, περιμένετε εσείς να τους υποδεχθείτε και αιφνιδιάστε τους ευχάριστα. Εναλλακτικά, θα σας ευχηθούν σε ειδική ενότητα κατά τη διάρκεια της δεξίωσης.

Αν δεν είναι όλοι καλεσμένοι στη δεξίωση, τότε ενημερώστε διακριτικά όσους μπορείτε. Μέσω των δικών σας ανθρώπων ενημερώστε διακριτικά τους γνωστούς, συγγενείς και φίλους που θα είναι στη δεξίωση, ότι προτιμάτε να σας ευχηθούν εκεί.

Χρόνος για φωτογραφίες

Μην χάσετε πολύ χρόνο στις φωτογραφίες και στην επίσκεψη στο σπίτι. Μπορείτε και φωτογραφίες να βγάλετε μετά το γάμο σας και τα έθιμα στο σπίτι σας να ακολουθήσετε, χωρίς όμως να ξεφύγετε σε χρόνο. Υπολογίστε τον χρόνο που θα χρειαστούν οι καλεσμένοι σας για να φτάσουν στον χώρο της δεξίωσης και μην τον υπερβείτε.

Για να πετύχει χρειάζεται καλή οργάνωση και συνεργασία με τον φωτογράφο. Σε αυτό το θέμα πρέπει περισσότερο να ακολουθείτε τις οδηγίες του φωτογράφου και λιγότερο των μαμάδων.

Μουσική στη δεξίωση

Η μουσική στη δεξίωση προνοήστε να ανταποκρίνεται σε κάθε γούστο και όχι μόνο στο δικό σας ή στο γούστο των συγγενών σας. Και οι φίλοι σας πρέπει να διασκεδάσουν και ας μην έχετε τον ίδιο τόπο καταγωγής.

Προσοχή στο μενού και τα ποτά

Σε περίπτωση που έχετε καλεσμένους που θα ταξιδέψουν μετά το γάμο σας, ενημερώστε τον μετρ, ώστε να μην σερβίρει ανεξέλεγκτα αλκοόλ στο τραπέζι τους.

Αν γνωρίζετε διατροφικές ιδιαιτερότητες ή αλλεργίες σε κάποιο φαγητό που έχουν κάποιοι καλεσμένοι σας, ενημερώστε εκ των προτέρων. Έτσι, θα υπάρχει άλλο μενού, κατάλληλο για εκείνους.

Ορίστε υπεύθυνο για τους καλεσμένους

Καθορίστε ένα ή δύο άτομα που θα είναι υπεύθυνα για τους καλεσμένους του γαμπρού και της νύφης. Θα επιλύουν σε συνεργασία με τον μετρ οτιδήποτε προκύψει με τους καλεσμένους. Κάποιος θέλει να αλλάξει θέση; Ήρθε ένα παραπάνω άτομο; Ένας καλεσμένος θέλει να καλέσει taxi; Αυτά είναι θέματα που δεν θα πρέπει καν να αντιληφθείτε ότι συμβαίνουν. Πρέπει όμως και να επιλυθούν, γιατί είναι σημαντικά για τους καλεσμένους σας. Άρα, πρέπει να τα αναλάβουν άλλοι για εσάς. Ορίστε τους.

Να είστε σίγουροι ότι η καλή σας πρόθεση θα εκτιμηθεί από όλους. Όλοι θα θυμούνται πόσο πολύ προσέξατε ώστε να περάσουν καλά στο γάμο σας.

Photo by Pedro Durigan on Unsplash

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.