Αρχική » Οργάνωση γάμου » Ρόλοι & Αρμοδιότητες » Αποδείξτε ότι ξέρετε …
Image

Αποδείξτε ότι ξέρετε …

…. να είστε καλοί οικοδεσπότες


Προετοιμάζετε πάρα πολύ καιρό το γάμο σας και τη δεξίωση που θα ακολουθήσει και ασχολείστε προσωπικά και με την πιο μικρή λεπτομέρεια. Καλά κάνετε βέβαια γιατί οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν και τη διαφορά. Εμείς μέσα από αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μερικές συμβουλές για να φερθείτε άψογα και με σεβασμό στους καλεσμένους σας. Σημαντικό είναι να χαρούν όλοι στο γάμο σας, να περάσουν καλά και να μείνουν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να προσέξετε για να γίνουν όλα όπως πρέπει και στους χρόνους που πρέπει, ώστε να μην κουραστεί κανείς.


Φροντίστε ώστε η ώρα του γάμου να μην απέχει πολύ από την ώρα που θα γίνει η δεξίωση, όπως και η εκκλησία να μην απέχει πολύ από το χώρο της δεξίωσης.


Ξεκινήστε νωρίς από το σπίτι σας για να μην αφήσετε πολύ ώρα το γαμπρό να σας περιμένει και μαζί του και τους καλεσμένους σας. Καθυστερήστε μόνο 5-10 λεπτά … έτσι για το έθιμο.


Μειώστε τους ανθρώπους που θα περιμένουν στη σειρά για να σας ευχηθούν μετά το μυστήριο. Αν όλοι είναι καλεσμένοι στη δεξίωση, ανακοινώστε τους μετά το τέλος του μυστηρίου, ότι οι ευχές θα δοθούν στο χώρο της δεξίωσης κι εκεί περιμένετε εσείς να τους υποδεχθείτε. Στην αντίθετη περίπτωση, ενημερώστε διακριτικά μέσω των δικών σας, τους γνωστούς, συγγενείς και φίλους που θα είναι στη δεξίωση, να σας ευχηθούν εκεί.


Μην χάσετε πολύ χρόνο στις φωτογραφίες και στην επίσκεψη στο σπίτι, μπορείτε και φωτογραφίες να βγάλετε μετά το γάμο σας και τα έθιμα στο σπίτι σας να ακολουθήσετε χωρίς να περάσει περισσότερο από όση ώρα θα κάνουν όλοι οι καλεσμένοι σας να φτάσουν στο χώρο της δεξίωσης. Καλή οργάνωση χρειάζεται και συνεργασία με τον φωτογράφο. Περισσότερο πρέπει να ακολουθείτε τις οδηγίες του φωτογράφου και λιγότερο των μαμάδων.


Η μουσική στην δεξίωση προνοήστε να ανταποκρίνεται σε κάθε γούστο και όχι μόνο στο δικό σας, ή στων συγγενών σας. Και οι φίλοι σας πρέπει να διασκεδάσουν και ας μην έχετε τον ίδιο τόπο καταγωγής.


Σε περίπτωση που έχετε καλεσμένους που θα ταξιδέψουν μετά το γάμο σας, ενημερώστε τον μετρ, ώστε να μην σερβίρει ανεξέλεγκτα αλκοόλ στο τραπέζι τους.


Αν γνωρίζετε διατροφικές ιδιαιτερότητες ή αλλεργίες σε κάποιο φαγητό που έχουν κάποιοι καλεσμένοι σας, ενημερώστε εκ των προτέρων για να υπάρχει άλλο μενού για εκείνους.


Να είστε σίγουροι ότι η καλή σας πρόθεση θα εκτιμηθεί από όλους και όλοι θα θυμούνται πόσο πολύ προσέξατε ώστε να περάσουν καλά στο γάμο σας.

Για το www.teleiosgamos.gr

Ελένη Καστάνη

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.