Συμβουλές για να επιλέξετε Catering

Catering : Οδηγηθείτε στη σωστή επιλογή

Το να επιλέξετε το catering – και τον χώρο, αν πρόκειται για εσωτερικό catering – που θα αναλάβει την δεξίωση του γάμου σας, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οι επιλογές είναι πολλές και μπορούν να καλύψουν κάθε προϋπολογισμό, μικρό ή μεγάλο, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Για να ξεχωρίσετε όμως τους άξιους επαγγελματίες, καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι ξέροντας τι ζητάτε, από που το ζητάτε, ποιο είναι το πραγματικό κόστος του, ποια είναι τα δεδομένα που πρέπει να ισχύουν σε κάθε περίπτωση  και φυσικά τι κρύβεται πίσω από μια πολύ χαμηλή τιμή.

Μάθετε τι πρέπει υποχρεωτικά να αποδεχθείτε από τις υπηρεσίες ενός Catering

Πρώτα από όλα θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε με το χώρο της δεξίωσης, αν υπάρχει κάποια αποκλειστική συνεργασία με κάποιο catering – και το αντίστροφο – κι έτσι υποχρεώνεστε να συνεργαστείτε κι εσείς με αυτό. Οι υπηρεσίες που μπορεί να παρέχει ένα catering ποικίλουν και εκτός από το φαγητό μπορεί να είναι τα ποτά, η ενοικίαση εξοπλισμού ή ακόμη και αντικειμένων στολισμού των τραπεζιών. Σκεφτείτε τις δικές σας ανάγκες πριν προχωρήσετε και διευκρινήστε τι από τα παραπάνω περιλαμβάνεται στις υποχρεωτικές υπηρεσίες που θα πρέπει να συμφωνήσετε.

Κάντε έρευνα αγοράς για τα Catering και ζητείστε συστάσεις από ανθρώπους που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε

Ακόμη και αν αποφασίσετε να κάνετε το τραπέζι στο σπίτι σας, σκεφτείτε τη βοήθεια που θα χρειαστείτε ως προς τον εξοπλισμό και τα φαγητά και προχωρήστε στην επιλογή catering ανάλογα τον προϋπολογισμό σας. Αναρωτιέστε πως θα επιλέξετε το κατάλληλο catering; Εμείς και οι φίλοι σας μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Πώς; Μα θα πρέπει να ξέρετε ότι αυτοί που μπορούν να συστήσουν κάποιο catering και να το λάβετε σοβαρά υπόψη, είναι όσοι υπήρξαν πελάτες ή καλεσμένοι σε δεξίωση που όλα ήταν άψογα, καλομαγειρεμένα, ζεστά και άφθονα και εσείς φυσικά εμπιστεύεστε την κρίση τους, όπως επίσης το πάντα ενημερωμένο teleiosgamos.gr, ή και κάποια έντυπα περιοδικά. Συγκεντρώστε λοιπόν τις καλύτερες επιλογές και κάντε την έρευνά σας πριν καταλήξετε.

Δοκιμάστε τις γεύσεις του μενού & προσέξτε τις λεπτομέρειες

Ελέγξτε αν πληρεί όλους τους κανόνες σωστής λειτουργίας και υγιεινής παρασκευής των εδεσμάτων. Δοκιμάστε το φαγητό τους πρώτοι εσείς και παρευρεθείτε αν είναι δυνατό σε κάποια δεξίωση που θα καλύψουν εκείνη την περίοδο. Δείτε υλικό φωτογραφιών άλλων γάμων και γεγονότων που έχουν τροφοδοτήσει και δώστε προσοχή στις λεπτομέρειες της παρουσίασης και του στησίματος.

Σημειώστε τις απαντήσεις που σας δίνει το Catering στις ερωτήσεις που θέτετε

Υποβάλετε τις ερωτήσεις σας και σημειώστε γραπτώς τις απαντήσεις που σας δίνει ο υπεύθυνος κάθε catering για να μην μπερδευτείτε στο τέλος. Πάρτε μαζί σας γραπτώς τις προτάσεις των μενού που σας έγιναν και τις τιμές. Καλό είναι να σημειώσετε σε κάθε μενού και τον ελάχιστο αριθμό ατόμων αν απαιτείται κάτι τέτοιο. Μη θεωρείτε τίποτε ως δεδομένο και να είστε δύο φορές προσεκτικοί όταν η τιμή που ακούτε είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με άλλες που περιλάμβαναν τις ίδιες παροχές, ειδικά αν δεν θέλετε για παράδειγμα η μπριζόλα να σερβιριστεί κρύα στους καλεσμένους σας.

Πάρτε ένα προσχέδιο της σύμβασης με το Catering, για να το μελετήσετε

Πριν φύγετε ζητήστε και πάρτε μαζί σας για να μελετήσετε με ησυχία ένα προσχέδιο της σύμβασης που θα κληθείτε να υπογράψετε στην περίπτωση που συνεργαστείτε και απαριθμεί όλες τις λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών του μενού, τις υπηρεσίες που παρέχονται, τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί, οικονομικές πληροφορίες, ημερομηνίες, χρόνοι και προσωπικό που περιλαμβάνονται. Πρέπει να έχει μια εγγύηση, μια πολιτική ακύρωσης και μια προσφυγή εάν το αποτέλεσμα δεν είναι το συμφωνηθέν.

Η εύρεση καλών υπηρεσιών είναι από τα δυσκολότερα θέματα που θα αντιμετωπίσετε, γι αυτό πρέπει να είστε προσεκτικοί, ενημερωμένοι αλλά και υποψιασμένοι. Κι εμείς στο Τέλειος Γάμος, φροντίζουμε γι’ αυτό!

Για το www.teleiosgamos.gr
Βιβή Κωτούλα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.