Διακόσμηση Σπιτιού

Δάπεδα Εξωτερικών Χώρων

Image

Τα δάπεδα θα πρέπει να επιλέγονται αναλόγως την χρήση του χώρου, να καλύπτουν απαιτήσεις κυρίως ως προς τον έλεγχο της υγρασίας και των χώρων υγιεινής. Στις επικαλύψεις σκαλοπατιών πρέπει να επιλέγονται αντιολισθητικά δάπεδα ή υλικά με αντιολισθητικό προφίλ.

Ας περάσουμε να δούμε τι επιλογές έχουμε στα δάπεδα εξωτερικών χώρων και που εξυπηρετεί η καθεμιά:

Ξύλινα δάπεδα: Λόγω της υγρασίας σε υπαίθριο χώρο, τα ξύλινα δάπεδα θα πρέπει να είναι από σκληρή ξυλεία, με ειδικά διαμορφωμένη εγκοπή στον αρμό και κατάλληλα επεξεργασμένη επιφάνεια χρήσης. Οι σανίδες τοποθετούνται κολλητά, καρφωτά ή πλωτά.

Επίστρωση δαπέδου με πλακίδια: Πριν την τοποθέτηση των πλακιδίων, ελέγχεται η γεωμετρία του χώρου. Προτιμάται η παράλληλη διάταξη προς τον τοίχο της εισόδου ή διαγώνια, για λόγους αισθητικής.

{loadposition banner_con}Επίστρωση δαπέδου με μάρμαρο: Η τοποθέτηση των πλακών γίνεται με 2 τρόπους: κολλητά και κολυμβητά. Και στους 2 τρόπους το συγκολλητικό υλικό είναι το τσιμέντο. Για τα λευκά μάρμαρα συνίσταται η παρασκευή κονιάματος με λευκό τσιμέντο και μαρμαρόσκονη. Το πλάτος των αρμών κυμαίνεται από 1χιλ.-6χιλ., ανάλογα με τη χρήση και τη θέση του δαπέδου, καθώς και τις διαστάσεις της πλάκας.

Σταμπωτά δάπεδα: Το σταμπωτό δάπεδο κατασκευάζεται με επίστρωση σκυροδέματος πάχους 10εκ. Επεξεργάζεται όταν βρίσκεται στο «πλαστικό στάδιο», με ειδικά καλούπια σχεδίου. Η τελική επιφάνεια και οι αρμοί διαστολής επαλείφονται με ειδικό βερνίκι 1 στρώσης.

Κροκάλες: Επίσης, αρκετά ενδιαφέρουσα είναι η επιλογή των εγκιβωτισμένων κροκάλων στο δάπεδο, σε ποικιλία χρωμάτων, οι οποίες τοποθετούνται κάθε φορά με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργούνται ποικίλα σχήματα.

Αρμοί διαστολής: Σε εξωτερικές επιφάνειες θα πρέπει να προβλέπονται αρμοί διαστολής. Για τους αρμούς χρησιμοποιούνται μεταλλικές ή συνθετικές διατομές, που προστατεύουν τις ακμές της επίστρωσης.

Τώρα που γνωρίζετε, είστε και σε θέση να επιλέξετε ανάμεσα στις λύσεις που θα σας προτείνει ο ειδικός.

Για το www.teleiosgamos.gr
Kassi

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.