δεξίωση και κοκτέιλ

Δεξίωση Cocktail & Party

Αν θέλετε να είναι λίγο πιο glamorous η δεξίωσή σας και ταυτόχρονα σε πιο χαλαρό περιβάλλον,  χωρίς επίσημο γεύμα ή δείπνο, τότε έχετε την επιλογή του cocktail.

Τι είναι η δεξίωση cocktail και ποιοι τύποι υπάρχουν

Μια δεξίωση cocktail ενδείκνυται τόσο για απογευματινούς γάμους, όσο και για γάμους που γίνονται πιο αργά το βράδι. Οπως προκύπτει και από το όνομα, σε μια τέτοιου είδους δεξίωση πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα cocktails και τα soft drinks που σας δίνουν άπειρες επιλογές σε concept, αρκεί να βρείτε τον κατάλληλο συνεργάτη Catering ή Bar Catering. Οι καλεσμένοι παραμένουν όρθιοι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν σε ορισμένα σημεία τραπέζια μπαρ και σκαμπό, αν θέλετε, για να αναπαυθούν όσοι δεν αντέχουν πολύ ώρα όρθιοι. Το καλύτερο σενάριο για μια τέτοιου τύπου δεξίωση είναι η ύπαρξη ενός πλήρως εξοπλισμένου bar σε σημείο που θα βοηθά στην εξυπηρέτηση όλων και στην ανάπτυξη των διαπροσωπικών σχέσεων, αλλά και η ύπαρξη  εξειδικευμένου προσωπικού από barmen, σερβιτόρους και βοηθούς, που θα αναλάβουν το bartending και το σερβίρισμα.

Δεξίωση Cocktail με μπουφέ

Αυτή η περίπτωση είναι μια δεξίωση cocktail με στημένο μπουφέ, που περιλαμβάνει γεύσεις, όπως καναπεδάκια και άλλες λαχταριστές μπουκίτσες, άψογα σερβιρισμένες σε πιατέλες και δίσκους.  Εδώ χρειάζεστε πολύ ευγενικούς σερβιτόρους πίσω από τον buffet, για να εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τους καλεσμένους σας. Ο αριθμός του προσωπικού πρέπει να είναι επαρκής για τον αριθμό των καλεσμένων, η συμπεριφορά τους και το ντύσιμό τους, άψογα, ενώ παράλληλα θα πρέπει να είναι ευγενικοί και πρόθυμοι. Οι παρουσίαση των εδεσμάτων στο buffet είναι απαραίτητο να είναι προσεγμένη, πρωτότυπη και να αντικαθιστώνται οι δίσκοι που αδειάζουν, ώστε να μη λείπει στιγμή το φαγητό. Τα ποτά από την άλλη πρέπει να σερβίρονται από το προσωπικό για να αποφεύγονται τα ατυχήματα. Εξακολουθεί η ιδανική περίπτωση, σχετικά με τα ποτά να είναι η ύπαρξη ενός πλήρως εξοπλισμένου bar.

Δεξίωση Cocktail με περαστούς δίσκους ορεκτικών & άλλων γεύσεων

Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει στημένος μπουφές με φαγητά, αλλά το προσωπικό του Catering περνά συνεχώς ανάμεσα από τους καλεσμένους προσφέροντας πάνω σε δίσκους διάφορες γεύσεις σε μπουκίτσες. Κάθε σερβιτόρος έχει διαφορετικό περιεχόμενο στον δίσκο, από τον προηγούμενο και τον επόμενο και η διαδικασία του σερβιρίσματος διαρκεί σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της δεξίωσης. Αυτή η λύση, ίσως και να είναι η πιο οικονομική, ανάλογα βέβαια και από τις επιλογές σας ως προς τις γεύσεις και τα cocktails που θα προσφέρονται.

H διαφορά του Cocktail Party από τη Δεξίωση Cocktail

Το Cocktail Party δίνει βάρος, στο bar, στα cocktails, στα soft drinks και στα long drinks που προσφέρονται και στη μουσική που “ντύνει” τη βραδιά με απότερο σκοπό τη διασκέδαση των καλεσμένων, χωρίς η προτεραιότητα να είναι το φαγητό. Δεν αποκλείονται βέβαια και ορισμένα ορεκτικά που θα προσφέρονται σε δίσκους από τους σερβιτόρους, οι οποίοι θα περιφέρονται ανάμεσα στους καλεσμένους. Προτείνεται όταν η πλειοψηφία των καλεσμένων σας ανήκει σε νεαρές ηλικίες.

Φυσικά, μια ενότητα με cocktails μπορεί να προηγείται πριν από κάθε τύπο δεξίωσης, ώστε οι καλεσμένοι να τύχουν μιας φιλόξενης υποδοχής, να χαλαρώσουν πριν το γεύμα και να γνωριστούν μεταξύ τους, απολαμβάνοντας τα cocktails που θα συμφωνήσετε με το bar catering που θα συνεργαστείτε.

Για το www.teleiosgamos.gr
Ελένη Καστάνη

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.