δεξίωση δεν είναι μόνο ο στολισμός

Δεξίωση δεν είναι μόνο… ο στολισμός

Οι ετοιμασίες πολλές, όλα όσα τριγυρίζουν στο κεφάλι σας και αφορούν το γάμο χρειάζονται όλη την προσοχή και την φροντίδα σας, οι εκκρεμότητες για την τελετή και τον στολισμό, το νυφικό, η δεξίωση περνάνε από εσάς, ειδικά αν οργανώνετε μόνοι το γάμο σας και όχι κάποια εταιρία οργάνωσης γάμων.

Στόχος σας, να στεφθούν όλα με επιτυχία. Τα χρήματα που απαιτούνται αρκετά κι εσείς θα τα δώσετε, αλλά φροντίστε να πιάσουν τόπο και συνεργαστείτε μόνο με αποδεδειγμένους επαγγελματίες του χώρου.

Σε αυτό το άρθρο το Τέλειος Γάμος θα προσπαθήσει να σας πει όλα εκείνα που πρέπει να προσέξετε για να είστε σίγουροι, ότι εκτός από το εξωτερικό περίβλημα θα έχετε κι ένα όμορφο περιεχόμενο σε ότι αφορά τη δεξίωση, γιατί ό όμορφος στολισμός του χώρου και των τραπεζιών δεν αρκεί και δεν πρέπει να αντλήσει όλη σας την ενέργεια.

Σας έχουμε ήδη πει και σε άλλα άρθρα ποια είναι τα πρώτα και απαραίτητα που πρέπει να ρωτήσετε τους υπεύθυνους του χώρου και του catering πριν προχωρήσετε σε μια συνεργασία μαζί τους και ποια είναι εκείνα που πρέπει να προσέξετε και να συμφωνήσετε. Τώρα θα μπούμε σε μερικές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Δώστε  προσοχή στην επιλογή του χώρου.

Ένα από τα βασικότερα που πρέπει να προσέξετε είναι αν ο χώρος πληρεί τις προδιαγραφές για να εξυπηρετήσει μεγάλες εκδηλώσεις. Αυτό αφορά περισσότερο τους εξωτερικούς χώρους και το που είναι τοποθετημένοι οι βοηθητικοί χώροι σε σχέση με τα τραπέζια της δεξίωσης. Δεν θα αρέσει σε κανένα να περνάει συνέχεια κάποιος από το προσωπικό από μπροστά του, πηγαίνοντας τα ποτήρια για πλύσιμο στην κουζίνα που είναι τοποθετημένη αντίθετα από τον μπουφέ, ή φέρνοντας προς χρήση περισσότερα καθαρά πιάτα και όλα αυτά περνώντας ανάμεσα από τους καλεσμένους σας. Δώστε λοιπόν προσοχή στην διάταξη του χώρου.

Το προσωπικό

Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας στηρίζεται στο προσωπικό που εξυπηρετεί τη δεξίωση. Σιγουρευτείτε ότι θα είναι αρκετό για τους καλεσμένους σας, η συνηθέστερη αναλογία, που εξαρτάται πάντα από τις ιδιαιτερότητες κάθε εκδήλωσης και χώρου, είναι ένας σερβιτόρος και ένας βοηθός για κάθε είκοσι άτομα. Συμφωνήστε ώστε αυτοί οι άνθρωποι να είναι επαγγελματίες και να έχουν την απαραίτητη εμπειρία, ταχύτητα, μνήμη και ευγενική συμπεριφορά.

Αν συμφωνήσετε ότι τα ποτά, δηλαδή το κρασί, οι μπύρες, τα αναψυκτικά και το νερό είναι απεριόριστης κατανάλωσης και συμπεριλαμβάνονται στην τιμή κατά άτομο που έχετε, ορίστε έναν ή δύο δικούς σας ανθρώπους για να ελέγχουν αν όλα τα τραπέζια είναι πλήρη από αυτά και να συνεννοούνται με τον υπεύθυνο. Διευκρινίστε τι σημαίνει για τον επαγγελματία απεριόριστη ποσότητα. Σημαίνει ότι θα αφήνει σε κάθε τραπέζι αναψυκτικά, κρασί, νερό, μπύρες και θα τα ανανεώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα ή θα υπάρχει πάντα νερό και κρασί στο τραπέζι, αλλά τα αναψυκτικά ή οι μπύρες θα σερβίρονται σε ποτήρι μόνο αν κάποιος τα παραγγείλει;

Σημαντικό είναι επίσης και το κάθε πότε αλλάζουν τα τασάκια σε κάθε τραπέζι. Αλλη μια σχετική ερώτηση είναι αν αλλάζουν τασάκια ή απλά τα αδειάζουν. Όπως καταλαβαίνετε το να τα αδειάζουν δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά και αν τα αλλάξουν μια φορά όλο το βράδυ είναι πρόβλημα, γιατί κανένας δεν θέλει να τρώει δίπλα σε ένα γεμάτο αποτσίγαρα τασάκι.

Το φαγητό

Αν έχετε μπουφέ υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να προσέξετε. Ένα από αυτά είναι το που θα είναι τοποθετημένα τα πιάτα. Στον μπουφέ τα πιάτα βρίσκονται σε στοίβα στην αρχή του και όχι στα τραπέζια μπροστά από τη θέση του καθένα. Δεν είναι σωστό να σηκώνονται οι καλεσμένοι σας και να παίρνουν μαζί και το πιάτο τους για να σερβιριστούν. Ρωτήστε λοιπόν!

Ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων και για να μην υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις, θα πρέπει να ρωτήσετε πως και που στήνεται ο μπουφές και αν υπάρχει η δυνατότητα να στηθούν δύο, ώστε να σερβιριστεί ο κόσμος γρηγορότερα και με σωστή σειρά από δύο κατευθύνσεις.

Σιγουρευτείτε για τον φωτισμό

Αν βρίσκεστε σε κάποιο κτήμα ή τον εξωτερικό χώρο ενός μαγαζιού και έχετε μπουφέ, σιγουρευτείτε ότι ο φωτισμός θα είναι επαρκής για να μπορούν οι καλεσμένοι σας να σερβίρονται άνετα και να βλέπουν τα φαγητά, γιατί όλοι θέλουμε να ξέρουμε τι τρώμε. Φροντίστε να υπάρχει προσωπικό πίσω από τον μπουφέ για εξυπηρέτηση.

Ως τελευταίο, γι αυτό το άρθρο, αναφέρουμε τη μουσική και το πόσο δυνατά θα παίζει και ως ποια ώρα. Σίγουρα δεν θέλετε το γλέντι σας να σταματήσει πριν καν αρχίσει και μάλιστα χωρίς να είστε ενήμεροι εκ των προτέρων για την ώρα που χαμηλώνει η μουσική.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις λεπτομέρειες που μερικές φορές δεν σκέφτεται ένα μελλόνυμφο ζευγάρι να ελέγξει, καθώς είναι τόσα πολλά αυτά που καλείται να προσέξει και να οργανώσει. Μην δίνεται λοιπόν όλη την προσοχή σας στη διακόσμηση του χώρου και στα χρώματα που θα επικρατούν, καθώς αυτή μόνο δεν αρκεί για να ευχαριστήσετε τους καλεσμένους σας και να περάσουν εκείνοι κι εσείς καλά.

Για το teleiosgamos.gr
Βιβή Κωτούλα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.