παιδιά στη δεξίωση γάμου

Παιδιά στη δεξίωση γάμου

Έχουμε όλοι ακούσει πολλά κατά καιρούς και από τις δύο «πλευρές». Εκείνη που λέει «Ναι» στα παιδιά στη δεξίωση γάμου και την άλλη που επιχειρηματολογεί για το αντίθετο.

Πολλά ζευγάρια θέλουν κοντά τους τα αγαπημένα τους ανηψάκια και τα παιδιά των φίλων τους εκείνη την ημέρα της μεγάλης χαράς τους και επιπλέον δεν θέλουν να προσβάλλουν τους καλεσμένους τους με το να αρνηθούν την παρουσία των παιδιών τους.

Δεν είναι και λίγα όμως τα ζευγάρια που πιστεύουν ότι η δεξίωση ενός γάμου είναι μια εκδήλωση για ενήλικες και προτιμούν όλη η προσοχή να βρίσκεται πάνω τους, ενώ θέλουν οι καλεσμένοι να μην έχουν στο μυαλό τους οτιδήποτε άλλο πέρα από τη διασκέδασή τους.

Παιδί όμως είναι κι ένα βρέφος, παιδί είναι κι ένα δίχρονο, παιδί είναι και ο μαθητής της Γ’ Δημοτικού και η κάθε ηλικία έχει διαφορετικές ανάγκες, όπως επίσης απαιτεί διαφορετικές προϋποθέσεις για την κάλυψή τους.

Συνεπώς, για να πάρετε μια τέτοια δύσκολη απόφαση για το αν θα έχετε ή όχι παιδιά στον γάμο σας, πρέπει να «δουλέψετε» αποκλειστικά πάνω στη δική σας λίστα καλεσμένων, να δημιουργήσετε μια λίστα με τα παιδιά τους και τις ηλικίες τους και να αναλογιστείτε τον χώρο και τον χρόνο που θα γίνει η δεξίωση.

Αν αποφασίσετε τελικά να έχετε παιδιά στην δεξίωση του γάμου σας, πρέπει να φροντίσετε και για τη δική τους διασκέδαση και εξυπηρέτηση, όπως ακριβώς και για τους μεγάλους και να είστε σίγουροι ότι ούτε θα σας ενοχλήσει η παρουσία τους, ούτε οι γονείς τους θα έχουν έγνοια γι’ αυτά.

Αν υπάρχουν μωρά, τότε θα πρέπει ο χώρος της δεξίωσης να έχει υποδομές για να μπορέσει μια μαμά να αλλάξει το παιδί της ή να το ταΐσει σε ένα καθαρό και ήσυχο περιβάλλον, ενώ στο τραπέζι τους θα πρέπει να έχετε προβλέψει την τοποθέτηση του καροτσιού. Την φύλαξη ή την απασχόληση των βρεφών είναι δύσκολο να την αναθέσετε σε κάποιον επαγγελματία, οπότε θα βρίσκονται συνεχώς με τους γονείς τους. Καλό είναι να υπάρχουν και μερικά παιδικά καθίσματα φαγητού, για όσα παιδάκια έχουν ήδη συνηθίσει να κάθονται σε αυτά όταν τρώνε.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα από το πιο κάτω link

Για τα λίγο μεγαλύτερα παιδάκια όμως – μέχρι την ηλικία των 5 ή 6 – μπορείτε να προσλάβετε έναν επαγγελματία – κατά προτίμηση με σπουδές βρεφονηπιοκόμου – για να τα απασχολήσει δημιουργικά μέσα από το παιχνίδι, σε ένα σημείο που θα έχει οπτική επαφή με τη δεξίωση – και τους γονείς τους – αλλά και για να τα φροντίσει καθ’ όλη τη διάρκεια της δεξίωσης, είτε για να φάνε, είτε για να πλύνουν τα χέρια τους, είτε για πάνε στην τουαλέτα … με πρόγραμμα και όλα μαζί!

Για τα πιο μεγάλα παιδιά μέχρι την ηλικία των 12 ετών, που έχουν διαφορετικές ανάγκες και διαφορετικά ενδιαφέροντα, μπορείτε να είστε ήσυχοι, γιατί τους αρκεί να έχετε μερικά επιτραπέζια παιχνίδια κατάλληλα για την ηλικία τους και κυρίως δημοφιλή, ώστε να απασχολούνται στο δικό τους τραπέζι. Τα παιδιά δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζονται ήδη μεταξύ τους. Είναι από τη φύση τους κοινωνικά πλάσματα και θα εξοικειωθούν πολύ γρήγορα μεταξύ τους.

Το μενού για τα παιδιά θα έχει ενδιαφέρον να είναι διαφορετικό από των μεγάλων, ή θα μπορούσε να γίνει επιλογή μόνο μερικών από όσα φαγητά απαρτίζουν τον μπουφέ της δεξίωσης. Είναι και πιο οικονομική ως επιλογή, γι’ αυτό και είναι καλό να τη συζητήσετε με το catering! Εκτός κι αν προβλέπεται μειωμένη τιμή ανά άτομα για τα παιδιά στο ίδιο μενού με τους ενήλικες 😉 οπότε όλα καλά!

Η τέλεια λύση θα είναι να υπάρχουν χωριστά τραπέζια για τα παιδιά και το φαγητό τους να σερβιριστεί από το προσωπικό, σύμφωνα με τη συνεννόηση που θα έχετε κάνει. Έτσι, οι γονείς δεν θα νοιαστούν ούτε και γι’ αυτό! Άλλωστε, τα παιδάκια θα παρακινούνται από το διπλανό τους και θα φάνε με μεγαλύτερη ευχαρίστηση, ακόμη και αυτά που συνήθως τρώνε με το ζόρι και με μεγάλη προσπάθεια της μαμάς τους. Τα σερβίτσια τους και το κάλυμμα του τραπεζιού καλύτερα να θυμίζουν παιδικό πάρτυ και να είναι χάρτινα ή πλαστικά. Και θα «ξεσηκωθούν» από τα όμορφα χρώματα και τα σχέδια, και η όρεξή τους θα ανοίξει, αλλά και δεν θα υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού ή ατυχήματος από κάποιο γυάλινο ποτήρι.

Αν τα παιδιά στη δεξίωση είναι λίγα και δεν θέλετε να προσλάβετε κάποιον επαγγελματία για να τα απασχολήσει, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε μια γωνιά με μερικά παιχνίδια, παζλ, υλικά ζωγραφικής (αποφύγετε τις νερομπογιές), ώστε να περάσουν αρκετό χρόνο δημιουργικά, αλλά με την επίβλεψη των γονιών τους. Το μενού τους και σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να είναι διαφορετικό από των μεγάλων και το τραπέζι τους διαφορετικό από των γονιών τους.

Θα το χαρούν ιδιαίτερα και θα είναι «καλά παιδιά» για να σας το ανταποδώσουν, ακόμη κι όταν ανέβουν κι αυτά κάποια στιγμή στην πίστα για χορό! Εσείς όταν ήσαστε παιδιά δεν ανεβαίνατε όταν πλέον το κέφι είχε ανάψει;

Δείτε επίσης: Πώς μπορείτε να εκπλήξετε τους μικρούς καλεσμένους στη δεξίωση σας, με κάτι που θα τους περιμένει στο τραπέζι τους

Για το teleiosgamos.gr
Βιβή Κωτούλα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.