Αρχική » Οργάνωση γάμου » Λίστα Γάμου » Πως να επιλέγετε δώρο γάμου και πόσα να ξοδεύετε
Δώρα γάμου, πως να τα επιλέξετε, πόσο να ξοδεύετε

Πως να επιλέγετε δώρο γάμου και πόσα να ξοδεύετε

Κάθε φορά που φτάνει στα χέρια σας ένα προσκλητήριο γάμου χαίρεστε με το γεγονός, αλλά προβληματίζεστε για το δώρο που θα προσφέρετε; Δεν έχετε άδικο, γιατί ως καλεσμένοι σε ένα γάμο, ανήκετε σε εκείνους που το ζευγάρι τιμά προσκαλώντας τους σε μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής του. Έτσι κι εσάς, ακόμη και αν δεν μπορείτε να παραστείτε στον γάμο, οι κανόνες καλής συμπεριφοράς θα σας οδηγήσουν αμέσως στη σκέψη του δώρου για το ζευγάρι που παντρεύεται.

Αν μπορείτε να μάθετε τις ανάγκες του ζευγαριού, εκμαιεύοντας πληροφορίες από τον κύκλο του, τότε θα είναι πιο εύκολο να βρείτε ένα δώρο που θα τους φανεί χρήσιμο και θα τους ικανοποιήσει. Στην περίπτωση που λειτουργεί λίστα γάμου, καλό θα είναι να σεβαστείτε την επιθυμία των μελλόνυμφων και να την προτιμήσετε.

Αν πάλι δεν σας ικανοποιεί η λίστα, μπορείτε να εκδώσετε μια δωροεπιταγή στο ίδιο κατάστημα ή σε κάποιο άλλο, ώστε να την χρησιμοποιήσουν αγοράζοντας ό, τι τους αρέσει και τους χρειάζεται. Και φυσικά έχετε πάντα τη δυνατότητα να τους προσφέρετε ως δώρο γάμου ένα χρηματικό ποσό, είτε καταθέτοντας στον τραπεζικό τους λογαριασμό, είτε και με τη γνωστή μέθοδο με το φακελάκι.

Το πιο δύσκολο στην απόφασή σας θα είναι το ύψος του ποσού που θα διαθέσετε για οποιοδήποτε δώρο, ακόμη κι αν είναι χρηματικό. Για να καταλήξετε θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ορισμένους σημαντικούς παράγοντες.

Ο πρώτος από αυτούς είναι η σχέση που έχετε με το ζευγάρι που παντρεύεται. Όσο πιο κοντινοί σας άνθρωποι είναι, τόσο το κόστος του δώρου γίνεται μεγαλύτερο. Η αξία όμως των δώρων παραμένει ίδια, ανεξάρτητα των χρημάτων που θα διαθέσετε!

Ο δεύτερος παράγοντας είναι η οικονομική σας κατάσταση και πόσο σας επιτρέπει να «ανοιχθείτε».

Ο τρίτος παράγοντας είναι οι συνήθειες της οικογένειας και του κύκλου σας, σε τέτοια θέματα, διότι η πρόσκληση σε ένα γάμο δεν παύει να δημιουργεί και μια κοινωνική υποχρέωση, που σήμερα έχετε εσείς απέναντί τους και αύριο θα έχουν εκείνοι σε εσάς.

Ο τέταρτος παράγοντας είναι αν σας έχουν προσκαλέσει και στη δεξίωση που θα ακολουθήσει. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει για το δώρο του γάμου να διαθέσετε ένα μεγαλύτερο ποσό, ώστε να υπερκαλύπτει τα έξοδα που κάνει το ζευγάρι για να σας δεξιωθεί. Αυτό δεν είναι υποχρεωτικό βέβαια, αλλά δείχνει ότι είστε ευγενείς και ότι κατανοείτε την επιθυμία του ζευγαριού να σας ευχαριστήσει ξοδεύοντας αρκετά χρήματα γι’ αυτό τον λόγο.

Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να συνυπολογίσετε και οποιοδήποτε άλλο παράγοντα, ο οποίος θα αυξήσει τα έξοδά σας για τον συγκεκριμένο γάμο. Αν για παράδειγμα είστε καλεσμένοι και στο στρώσιμο του κρεβατιού και προσφέρετε κι εκείνη την ημέρα κάποιο δώρο ή κάποιο χρηματικό ποσό, τότε ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι θα ξοδέψετε λιγότερα χρήματα για το δώρο του γάμου. Αν πάλι ταξιδέψετε αρκετά χιλιόμετρα για τον γάμο και αναλάβετε τα έξοδα κίνησης και διαμονής σας, θα είναι πλήρως κατανοητό από το ζευγάρι, γιατί για το δώρο σας διαθέσατε ένα μικρότερο ποσό και κανείς δεν θα σας παρεξηγήσει.

Να θυμάστε όμως ότι όποιο ποσό και αν ξοδέψετε, εφόσον το κάνετε με καλή διάθεση, το δώρο σας για το ζευγάρι θα είναι ανεκτίμητο!

Για το www.teleiosgamos.gr
Βιβή Κωτούλα

(cc) Photo credit : [lauren nelson] 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.