Image

Είναι ο δικός σας γάμος! Περιφρουρήστε τον!

Είπατε το μεγάλο ΝΑΙ στον άνθρωπο της ζωής σας και αρχίσατε να προετοιμάζετε όλα όσα αφορούν το γάμο σας. Από το να κλείσετε ημερομηνία και εκκλησία, νυφικό και προσκλητήρια, μέχρι χώρο δεξίωσης και catering.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια, αν και, οι δυο σας θα παίρνετε αποφάσεις και θα επιλέγετε λύσεις, πολλοί δικοί σας θα προσπαθήσουν να σας βοηθήσουν και από κάποιους θα το ζητήσετε εσείς, αναθέτοντάς τους κάποιες αρμοδιότητες.

Ετοιμάσαμε λοιπόν για σας μερικές χρήσιμες συμβουλές για να αποφύγετε παρεξηγήσεις με τους δικούς σας ανθρώπους.

Η χαρά σας είναι μεγάλη και αυτό είναι το φυσιολογικό, αλλά πολλές φορές είναι καλύτερο να μην λέτε τα πάντα σε όλους, ζητώντας τη γνώμη τους, γιατί τότε τους δίνετε το δικαίωμα να ανακατευτούν και αυτό ίσως μακροπρόθεσμα να δημιουργήσει προβλήματα. Αναφέρετε στον καθένα μόνο όσα τον ενδιαφέρουν και αφορούν το κομμάτι που του αναθέσατε για να σας βοηθήσει.

Αν οι γονείς σας θέλουν και μπορούν να σας βοηθήσουν οικονομικά, μπορείτε να το δεχτείτε αλλά να φροντίσετε να συζητήσετε μαζί τους και να τους δώσετε να καταλάβουν ότι θα είστε ευτυχισμένοι αν σας αφήσουν να κάνετε τις επιλογές που θέλετε εσείς για το γάμο σας. Άλλωστε και αυτοί την ευτυχία σας θέλουν κι έτσι θα καταλάβουν.

Για το νυφικό σας αποφύγετε να πάτε με μεγάλη παρέα για να το διαλέξετε, γιατί σίγουρα θα μπερδευτείτε. Ένας ή το πολύ δύο δικοί σας άνθρωποι είναι υπεραρκετοί, ενώ ακόμη και αν πάτε μόνες σας η βοήθεια των επαγγελματιών είναι τόσο μεγάλη που μάλλον θα είστε πιο σίγουρες για την απόφασή σας.

Όταν θα πρέπει να δημιουργήσετε τις λίστες των καλεσμένων, ζητήστε από τους γονείς σας να καταγράψουν τους συγγενείς και τους γνωστούς που θα ήθελαν στο γάμο σας, αλλά ενημερώστε τους εκ των προτέρων ότι από τη λίστα μπορεί να αφαιρέσετε μερικά ονόματα εκτός κι αν σας  εξηγήσουν ότι είναι πολύ σημαντικά για αυτούς. Το ίδιο φροντίστε να ισχύσει και για τους καλεσμένους στη δεξίωση.

Να έχετε πάντα στο μυαλό σας, ότι ο εκνευρισμός είναι χαρακτηριστικό της περιόδου που διανύετε και δεν είναι μόνο δικό σας. Ακόμη και οι γονείς σας, οι κουμπάροι σας και κάποιοι άλλοι δικοί σας άνθρωποι, από το άγχος που έχουν κι εκείνοι, μπορεί να εκνευριστούν με κάτι που θα αφορά στις προετοιμασίες. Γενικά λοιπόν είναι μια περίοδος που υπάρχει ένταση. Φροντίστε να δαμάζετε τα νεύρα σας, το άγχος σας και να μη παίρνετε τοις μετρητοίς οτιδήποτε σας λένε οι γύρω σας. Η ψυχραιμία και η διπλωματικότητα είναι αυτά που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε κρίσιμα σημεία. 

Ακούστε τις επιθυμίες των γονιών σας, είναι οι μοναδικοί που ίσως έχουν δικαίωμα να είναι ο γάμος των παιδιών τους όπως τον ονειρεύονταν κι εκείνοι τόσα χρόνια. Με ήρεμη συζήτηση εξηγήστε τους όμως, έως που μπορούν να φτάσουν, με ειλικρίνεια πείτε τους τι από αυτά που θέλουν εκείνοι δεν θέλετε εσείς για το γάμο σας, αλλά δώστε τους και τη χαρά που ζητούν, κάνοντας κι εσείς κάποιες μικρές υποχωρήσεις. Η διατήρηση των ισορροπιών είναι πολύ σημαντική.  Θα βρείτε πολλές ακόμη προτάσεις από τον Τέλειο Γάμο για να πάνε όλα καλά και προπαντός ομαλά.

Teleiosgamos Tips  

  • Κάνετε αυτό που πραγματικά θέλετε διατηρώντας καλές σχέσεις με όλους.
  • Μοιράστε αρμοδιότητες στους δικούς σας, αλλά οριοθετήστε τες.

Η συντακτική ομάδα του τέλειος γάμος

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.