Εκλογές, Σαρακοστή & Πάσχα 2012

Τελικά όλα μαζί θα πέσουν το 2012 και όσοι σκέφτεστε να ορίσετε την ημερομηνία γάμου, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας και τους αστάθμητους παράγοντες πριν αποφασίσετε.

Βλέπετε, προέκυψαν πρόωρες εκλογές μέσα στο 2012 και αμέσως μετά ακολουθεί η Καθαρή Δευτέρα, η νηστεία της Σαρακοστής, το Πάσχα και η Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος.

Kathara Deftera Sarakosti Pasxa Agiou Pnevmatos

Ας δούμε όμως τις ημερομηνίες που πρέπει να γνωρίζετε :

Βουλευτικές (πρόωρες) Εκλογές : Στην αρχή ανακοινώθηκε ότι οι πρόωρες εκλογές θα γίνουν την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 , αλλά από τότε έχουν ανακοινωθεί ημερομηνίες για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, ακούστηκαν ημερομηνίες για τον Ιούνιο, ακούστηκε ότι θα φτάσουμε στο 2013 …. (θα δούμε όμως ποια θα είναι η οριστική ημερομηνία και θα κάνουμε ανάλογο update)

Update : Τελικά, οι εκλογές ανακοινώθηκαν επίσημα για τις 6 Μαΐου 2012

Καθαρά Δευτέρα 2012 έχουμε μία εβδομάδα μετά τις εκλογές, δηλαδή στις 27 Φεβρουαρίου 2012, οπότε και ξεκινά η Σαρακοστή

Η περίοδος της Σαρακοστής για το 2012 είναι από τις 27 Φεβρουαρίου 2012 μέχρι και το Πάσχα. Αυτό το διάστημα νηστείας δεν τελούνται μυστήρια γάμου, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις (ενδεικτικά σοβαρό πρόβλημα υγείας) για τις οποίες λαμβάνεται ειδική άδεια.

Το Πάσχα 2012 είναι στις 15 Απριλίου 2012, οπότε αμέσως μετά ξεκινά η περίοδος των ανοιξιάτικων και καλοκαιρινών γάμων και βαφτίσεων

Καλό είναι επίσης να γνωρίζετε, για τον καλύτερο προγραμματισμό σας, ότι η Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος είναι στις 4 Ιουνίου 2012. Μερικά ζευγάρια αποφασίζουν να εκμεταλλευτούν το τριήμερο και άλλα να το αποφύγουν, οπότε ας γνωρίζετε πότε είναι και μετά παίρνετε και τη δική σας απόφαση για τον γάμο ή τη βάπτιση.