Γάμος με θέμα τον χρόνο και τις εποχές

Ένας Γάμος με θέμα τον Χρόνο και τις Εποχές του!

Ο χρόνος καθορίζει τη ζωή μας, τις κινήσεις μας, τις δραστηριότητές μας. Είναι αυτός που πρέπει να τον μοιράσουμε δίκαια στις ασχολίες μας, είναι αυτός που πρέπει να σκεφτούμε πριν τηλεφωνήσουμε στον φίλο μας στην άλλη άκρη της γης, είναι αυτός που μας ωριμάζει όσο περνά, αλλά και αυτός που γιατρεύει τις «πληγές» μας. Είναι αυτός που μας κάνει να αγαπάμε όλο και πιο βαθιά τον σύντροφό μας, αλλά και ο «πρωταγωνιστής» στην κλασική φωτογραφική στιγμή με τον γαμπρό να κοιτά τον χρόνο που περνά στο ρολόι του όσο περιμένει την νύφη στα σκαλιά της εκκλησίας. Από την άλλη, είναι άρρηκτα δεμένος με τις εποχές που διαδέχονται στο πέρασμά του η μια την άλλη και κάθε χρόνο κλείνουν τον κύκλο των εμπειριών μας για να ανοίξουν έναν νέο.

Ένας γάμος με θέμα τον Χρόνο και τις Εποχές του, μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου με παρούσες και τις υπόλοιπες. Ας δούμε μερικές ιδέες που μπορούν να βρουν εφαρμογή σε ένα θεματικό γάμο, από τη διακόσμηση, μέχρι τα προσκλητήρια, τις μπομπονιέρες και τα δωράκια των καλεσμένων.

Νυφικό & Γαμπριάτικο : Το νυφικό παραμένει στην απόλυτη κυριότητα της νύφης και δεν υπάρχει οτιδήποτε που να τη δεσμεύει ως προς την επιλογή του, ανεξάρτητα από το συγκεκριμένο θέμα γάμου. Οπότε κάθε μελλόνυμφη γυναίκα είναι ελεύθερη να επιλέξει το νυφικό των ονείρων της. Το ίδιο ισχύει για το κοστούμι του γαμπρού.

Αξεσουάρ γαμπρού – νύφης : Το χέρι της νύφης μπορεί να κοσμεί ένα υπέροχο χρυσό ρολόι αντί για οποιοδήποτε άλλο κόσμημα, καθώς επίσης και του γαμπρού.

Προσκλητήρια : Τα προσκλητήρια θα μπορούσαν να έχουν ως απεικόνιση ένα ημερολόγιο (τον μήνα και το έτος του γάμου) που πάνω στη μέρα του γάμου θα έχει δύο ζωγραφισμένες βέρες ή αυτή θα είναι «αγκαλιασμένη» από μια καρδιά. Μπορεί επίσης στο ίδιο εικαστικό στυλ, να έχει σχεδιασμένο κι ένα ρολόι με τους δείκτες στην ώρα του γάμου σας. Αν είστε πιο τολμηροί και διαθέτετε μεγαλύτερο budget, μπορείτε να παραγγείλετε το σχήμα του προσκλητηρίου σας ίδιο με αυτό ενός κλασικού ρολογιού (κλασικό επιτραπέζιο ξυπνητήρι) που θα δείχνει την ώρα του γάμου και στο εσωτερικό του ή στην πίσω όψη θα έχει το κείμενο. Κάτι ακόμη που θα βρείτε έτοιμο στην αγορά είναι προσκλητήριο στο στυλ σελίδας – φύλλου ενός ημερολογίου. Φυσικά σε κάθε περίπτωση, θα συνδυάζεται κι ένα αντίστοιχο κείμενο, στο οποίο μπορείτε να εντάξετε και τις εποχές με την έννοια ότι περάσανε καλοκαίρια, χειμώνες κλπ και τώρα έφθασε η ώρα να ζήσετε όλες τις εποχές της ζωής σας μαζί.

Μπομπονιέρες : Οι μπομπονιέρες είναι κάτι ακόμη που θα σας δώσει την ευκαιρία να «παίξετε» με το θέμα Χρόνος και Εποχές. Στην αγορά θα βρείτε άπειρα σχέδια και διακοσμητικά που θα ταιριάζουν με τον χρόνο και την εποχή του γάμου σας. Αν θέλετε μπορείτε και στις μπομπονιέρες να ακολουθήσετε περισσότερες από μία επιλογές και να έχετε 4 ειδών μπομπονιέρες που κατά βάση θα είναι ίδιες. Το διακοσμητικό που θα χρησιμοποιήσετε θα κάνει τη διαφορά. Θα μπορούσαν να είναι για παράδειγμα 4 διακοσμητικά όπως μια μεταλλική νιφάδα χιονιού, ένας μεταλλικός αστερίας, μια μεταλλική μαργαρίτα και ένα μεταλλικό φύλλο ελιάς. Αν θέλετε να επικεντρωθείτε στον χρόνο, μια μικρή κλεψύδρα δεμένη με κορδόνι στο κουτάκι της μπομπονιέρας είναι μια καλή επιλογή.

Δώρα καλεσμένων : Για τα δωράκια των καλεσμένων, μπορείτε να προμηθευτείτε μινιατούρες από ρολόγια που έγραψαν και γράφουν ιστορία, όπως μινιατούρα του Μπιγκ Μπεν, του ρολογιού της Πράγας, αλλά και ρολόγια τσέπης, κλεψύδρες ή και ημερολόγια με τη φωτογραφία σας, ειδικά αν ο γάμος σας γίνει στην αρχή του χρόνου. Σε αυτό, ειδικά θα σας βοηθήσει ο φωτογράφος σας. Μπορείτε επίσης να χαρίσετε καδράκια με 4 διαφορετικά θέματα – αντικείμενα, όσες και οι εποχές. Για την άνοιξη η απεικόνιση ή το αντικείμενο μπορεί να είναι ένα λουλούδι, για το καλοκαίρι ένα κοχύλι, για το φθινόπωρο ένα πλατανόφυλλο και για τον χειμώνα ένα μικρό κουκουνάρι.

Λουλούδια : Τα λουλούδια που υπάρχουν άφθονα την εποχή που γίνεται ο γάμος είναι μια πολύ καλή επιλογή, η οποία δείχνει ταυτόχρονα και σεβασμό στη φύση και στον χρόνο που κάθε είδος ανθίζει. Τα λουλούδια έχουν πάντα τη θέση τους στον γάμο, ακόμη και αν δεν αποτελούν το βασικό διακοσμητικό του στοιχείο.

Τούρτα : Μια στρογγυλή τούρτα που θα απεικονίζει ένα ρολόι ή μια τούρτα που για βάση της θα έχει μια μεγάλη κλεψύδρα. Επίσης μια τετράγωνη τούρτα «χωρισμένη» νοητά στα 4 με κάθε τέταρτο να έχει αποτυπωμένη μια εποχή είτε ως εικόνα, είτε και ως οπτικό αποτέλεσμα με τη βοήθεια διαφορετικών διακοσμητικών στοιχείων που θα χρησιμοποιηθούν. Μπορείτε φυσικά να συζητήσετε με τον ζαχαροπλάστη που θα την αναλάβει να φτιάξει 4 διαφορετικές γεύσεις που να ταιριάζουν περισσότερο σε κάθε εποχή του χρόνου. Για παράδειγμα η γεύση που θα εκπροσωπεί το καλοκαίρι μπορεί να είναι ένα δροσερό cheese cake και η γεύση που θα εκπροσωπεί τον χειμώνα μπορεί να είναι μια λαχταριστή σοκολατίνα.

Τραγούδια : Μερικές επιλογές από τραγούδια που μιλούν για τον χρόνο και τις εποχές και μπορείτε να τα εντάξετε στο πρόγραμμα της δεξίωσής σας είναι : «Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα», «Ποτέ Ποτέ Ποτέ», «Για πάντα μαζί», «Άνοιξη», «Κάνε τον Χειμώνα Καλοκαίρι»

Centerpieces : Για τη διακόσμηση των τραπεζιών προτιμήστε κεριά, σε φαναράκια, ρεσώ, κηροπήγια χαμηλά ή ψηλά και σε όποια άλλη εκδοχή μπορεί να σας προτείνει ο wedding planner με τον οποίο θα συνεργαστείτε ή ο επαγγελματίας (ανθοπώλης, διακοσμητής κλπ) που θα αναλάβει τη διακόσμηση του γάμου και της δεξίωσης. Η φλόγα ενός κεριού δεν ξεχωρίζει από εποχή σε εποχή, δεν αλλάζει ανάμεσα στις ιστορικές περιόδους, παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο και φέρνει φως στη ζωή.

Θεματικός γάμοςΠινελιές Διακόσμησης : Εφόσον η δεξίωση γίνεται σε κάποια αίθουσα, ένας τοίχος με ρολόγια, σε διάφορα μεγέθη, ρυθμισμένα στην ώρα των Μητροπόλεων του κόσμου, ώστε να φαίνεται την ίδια στιγμή η ώρα Ελλάδος, η ώρα στο Παρίσι, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη κλπ. είναι μια ιδέα που θα δώσει στις στιγμές σας παγκόσμια διάσταση. Φυσικά κάτω από κάθε ρολόι θα έχετε τυπώσει και στερεώσει στον τοίχο το όνομα του εκάστοτε μέρος του κόσμου. Μπορείτε βεβαίως να δημιουργήσετε και σημεία που θα τραβούν την προσοχή κατά την είσοδο στο χώρο της δεξίωσης, ώστε οι καλεσμένοι σας να περνούν από εποχή σε εποχή και από χρόνο σε χρόνο … της ζωής σας. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε για παράδειγμα χρησιμοποιώντας καβαλέτα ανάλογα στολισμένα με λουλούδια που θα τοποθετήσετε το ένα μετά το άλλο, δεξιά και αριστερά της διαδρομής για την είσοδο στον κύριο χώρο της δεξίωσης. Σε κάθε καβαλέτο θα τοποθετήσετε έναν μαυροπίνακα και θα γράψετε με κιμωλία την εποχή, τον χρόνο και το γεγονός – σταθμό της ζωής σας που παρουσιάζεται στις φωτογραφίες που θα έχετε «καρφιτσώσει» πιο κάτω. Η μια πλευρά θα είναι η «έκθεση» της νύφης και η άλλη του γαμπρού, ενώ ακριβώς στην είσοδο θα υπάρχει το τελευταίο καβαλέτο που θα είναι κοινό και θα φιλοξενεί φωτογραφίες από σημαντικές στιγμές και των δυο σας. Επίσης, μια γωνιά με συλλογή από παλιά ρολόγια διαφόρων τύπων, όπως ρολόγια τσέπης, επιτραπέζια, χειρός, κλεψύδρες κλπ. ανάμεσα σε παλιές κορνίζες με φωτογραφίες από το παρελθόν των οικογενειών σας (οι παππούδες σας σε φωτογραφίες εποχής, φωτογραφίες από τον γάμο των γονιών σας, η αγαπημένη σας θεία στον γάμο της κλπ) είναι μια καλή ευκαιρία για ένα ταξίδι στον χρόνο. Θα μπορούσε, ακόμη να αποτελέσει και τη διακόσμηση του τραπεζιού για το βιβλίο ευχών.

Λεπτομέρειες : Τα ονόματα τραπεζιών, μπορείτε να τα εμπνευστείτε από το θέμα σας, το οποίο μπορείτε να επεκτείνετε και λιγάκι αν τα τραπέζια σας είναι πολλά. Μπορείτε φυσικά να τους δώσετε ονόματα όπως Ανοιξη, Χειμώνας, αλλά και Λεπτά, Ωρα, Τέταρτο, Δευτερόλεπτα, Παρά Πέντε, Εποχές, Μεσαίωνας, 60’ς, Αύγουστος και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Κάντε τους συνδυασμούς σας, ανάλογα με τον αριθμό των ονομάτων που πρέπει να επιλέξετε.

Για το www.teleiosgamos.gr
Ελένη Καστάνη

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.