Image

Επιλέξτε το κρασί της δεξίωσης

Έχουμε παρατηρήσει ότι το κρασί τείνει να γίνει ένα από τα αξιοσέβαστα έξοδα της δεξίωσης τα τελευταία χρόνια. Αυτό συμβαίνει πρώτα απ’ όλα, γιατί δεν είναι εύκολο να υπολογίσετε πόσο θα καταναλώσει κατά μέσο όρο κάθε καλεσμένος και επειδή από την άλλη πλευρά υπάρχουν «παγίδες» στις συμφωνίες που γίνονται με τα κέντρα και τα caterings για την κατανάλωση και τη χρέωση του κρασιού. Βέβαια εξαρτάται πάντα και από το τι κρασί θα επιλέξετε, αν θα είναι χύμα, εμφιαλωμένο ή επώνυμης ετικέτας για παράδειγμα.

Θα σας δώσουμε λοιπόν μερικές συμβουλές και επεξηγήσεις που θα σας βοηθήσουν στην επιλογή σας. Κατ’ αρχήν, το κρασί πρέπει να το επιλέξετε εσείς και να μην αφήσετε τον υπεύθυνο του catering να αποφασίσει για εσάς, παρά μόνο αν του έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη και έχετε συνεργαστεί μαζί του και σε άλλη περίπτωση.

Ζητήστε τη γνώμη του, τη συμβουλή του και τη γνώση του, αλλά την αποφάση για το κρασί της δεξίωσής σας, πρέπει να την πάρετε εσείς.

Προσέξτε μη σας χρεώσουν ένα απλό κρασί όσο στην πραγματικότητα χρεώνεται κάποιο ακριβότερο ή και ποιοτικότερο. Δοκιμάστε διαφορετικά κρασιά, αγοράστε ορισμένες διαφορετικές ετικέτες συστηματικά για μερικούς μήνες πριν τη στιγμή που θα κληθείτε να επιλέξετε το κρασί της δεξίωσης του γάμου σας και βρείτε τις ποικιλίες που σας ικανοποιούν.Αυτή η διαδικασία θα σας βοηθήσει να ξεχωρίζετε τις γεύσεις και τα αρώματα, αλλά και να μπορείτε να κρίνετε ένα κρασί.

 

Η σαμπάνια από την άλλη, αν αποφασίσετε να σερβίρετε και στους καλεσμένους για να σας ευχηθούν, μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικά σημαντικό έξοδο, ανάλογα με την ποιότητά της. Ενας αφρώδης οίνος, μη ξεχνάτε ότι είναι εντελώς διαφορετικό είδος και φυσικά έχει χαμηλότερη τιμή. Δεν χρειάζεται να παρασύρεστε μόνο από τις γνωστές σαμπάνιες που διαφημίζονται, καθώς υπάρχουν εξίσου καλές και οικονομικότερες στην αγορά. Καλό είναι να δοκιμάσετε πριν αποφασίσετε.

Το ότι ένα κρασί έχει επώνυμη ετικέτα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ανώτερο από κάποιο άλλο. Η γεύση του κρασιού πρέπει να είναι ελαφριά, να ταιριάζει με το μενού που θα επιλέξετε και να μην είναι κάτι εξεζητημένο, πολύ στυφό ή πολύ γλυκό για να ικανοποιήσει τον μεγαλύτερο αριθμό των καλεσμένων.

Μην ξεχνάτε ότι το κρασί θα πίνεται και μετά το φαγητό χωρίς τη συνοδεία του γι’ αυτό θα είναι καλύτερο να επιλέξετε αρετσίνωτο κρασί, που έχει πιο ήπια γεύση.

Τέλος πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στην συμφωνία που θα κλείσετε με τον προμηθευτή, το κέντρο ή το catering για τη χρέωση και τον αριθμό των μπουκαλιών. Μπορεί να σας δώσουν μια συνολική τιμή ανά άτομο με το φαγητό και το ποτό υπολογίζοντας 1 μπουκάλι ανά τέσσερα άτομα και μια τιμή για κάθε επιπλέον μπουκάλι που θα καταναλωθεί. Προσέξτε να κάνετε λοιπόν καλούς υπολογισμούς και να έχετε ένα τρόπο ελέγχου κατανάλωσης γιατί μπορεί να ξεφύγετε πολύ από το budget σας. Πιθανόν είναι επίσης να σας χρεώνουν εντελώς ξεχωριστά το κρασί και πάλι βάση κατανάλωσης, οπότε θα πρέπει να ελέγχετε και πάλι για την ορθότητα της τελικής χρέωσης.

Φροντίστε λοιπόν να κλείσετε εκ των προτέρων μια καλή συμφωνία για να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα μετά που θα χαλάσουν τις όμορφες στιγμές σας.

Η συντακτική ομάδα του www.teleiosgamos.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.