επιλογή γαμήλιων κοσμημάτων

Επιλογή γαμήλιων κοσμημάτων

Τι κοσμήματα να φορέσετε, ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας

Προτού αρχίσουμε να συζητάμε για το ποια κοσμήματα είναι κατάλληλα για κάθε σχήμα προσώπου, ας σκεφτούμε για λίγο τη διαφορά μεταξύ ενός προσώπου σε σχήμα ρόμβου και ενός οβάλ. Υπάρχουν ευδιάκριτες διαφορές μεταξύ ενός σχήματος ρόμβου και ενός οβάλ (ωοειδές).

  • Ένα σχήμα ρόμβου έχει γωνίες.
  • Ένα οβάλ είναι απαλό με στρογγυλεμένες άκρες.

Όπως το σχήμα προσώπου σε σχήμα ρόμβου, το τριγωνικό ή το τετράγωνο πρόσωπο έχουν έντονες γωνίες και είναι πρόσωπα πλατιά. Όταν λέμε πλατιά εννοούμε την επιφάνεια, τη δομή και το προφίλ του προσώπου. Είναι τα μάτια τοποθετημένα βαθιά με ένα ισχυρό κόκαλο προς τα έξω, μια αιχμηρή μύτη, προεξέχοντα ζυγωματικά και μια ευδιάκριτη γραμμή σαγονιού. Αυτό είναι ένα πρόσωπο με γωνίες. Αυτό το πρόσωπο είναι καλύτερα να περιτριγυρίζεται από κοσμήματα με παρόμοιες γωνίες ή αιχμηρές λεπτομέρειες, όπως σε σχήμα τριγώνου, τετραγώνου ή με ευθείες γραμμές.

Ένα πρόσωπο οβάλ, στρογγυλό ή σε σχήμα καρδιάς δεν έχει καμία ευδιάκριτη γραμμή ή γωνία. Ένα μαλακό πρόσωπο μπορεί να είναι επίπεδο. Τα μάτια είναι πιο κοντά στην επιφάνεια του προσώπου, η μύτη είναι στρογγυλεμένη στην άκρη, τα χείλια είναι σαρκώδη, τα ζυγωματικά είναι λιγότερο προεξέχοντα, και η γραμμή του σαγονιού είναι απαλή. Αυτό το σχήμα προσώπου συμπληρώνεται από τις ωοειδείς ή στρογγυλές μορφές και τις μαλακές γωνίες.

Οι περισσότερες γυναίκες, υποσυνείδητα, επιλέγουν τα κοσμήματα που ταιριάζουν με το σχήμα του προσώπου τους. Βλέπουν τον εαυτό τους καθημερινά και γνωρίζουν τι ταιριάζει σε εκείνες.

Το ντεκολτέ του νυφικού, το σχήμα του προσώπου και οι διαστάσεις της νύφης θα χρειαστεί να ληφθούν υπόψη κατά την διάρκεια επιλογής των κοσμημάτων. Τα ιδανικά κοσμήματα θα κολακεύσουν τη νύφη, τα λανθασμένα κοσμήματα θα ξεχωρίσουν αμέσως. Για να βοηθηθεί η νύφη με τις επιλογές των κοσμημάτων της, θα πρέπει να κοιτάξει το συνδυασμό των γραμμών του προσώπου της με τις γραμμές των κοσμημάτων. Για να δημιουργήσετε την αντιστάθμιση με το περιδέραιο και τα σκουλαρίκια, κοιτάξτε το ντεκολτέ του νυφικού και το σχήμα του προσώπου σας.

Σκουλαρίκια

Το τέλειο σκουλαρίκι μπορεί να φωτίσει το πρόσωπο της νύφης.

Ένα ωοειδές(οβάλ) πρόσωπο μπορεί να φορέσει σκουλαρίκι σε οποιοδήποτε μορφή. Είναι σημαντικό να κρατηθεί η ισορροπία ανάμεσα στο μέγεθος του σκουλαρικιού και στις διαστάσεις της νύφης, εάν είναι λεπτοκαμωμένη ή πληθωρική. Σύμφωνα με τις απαλές γραμμές του προσώπου της, οι απαλές μορφές, όπως μαργαριτάρια, σχήματα δακρύων, στρογγυλά και ωοειδή, είναι τα καλύτερα.

Ένα στρογγυλό πρόσωπο χρειάζεται τα μακριά σκουλαρίκια για να το δείχνει επίμηκες Σκουλαρίκι σε μορφή σταγόνας είναι ιδανικό σε σχήματα μαλακά και γλυκά, όπως ένα δάκρυ.

Ένα στενόμακρο πρόσωπο φαίνεται καλύτερο με ένα σκουλαρίκι κουμπωτό, που θα “τραβά” το μάτι οριζόντια.

Ένα πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς χρειάζεται τα σκουλαρίκια που είναι φαρδύτερα στο κατώτατο σημείο για να ισορροπήσουν με το στενό πηγούνι. Σχήματα όπως τα δάκρυα ή τρίγωνα ή κουμπωτά σκουλαρίκια είναι τα καλύτερα.

Ένα πρόσωπο σε σχήμα ρόμβου μπορεί να ακολουθήσει τους ίδιους «κανόνες» που ισχύουν για το οβάλ. Αλλά αυτό το σχήμα προσώπου μπορεί να συνδυαστεί με ένα πιο εντυπωσιακό και θεατρικό σχέδιο. Οι γωνίες, οι μυτερές και οι σκληρότερες άκρες συμπληρώνουν το γωνιακό πρόσωπο. Κομμένα κρύσταλλα είναι πανέμορφα για ένα πρόσωπο σε σχήμα ρόμβου.

Τα σκουλαρίκια σε σχήμα σταγόνας, δημιουργούν μια εικόνα μήκους, και συμπληρώνουν το τετράγωνο πρόσωπο.

Τα ορθογώνια πρόσωπα συνδυάζονται με κουμπωτά σκουλαρίκια, τα οποία οι γραμμές τους είναι σε συμφωνία με τις γραμμές του προσώπου.

Ένα τριγωνικό πρόσωπο είναι παρόμοιο με ένα πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς, αλλά με περισσότερες προεξέχουσες γωνίες. Ισορροπήστε αυτό το πρόσωπο με το πλάτος στο κατώτατο σημείο των σκουλαρικιών.

Περιδέραιο

Τα περιδέραια θα πρέπει να συμπληρώσουν το ντεκολτέ του νυφικού φορέματος, το σχήμα του προσώπου, το σχέδιο και το κέντημα του μπούστου. Ένα πλούσια διακοσμημένο νυφικό και μια εντυπωσιακή κουάφ μπορούν να συνδυαστούν με ένα διακριτικό σετ κοσμημάτων. Ας σκεφτούμε κάθε σχήμα προσώπου ξεχωριστά με ένα περιδέραιο στο λαιμό.

Ένα ωοειδές(οβάλ) πρόσωπο μπορεί να φορέσει τα πάντα. Συνδυάστε το ύφασμα και το σχέδιο του νυφικού όταν επιλέγετε ένα περιδέραιο.

Ένα στρογγυλό πρόσωπο χρειάζεται ένα περιδέραιο που προσθέτει μήκος στην εμφάνισή σας. Ένα μακρύ περιδέραιο συμπληρώνει ένα στρογγυλό πρόσωπο. Αποφύγετε τα τσόκερ ή τα κοντά περιδέραια. Επίσης αποφύγετε τις μεγάλες πέτρες ή τις πέρλες. Δεν θέλετε να προσθέσετε οποιοδήποτε οπτικό πάχος στο λαιμό όταν διαθέτετε ένα στρογγυλό πρόσωπο. Ένα βαθύ ντεκολτέ μπορεί να στολιστεί με ένα όμορφο περιδέραιο, το οποίο είναι υπέροχο για ένα στρογγυλό πρόσωπο.

Ένα στενόμακρο πρόσωπο μπορεί να συνδυαστεί άριστα με ένα τσόκερ. Αυτό βοηθά να χωρίσει την κάθετη γραμμή που εμφανίζεται με ένα στενόμακρο πρόσωπο.

Ένα πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς επίσης φαίνεται περίφημο με ένα τσόκερ ή με τριπλή ή διπλή σειρά μαργαριτάρια. Σε ένα πρόσωπο με σχήμα καρδιάς το πηγούνι είναι στενό. Δημιουργώντας πληρότητα στο λαιμό με το σωστό περιδέραιο ισορροπείται η ευρύτερη περιοχή ματιών και ζυγωματικών σε ένα τέτοιο σχήμα προσώπου.

Ένα πρόσωπο σε σχήμα ρόμβου είναι όπως ένα οβάλ πρόσωπο αλλά με γωνίες. Μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε στυλ. Απλά η επιλογή θα πρέπει να γίνει αναλογικά με τις διαστάσεις της νύφης. Οποιοδήποτε κρύσταλλο σε σχήμα σταγόνας ταιριάζει υπέροχα με ένα πρόσωπο σε σχήμα ρόμβου.

Τα τετράγωνα πρόσωπα χρειάζονται μήκος και απαλότητα. Ένα διακριτικό περιδέραιο ή μια απλή σειρά μαργαριτάρια, όπου θα κρέμεται ένα μικρό κομμάτι φαντάζει τέλειο.

Ένα ορθογώνιο πρόσωπο χρειάζεται τη χαλάρωση και το πλάτος. Κοντότερα περιδέραια λειτουργούν άψογα.

Ένα τριγωνικό πρόσωπο είναι ένα πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς με έντονες γωνίες. Αποφύγετε περιδέραια στα οποία κρέμεται ένα μικρό κομμάτι. Ένα φαρδύτερο κόσμημα εξισορροπείται με ένα τριγωνικό πρόσωπο.

Όσα περισσότερα γνωρίζετε για τον εαυτό σας τόσο περισσότερο νιώθετε σίγουρη για εσάς. Γεμάτη αυτοπεποίθηση σίγουρα θα είσαστε η νύφη που θα κλέψει την παράσταση!

Η συντακτική ομάδα του teleiosgamos.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.