Image

Επιχείρηση Μπομπονιέρες (Μέρος Β)

Τι μας απαντούν οι ειδικοί

Πολλοί αναγνώστες εκφράζετε απορίες που σχετίζονται με τις μπομπονιέρες και όπως διαπιστώσαμε είναι ένα θέμα που σας απασχολεί πολύ και θέλετε να είναι ένα από τα πιο όμορφα στοιχεία του γάμου σας. Με αφορμή λοιπόν τις απορίες σας και θέλοντας να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες, ρωτήσαμε τους κυρίους Κώστα και Βαγγέλη Παπαδόπουλο, που ειδικεύονται πολλά χρόνια στις μπομπονιέρες, καθώς αποτελούν τη δεύτερη γενιά της από 25ετίας επιχείρησης διατηρούν.

Κάποιοι μελλόνυμφοι σκέφτονται να φτιάξουν μόνοι τους τις μπομπονιέρες, θέλοντας να είναι πρωτότυπες και πιστεύοντας ότι θα είναι πιο οικονομικές. Τι τους συμβουλεύετε εσείς ως ειδικοί;

Η μπομπονιέρα είναι ένα αντικείμενο που αν κάποιος βάλει τη φαντασία του να «δημιουργήσει», το αποτέλεσμα θα είναι οπωσδήποτε μοναδικό. Το κόστος διαμορφώνεται από πολλούς παράγοντες, όπως είναι η δυσκολία του σχεδίου, τα υλικά, η ποσότητα, ο αριθμός και η ποικιλία των κουφέτων, τα εργατικά κλπ. Αυτά είναι που πρέπει να σκεφτεί σε πρώτη φάση, οποιοσδήποτε θέλει να φτιάξει ο ίδιος τις μπομπονιέρες, καθώς και το ότι όλα τα παραπάνω θα τα αγοράζει σε τιμές λιανικής. Επίσης θα πρέπει να υπολογίσει τον χρόνο που απαιτείται για την ανεύρεση όλων των υλικών που χρειάζεται, τους ανθρώπους που θα πρέπει να βοηθήσουν, τον χρόνο που θα χρειαστεί για να ετοιμάσουν τις μπομπονιέρες, αλλά και τον χώρο και τις συνθήκες φύλαξης των έτοιμων μπομπονιέρων. Άλλωστε τι να πρωτο-κάνει τις τελευταίες μέρες πριν τον γάμο; Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω, μπορεί να φαίνεται ότι είναι οικονομικότερη λύση κατά ένα μικρό ποσοστό, αλλά αν προσθέσουμε τον κόπο, τον χρόνο, τους ανθρώπους, και θέματα πρακτικότητας, διαπιστώνουμε ότι δεν αξίζει όλη αυτή την αναστάτωση. Η απλούστερη και πιο ασφαλής λύση που προτείνουμε σε ένα ζευγάρι, είναι να αναθέσει τη δημιουργία των μπομπονιέρων σε κάποιο επαγγελματία που έχει στη διάθεσή του σχέδια, ιδέες, υλικά και ανθρώπινο δυναμικό για να ετοιμάσει τις μπομπονιέρες ακριβώς την ώρα που πρέπει και όπως ακριβώς του ζητήθηκαν.

 

Μια που μιλήσαμε για τον χώρο και τις συνθήκες φύλαξης των μπομπονιέρων, τι έχετε να συμβουλέψετε τους αναγνώστες για αυτό, καθώς και για το χρονικό διάστημα που διατηρούνται αναλλοίωτα τα κουφέτα;

Οι μπομπονιέρες ετοιμάζονται την εβδομάδα πριν τον γάμο ή τη βάπτιση και φυλάσσονται σε δροσερό και απαραίτητα σκιερό μέρος μέχρι να παραδοθούν στο ζευγάρι ή απευθείας στην εκκλησία, μέσα σε μεγάλα καλάθια. Αν παραδοθούν στο σπίτι, πρέπει επίσης οι συνθήκες φύλαξης να είναι οι παραπάνω. Τα κουφέτα διατηρούνται για αρκετό καιρό, αρκεί να μην βρίσκονται σε σημείο με υγρασία, να είναι σε δροσερό και σκιερό χώρο και να μην είναι με σοκολάτα που ειδικά το καλοκαίρι είναι επίφοβη να αλλοιωθεί. Τα κουφέτα βέβαια στις επιχειρήσεις που κατασκευάζουν μπομπονιέρες κινούνται πολύ γρήγορα, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι φρέσκα, αφού γίνονται συνεχώς νέες παραγγελίες και παραλαβές.

 

Αν κάποιο ζευγάρι παντρεύεται στην επαρχία τι θα πρέπει να κάνει με τις μπομπονιέρες;

Αν ένα ζευγάρι χρειάζεται μπομπονιέρες στην επαρχία και δεν της αγοράσει από την ίδια πόλη, πρέπει περίπου 10 μέρες πριν το γάμο, να ετοιμαστούν οι μπομπονιέρες, να συσκευαστούν με τάξη σε μεγάλα κουτιά και να αποσταλούν με την ένδειξη εύθραυστο στον τόπο που θα γίνει ο γάμος. Αν υπάρχει η δυνατότητα μπορεί να τις παραλάβει το ζευγάρι ή κάποιος συγγενής με ΙΧ. Μόλις φτάσουν στον προορισμό τους, πρέπει να αποθηκευτούν μέχρι το γάμο σε σημείο όπως περιγράψαμε πριν.

Στον αρραβώνα προσφέρουν μπομπονιέρες;

Αν γίνουν επίσημοι αρραβώνες και δεν είναι σε απόλυτα στενό κύκλο, παλαιότερα αλλά και σήμερα πολλές φορές, φτιάχνουν και προσφέρουν μπομπονιέρες. Στην περίπτωση της μπομπονιέρας για αρραβώνα, επειδή τα τεμάχια είναι λίγα, τα ζευγάρια επιλέγουν κάποιο ακριβότερο σχέδιο, υλικό ή αξεσουάρ που διακοσμεί την μπομπονιέρα. Να σημειώσουμε ότι ο αριθμός των κουφέτων είναι επίσης μονός.

Ποιοι είναι οι τύποι των κουφέτων που κυκλοφορούν στην αγορά;

Υπάρχουν τα κλασικά κουφέτα αμυγδάλου που έχουν «αξία ανεκτίμητη» τόσα χρόνια, τα κουφέτα με σοκολάτα που εμείς προτείνουμε να αποφεύγονται το καλοκαίρι και γενικά να είναι συμπληρωματικά των κουφέτων αμυγδάλου σε μια μπομπονιέρα, ενώ τα choco almond είναι επίσης μια γεύση που κάνει θραύση τον τελευταίο καιρό γιατί συνδυάζουν την αγαπημένη σοκολάτα με το αμύγδαλο. Υπάρχουν επίσης κουφέτα με γεύση πορτοκάλι, φράουλα, καρύδα.

Βλέποντας ένα δείγμα μπομπονιέρας, μπορεί ένα ζευγάρι να ζητήσει παραλλαγές της, όπως για παράδειγμα να έχει ένα άλλο αξεσουάρ ή να είναι άλλο το χρώμα της κορδέλας κλπ;

Φυσικά και μπορεί να ζητήσει ότι παραλλαγές θέλει, αλλά σίγουρα θα είναι κάτι που θα πρέπει να συμφωνηθεί, να σημειωθούν οι αντίστοιχοι κωδικοί των υλικών και ίσως να γίνει ένα δείγμα προς αποφυγή παρανοήσεων.

Ευχαριστούμε πολύ τους κυρίους Κώστα και Βαγγέλη Παπαδόπουλο από το mpomponieres.gr   που μοιράζονται μαζί μας την πολύτιμη γνώση τους.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.